Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

Αφιέρωμα στο βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο και τις ομάδες της Βραζιλίας (Μέρος 6ο)


Από τον Ερυθρό Δευκαλίωνα
PORTUGUESA. Ομάδα του πορτογαλικού πληθυσμού του Sao Paolo η Portuguesa. Οι ''Πορτογάλοι'' δεν έχουν ιδιαίτερη παράδοση τίτλων (3 Paulista). Ο πρόεδρος της πρέπει να είναι φανατικός οπαδός του Ολυμπιακού, μιας κατάφερε να μας πουλήσει τον Ντιόγκο και τον Λεονάρντο έναντι 9 και 2 εκατομυρίων ευρώ αντίστοιχα! 

Απόλυτα λοιπόν "επιτυχημένος" ο Νινιάδης ως σκάουτερ. Έδρα της είναι το γήπεδο της γειτονιάς Caninde. Το μισό είναι βαμμένο στα χρώματα της Πορτογαλίας.
AMERICA. H μικρή ομάδα του Belo Orizonte είναι η America Mineiro. Έχει 15 πρωταθληματα Minerao (10 σερί απο το το 1916-1925). Tους λένε ''οι πράσινοι λαγοί'' λόγω μασκότ. Παραθέτω φωτογραφία για να μην νομίζουν ορισμένοι ότι κράζω.


Aπο την America ξεκίνησε την καριέρα του ο Ζιλμπέρτο Σίλβα. Το γηπεδό τους το λένε Independencia (ανεξαρτησία). Λέγεται έτσι, γιατί όταν φτιάχτηκε το μεγάλο στάδιο της πόλης Μinerao το Ιndependencia από γήπεδο της κυβέρνησης έγινε ανεξάρτητο.
CEARA & FORTALEZA. Είναι και οι 2 ομάδες της πόλης Fortaleza στην πολιτεία Ceara. Έχουν και οι δύο ομάδες πολύ φανατικό και ευρύ κοινό και μοιράζονται τα πρωταθλήματα πολιτείας με 39 η κάθε μία.


Γήπεδο έχουν το Castelao (μεγάλο κάστρο) 65.000 θέσεων. Η Ceara έχει το παρατσούκλι ''παππούδες'' γιατί είναι η πιο παλιά ομάδα της πόλης και η Fortaleza "λιοντάρια" λόγω μασκότ.
GOIAS, VILA NOVA, ATLETICO GOIANENSE. Eίναι οι 3 ομάδες στην πόλη Goiana της πολιτείας Goias.


Έτσι είναι η σειρά τους και στα πρωταθλήματα Goiano 22-15-11 και στον αριθμό οπαδών.


Tα παρατσούκλια τους είναι Esmeraldino (σμαραγδένιοι) η Goias, τίγρεις (μασκότ) η Vila Nova και Tricolor Goiano η Atletico.

Aν και έχουν και οι τρεις μικρά ιδιόκτητα γήπεδα, τα περισσότερα ματς τα παίζουνε στο κυβερνητικό στάδιο του δήμου Serra Dourada.
Συνεχίζεται...
ΕΡΥΘΡΟΣ ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ