Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Δεν θα γίνουμε Ινδία..., έχουμε ήδη γίνει !!!


Από το Σεμνό & Ταπεινό
Η Εποπτεύουσα το «Κράτος» μας Αρχή, επονομαζόμενη και Τρόικα, εξέδωσε φιρμάνι, καλώντας την Κυβέρνηση να καταργήσει τον κατώτατο μισθό, όπως αυτός καθορίζεται από την εκάστοτε ισχύουσα ΣΣΕ ή να τον κατεβάσει και κάτω από τα ισχύοντα, σήμερα, επίπεδα του εξωφρενικού ποσού των 500 ευρώ καθαρά μηνιαίως.
Στο φιρμάνι αυτό, ο wanna-leave-this-f….ing-country-Prime Minister George απάντησε ότι η Ελλάδα δεν θα γίνει Ινδία.
Πράγματι, Πρόεδρέ μου, η Ελλάδα ουδέποτε πρόκειται να γίνει Ινδία, τουτέστιν να γίνει η πλέον ακμάζουσα – καλπάζουσα – οικονομία παγκοσμίως, η οποία, μέχρι τα τέλη της τρέχουσας δεκαετίας αναμένεται να καταστεί οικονομική υπερδύναμη συναγωνιζόμενη την Κίνα !!!
Αλλά, και καθ’ ο μέρος υπονοείς, Πρόεδρε, ότι δεν πρόκειται να ομοιάσουμε προς την Ινδία, στο επίπεδο των κατώτατων μισθών πείνας που «απολαμβάνει», είναι η αλήθεια, η συντριπτική πλειοψηφία των Ινδών, προς τέρψιν των μεγάλων πολυεθνικών που πίνουν τον ιδρώτα και το αίμα τους (Αλέκα μαζί σου!), εδώ πλανάσαι πλάνην οικτρά, αποδεικνύοντας ότι ζεις σε άλλη χώρα.
Διότι, τόσο η Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας όσο και οι Κλαδικές Συμβάσεις έχουν, προ πολλού, στην πράξη καταργηθεί από την ίδια την αγορά.
Το φιρμάνι της Τρόικας ήρθε καθυστερημένα, απλά και μόνον για να επιβεβαιώσει και επισήμως ό, τι στην πράξη γίνεται τα τελευταία δύο χρόνια στην αγορά εργασίας. Απλά, βάζει και το τελευταίο καρφάκι στο φέρετρο, μην τυχόν και μπορέσει ο μεροκαματιάρης μισθωτός του ιδιωτικού τομέα να πάρει μία τελευταία ανάσα.
Αλλά, ας είναι. Κάνε κι εσύ ένα πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου από το Δημόσιο, κατά το παράδειγμα του ΟΤΕ και της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ, και άσε τους φουκαράδες του ιδιωτικού τομέα να βράζουν στο ζουμί τους, να μην ξέρουν τι τους ξημερώνει την επαύριον, και να ξεφτιλίζονται για 500 ευρώ το μήνα.
Εσύ καλά κάνεις. Τόσο μπορείς, τόσα ξέρεις, τόσα πράττεις. Δεν φταις εσύ. Αυτοί που σε ψήφισαν φταίνε, αγαπητέ George!
Υ.Γ. 1: Βγήκε πάλι ο Σημίτης και προδίκασε την έξοδο της χώρας από το ΕΥΡΩ. Θυμάστε, ασφαλώς, την από το βήμα της Βουλής «προφητεία» του πρώην Πρωθυπουργού, εν έτει 2008, περί προσφυγής της χώρας στο ΔΝΤ. «Δικαιώθηκε»!
Αλλά κανείς δεν τον ρωτά για την "μυστήρια συναλλαγή" με την Goldman Sacks το 2001, κανείς δεν τον ρωτά ποιες διαρθρωτικές αλλαγές στο Κράτος έκανε εκείνος κατά τη δική του επταετή θητεία ως Πρωθυπουργού; Προφανώς ο κος Καθηγητής, έχει ακόμα το αλάθητο του Πάπα για κάποιους.
Υ.Γ. 2: Υπεγράφη, προ ολίγων ημερών, συμφωνία αγοράς ποσοστού των Μεταλλείων Χαλκιδικής από το Εμιράτο του Κουβέιτ… Μια και οι Άραβες είναι της μοδός, προσφάτως, στον Βάζελο, δεν του δίναν του Εμίρη και την ομάδα; Με ένα μεταλλείο, παίρνετε και μια ομάδα δώρο… Συμφέρει!
Υ.Γ. 3: Παρά την κρίση, παρά την οικονομική δυσπραγία, παρά το διεθνή διασυρμό της Ελλάδος, η Πατρίς αποδεικνύει καθημερινά ότι έχει άξια τέκνα που την εκπροσωπούν και διαπρέπουν στο εξωτερικό. Πρόσφατο παράδειγμα η «επέκταση» των δραστηριοτήτων του ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ στην Αλβανία. Άντε, βρε! Και τα Σκόπια δίπλα είναι…
Σεμνός & Ταπεινός