Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Αποκάλυψη : 9 λόγοι για να ξεκινάει ο Ατζαγκούν πάντα βασικός


Ατζαγκούν: 9 λόγοι για να ξεκινάει πάντα βασικός
Γιάννης Αυλακιώτης
(Πηγή : http://www.sdna.gr/)
Θα εγκαταλείψουμε το μάταιο τούτο κόσμο φίλοι μου και δυο πράγματα δεν θα καταφέρουμε να καταλάβουμε. Γιατί ο Φίλιππος ο Πλιάτσικας αν θα μπορούσε τον κόσμο να άλλαζε θα ξαναέβαφε γαλάζια τη θάλασσα και γιατί οι οπαδοί του Παναθηναϊκού δυσανασχετούν όταν βλέπουν τον πολυθεσίτη Ατζαγκούν να ξεκινάει βασικός.
Σε μια κανονική χώρα, με οπαδούς και προπονητές που γνωρίζουν το αντικείμενο και τα μυστικά του, ο Ατζαγκούναρος θα ξεκίναγε βασικός σε όλα τα παιχνίδια. Ακόμα και σε εκείνα που είναι τιμωρημένος.   
Για ποιους λόγους δεν πρέπει να βγαίνει ποτέ από την ενδεκάδα ο Νιγηριανός Μπονόβας του Παναθηναϊκού; Πάρτε χαρτί και μολύβι και σημειώστε:
1. Είναι τέσσερις παίκτες σε συσκευασία ενός. Διαθέτει ξυραφένια σέντρα Λουκά Βύντρα, πάσα Ρικάρντο Μπόβιο (στο κατάστρωμα του Blue Star Ιθάκη με 9 μποφόρ), σουτ Σέρχιο Ράμος (όταν εκτελεί πέναλτι) και ευστοχία Χέλγκι Σίνγκουρντσον σε κενή εστία.
2. Δίνει αξία στους συμπαίκτες του. Δίπλα του ο Κουτρουμπής μοιάζει κράμα Ρεδόνδο-Λίνκαρ (Ρουμάνος στοχαστής. 90 λεπτά φιλοσοφούσε πού θα δώσει τη μπάλα). Με Ατζαγκούν στο ρόμβο καταλαβαίνεις με καθυστέρηση 10 ετών γιατί ο Φώντας ο Γήττας έγινε τραγούδι από τους φίλους του ΠΑΟ: «Σ’ αγαπάω Γήττα, για σένα λιώνω».  
3. Όταν παίρνει την μπάλα δεν έχεις αγωνία. Είναι σαν να μιλάει βουλευτής του ΚΚΕ σε πάνελ του Χατζηνικολάου μετά τον Άδωνι και πριν τη Ζωή Κωνσταντοπούλου. Ξέρεις ότι μπορείς να πας για κατούρημα χωρίς να φοβάσαι μήπως χάσεις κάτι σημαντικό. Ό,τι και να πει το ‘χεις ξανακούσει 3 εκατομμύρια φορές. 
4. Είναι πιο τίμιος και απ’ το υπερτίμιο Lada. Πρέπει να είναι ο πρώτος Νιγηριανός που είπε ψέματα για την ηλικία του, αλλά απ’ την ανάποδη. Ο Καμερουνέζος Μιναλά δηλώνει 18 και είναι 65. Ο Ατζαγκούν δηλώνει 22, και δεν έχει κλείσει ακόμα τα 19 (πήδαγε τάξεις στο σχολείο χάρη στο ταλέντο του στη μπάλα).
5. Παίζει σε όλες τις θέσεις του ρόμβου. Αν ρωτήσεις 10 ανθρώπους σε ποια θέση του ρόμβου αγωνίζεται ο Ατζαγκούν οι 7 θα σου πουν «δεν ξέρω», δυο θα σε ρωτήσουν τι είναι ο ρόμβος και ένας θα σου πει ότι ψηφίζει το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη. Άρα για να μην ξέρει κανείς σε ποια θέση της μεσαίας γραμμής αγωνίζεται σημαίνει ότι δεν έχει αυξομειώσεις στην απόδοσή του. Και στις τέσσερις παίζει με την ίδια αποτυχία. 
6. Δεν σε απογοητεύει ποτέ. Στο ερώτημα «αγάπη μου πότε σκέφτεσαι να με παντρευτείς;» η απάντηση «όταν σκοράρει ο Ατζαγκούν» ξεπέρασε ακόμα και το «όταν πει το πρώτο “ναι” ο Κουτσούμπας». Χάρη στο Νιγηριανό έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Πιο εύκολο είναι να γίνει το Μετρό Θεσσαλονίκης παρά να σκοράρει και να βάλεις εσύ κουλούρα. 
7. Αποπροσανατολίζει τον κόσμο για να περνάνε πιο εύκολα τα προαπαιτούμενα του Τριανταφυλλόπουλου. Όταν ο Ατζαγκούν ξεκινάει στη βασική ενδεκάδα όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα πάνω του. Και πέντε ζεϊμπεκιές το δευτερόλεπτο να κάνει ο Τριανταφυλλόπουλος, κανείς δεν θα τις καταλάβει γιατί οι οπαδοί του ΠΑΟ δεν θα ‘χουν προλάβει να σηκώσουν κεφάλι. Θα ‘ναι γονατισμένοι ακόμα και θα κάνουν δεήσεις στη Μεγαλόχαρη να μην ξανατελειώσει το παιχνίδι με τριπλ νταμπλ ο Ατζαγκούν (13 λάθη, 12 άστοχες σέντρες και 10 ασίστ σε αντίπαλο). 
8. Λύνει τα χέρια του Αλέξη Τσίπρα. Αν ο πρωθυπουργός πάει στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής και δείξει στη Μέρκελ ένα DVD με σουτ του Ατζαγκούν, μέχρι που βγαίνουμε από το μνημόνιο. Η Καγκελάριος θα καταλάβει ότι οι ποδοσφαιριστές δεν έχουν δύναμη ούτε να σουτάρουν και θα χαλαρώσει τα μέτρα λιτότητας. Γιατί πιο πιθανό είναι να φτάσει φαξ από τη Χαμένη Ατλαντίδα στο Γκόθαμ Σίτι παρά σουτ του Ατζαγκούν στην αντίπαλη εστία με ταχύτητα άνω των 0,2 Km την εβδομάδα.
9. Επιβεβαιώνει την προφητεία του Γέροντα Παϊσιου: «Κάποτε, στη Superleague οι οπαδοί θα μιλούν για έναν κοντό, άμπαλο, που φοράει τη φανέλα με το νούμερο 14. Και δεν θα είναι ο Σαλπιγγίδης».