Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Ημέρα ελευθερίας (;)



Από τον Μυστήριο
Μένει να αποδειχθεί οσονούπω, εάν η 18η Ιουλίου 2012 θα αποτελέσει μία ιστορική μέρα για τον Παναθηναϊκό ή όχι. Αν πράγματι ισχύουν όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας, και δεν υπάρχουν αστερίσκοι, αιρέσεις κλπ στα συμφωνηθέντα, ο ΠΑΟ σήμερα φαίνεται ότι γύρισε σελίδα μετά από 33 χρόνια. 
Αν λοιπόν δεν υπάρχουν αστερίσκοι και αιρέσεις, η οικογένεια Βαρδινογιάννη αποτελεί επιτέλους παρελθόν για την ΠΑΕ, καθώς μεταβιβάστηκε το 54,7% που κατείχε η οικογένεια, στο σωματείο "Παναθηναϊκή Συμμαχία".
Αν και πολλοί, βάζελοι και μη, με έχουν ρωτήσει να πω την γνώμη μου για το εγχείρημα του κ. Αλαφούζου και των συν αυτώ, συνειδητά απείχα από οιαδήποτε κρίση, χαρακτηρισμό ή έστω αναφορά.
Πραγματικά αδυνατώ να προβλέψω την πορεία αυτού του εγχειρήματος, καθώς φαντάζει δύσκολο να πετύχει εν μέσω τόσο δεινής οικονομικής κρίσης. Καλείται λοιπόν ο κόσμος του Παναθηναϊκού να πάρει την ΠΑΕ στα χέρια του με την ανάλογη οικονομική επιβάρυνση (συμμετοχή στο σωματείο συν διαρκείας). Και αν φέτος καταθέσουν οι έχοντες Παναθηναϊκοί τον οβολό τους, θα είναι άραγε σε θέση να το πράξουν και του χρόνου; Κάθε δηλαδή χρόνο θα βάζει ο κόσμος πλάτη; Δύσκολο, πολύ δύσκολο να περπατήσει έτσι...
Δεν έχω λοιπόν πειστεί απολύτως για την βιωσιμότητα αυτής της προσπάθειας, κυρίως για το οικονομικό της μέρος (για αρκετά από τα ιδρυτικά μέλη του σωματείου οι ενστάσεις είναι πολλές).
Σε κάθε πάντως περίπτωση, αν η οικογένεια Βαρδινογιάννη έχει πράγματι αποχωρήσει από τον ΠΑΟ οριστικά και αμετάκλητα, αποτελεί δικαίωση για όλους εμάς που χρόνια τώρα, με ορόσημο το συλλαλητήριο των 40.000 ανθρώπων τον Απρίλιο του 2008, απαιτούσαμε έναν ΠΑΟ ελεύθερο και κυρίως υγιή. 
Ας ελπίσουμε ότι η προσπάθεια θα φέρει τα προσδοκόμενα αποτελέσματα.
Υ.Γ. Εννοείται ότι κι εγώ θα συμμετάσχω στην προσπάθεια αυτή και ως μέλος της "Παναθηναϊκής Συμμαχίας" και με αγορά διαρκείας, και καλώ όσους μπορούν να συνδράμουν κι αυτοί.   
Υ.Γ. 2ο. Για τα αγωνιστικά και τα της "παραγκούπολης" θα τα πούμε εν καιρώ.
Τα Σέβη μου 
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ