Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο για τις εξελίξεις στον ΠΑΟ


Προσοχή μη χάσουμε τον Τσάκα
Από τον Αντώνη Καρπετόπουλο
(Πηγή : http://www.sday.gr/Articles/Antonis-Karpetopoulos/Προσοχη-μη-χασουμε-τον-Τσακα.aspx)
Σε τι γίναμε σοφότεροι από προχθές όλοι εμείς που λατρεύουμε τον Τσάκα, πιστέψαμε στη χάρη του και ορκιζόμαστε στο όνομά του; Μόνο σε ένα πράγμα: στο ότι ο καλός Βλάσης δεν έχει ιδέα για ό,τι κάνει εδώ και καιρό ο κύριος Γιάννης, όπως ο ίδιος αποκαλεί τον Βαρδινογιάννη.
Την Τετάρτη φάνηκε εντελώς απροετοίμαστος για την εξέλιξη: δεν είχε ιδέα π.χ. ότι δεν θα υπήρχαν πουθενά οι Αλ Σαούντ. Δεν έλεγε ψέματα όταν ισχυρίζονταν ότι «παίρνει ληγμένα όποιος γράφει ότι θα εμφανιστούν άλλοι», ούτε όταν μιλούσε για σκανδιναβικές Τράπεζες. Απλά καιρό τώρα δεν ξέρει τι γίνεται.
Ιστορίες
Παρακολουθούμε δύο παράλληλες προσπάθειες. Από τη μία την προσπάθεια κάποιων να αποκτήσουν τον ΠΑΟ χωρίς χρήματα. Από την άλλη την προσπάθεια του Βαρδινογιάννη να διώξει από πάνω του το 55% του ΠΑΟ, πριν η ομάδα χρειαστεί χρήματα και πριν ο Μπόμπολας και ο Βωβός αρχίσουν να αξιώνουν αποζημιώσεις για το φιάσκο του Βοτανικού. Οι ιστορίες τέμνονται από κοινά δεδομένα.
Πλάθει
Τα δεδομένα είναι απλά. Υπάρχει το γραφείο της οικογένειας στη Τζέντα –γραφείο που διευθύνει ο Μιχάλης Γενεράλης, παλιός καπετάνιος των πλοίων των Βαρδινογιάννηδων και επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στην Κρήτη, εκεί που ο Τσάκας πάει συχνά, πιθανότατα γιατί υπάρχουν και άλλοι Ελληνες που θα 'θελαν δια της αραβικής οδού να μπουν στην ΠΑΕ. Αυτοί βρήκαν τους Αλ Σαούντ, αλλά το κόλπο δεν έπιασε: οι Αλ Σαούντ δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να μπουν στον ΠΑΟ –απλά ήθελαν να συνεταιριστούν με την οικογένεια σε άλλες δουλειές. Τι ψάχνει ο κύριος Γιάννης; Ή έναν αγοραστή, ή κάποιον να κάνει μία ταμειακή διευκόλυνση στην ΠΑΕ για να βγει η χρονιά: το δεύτερο μοιάζει ευκολότερο. Ο Τσάκας γνώριζε ότι θα εμφανιστεί κάποιος λογαριασμός: δεν είχε ιδέα τίνος ήταν –αν ήξερε, θα μας το έλεγε πλάθοντας νέες ιστορίες με τον ίδιο πρωταγωνιστή.
Λογαριασμός
Γιατί ο λογαριασμός εμφανίστηκε τώρα; Γιατί υπάρχει μπροστά το ματς με τον Αστέρα και ο κύριος Γιάννης δεν θέλει να γίνει διαδήλωση κατά της οικογένειας στο ΟΑΚΑ –πράγμα που σίγουρα θα γίνονταν, αν την Τετάρτη το βράδυ ανακοινώνονταν ότι δεν υπάρχουν οι Αλ Σαούντ και όλο αυτό τον καιρό ακούγαμε παραμύθια. Ετσι εμφανίστηκαν κάποιοι καινούργιοι που πληρούν λέει τις προϋποθέσεις. Ποιος το λέει; Οι κύκλοι του Τζίγκερ, δηλαδή ουσιαστικά κανείς! Υπάρχουν οι καινούργιοι; Θα δούμε προσεχώς: για την ώρα όλα γίνονται πάλι για να κερδηθεί χρόνος.
Παράσταση
Σας έχω εξηγήσει πως ό,τι έγινε μέχρι τώρα είναι θεατρική παράσταση. Ενα απλό γνήσιο υπογραφής παρουσιάστηκε σαν κάτι τρομερά δύσκολο! Το ΜοU ήταν η απόλυτη φαρσοκωμωδία: κανένας όρος του δεν τηρήθηκε. Ο έλεγχος της ΠΑΕ έγινε για τα μάτια του κόσμου: στους ελεγκτές δεν παραδόθηκε τίποτα και τίποτα δεν διασταυρώθηκε. Ο Αλ Σαούντ δεν ήρθε ποτέ, ούτε ο μικρός Ναΐμ με τη φανέλα του Νίνη, ούτε ο πιστός Μπασέμ. Ο καψερός ο Τσάκας υπηρέτησε όλα αυτά τα ψέματα με πάθος, ακριβώς γιατί δεν έχει ιδέα του τι μέλλει γενέσθαι: αυτό το ξέρει μόνο ο κύριος Γιάννης. Ο οποίος θα μπορούσε να κλείσει το στόμα του Βλάση αν ήθελε, βάζοντας ως όρο στο MοU να μη μιλάνε οι εκπρόσωποι των πλευρών. Δεν το έκανε, γιατί θέλει ο Τσάκας να μιλάει. Οσο πιο πολύ μιλάει ο Βλάσης, τόσο πιο πολύ πιστεύει ο κόσμος ότι δεν ασχολείται...
Ευθύνη
Οι κύκλοι του Τζίγκερ διαδίδουν ότι αν η νέα πρόταση είναι σοβαρή, μπορεί να μπουν στο Δ.Σ. της ΠΑΕ επτά άνθρωποι των μυστήριων Αράβων. Ο Τσάκας δεν μπορεί να βάλει κανέναν στο Δ.Σ., ο Βαρδινογιάννης όμως μπορεί να το κάνει, ειδικά αν του το επιτρέψουν οι υπόλοιποι μέτοχοι –οι οποίοι παρακολουθούν βουβοί. Αν ο Τζίγκερ, που τελευταία ήταν θυμωμένος με τον Γόντικα, θέλει να βάλει επτά Τσάκες στο Δ.Σ., δεν έχει πρόβλημα: δικός του είναι ο ΠΑΟ, παρά τις δακρύβρεχτες συνεντεύξεις Τύπου ποτέ δεν έφυγε και δική του είναι και η ευθύνη. Αρκεί να μη μας στερήσει τον Βλάση: λεφτά μπορεί να βρει, άλλον τέτοιον αποκλείεται.