Τρίτη 13 Απριλίου 2010

ΓΚΟΛ εσείς; ΣΕΝΤΡΑ εμείς…

Με την πτώχευση να κρέμεται απειλητική πάνω από τα κεφάλια όλων μας αρχίζουν να διαφαίνονται έντονα τα σημάδια διάλυσης των βασικών δομών της κοινωνίας μας. Τους τελευταίους μήνες η Ελλάδα βιώνει την σύγχρονη τραγωδία της οικονομίας της με άμεσες επιπτώσεις στο πολιτικό και κοινωνικό τομέα της χώρας, ως είναι επόμενο.
Είναι πια δεδομένο, ότι οι αντιστάσεις και οι αντοχές μας απέναντι στους Τούρκους έχουν αμβλυνθεί, έχουν ατονήσει, ενώ και ο λαός έχει θέσει σε δεύτερη μοίρα τα εθνικά θέματα, καθώς τα οικονομικά μέτρα, οι μειώσεις στους μισθούς, οι αυξήσεις σε όλα τα αγαθά και η κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας έχουν επιβάλει διαφορετικές προτεραιότητες στην καθημερινή ζωή και σκέψη.
Παράλληλα, έχουν φροντίσει γνωστοί κύκλοι να χαρακτηρίσουν τους εξοπλισμούς των Ελληνικών Ένοπλων Δυνάμεων ως μόνιμη πηγή σκανδάλων και διαφθοράς, καθώς και ως το βασικό αίτιο της οικονομικής αιμορραγίας της χώρας. Με τον τρόπο αυτό δεν τολμάει κανείς να μιλήσει για τη συνεπακόλουθη μείωση της αποτρεπτικής δύναμης της χώρας και την παράλληλη μείωση του ηθικού του στρατεύματος μας.
Μια μικρή γεύση του είδους και του μέτρου των αντιδράσεων που είμαστε τώρα σε θέση να αντιτάξουμε στις προκλήσεις και τις διεκδικήσεις των Τούρκων, μπορούμε να πάρουμε,
εάν αναλογιστούμε την αντίδραση της Ελληνικής Κυβέρνησης στην προσέγγιση της Κορβέτας BAFRA (F505) στο Σούνιο. Ως αντίδραση λοιπόν προχωρήσαμε στην ακύρωση της προγραμματισμένης για τις 26 Μαρτίου επίσκεψης του κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη στην Άγκυρα, καθώς και την αναβολή για μερικές ημέρες της επίσκεψης του αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών κ. Δημήτρη Δρούτσα. Δηλαδή καθαρά απάντηση τύπου «Γκολ αυτοί – Σέντρα εμείς»…
ΥΓ1. Μάλλον ακυρώνεται η προμήθεια των Ρώσικών οχημάτων μεταφοράς προσωπικού, καθώς το κόστος εκτινάχθηκε από τα 1,2 Δις ΕΥΡΩ στα 2 ΔΙΣ ΕΥΡΩ. Θα θυμάστε βέβαια ότι το κομμάτι της INTRACOM ήταν κοντά στα 200 εκ ΕΥΡΩ. Κατά συνέπεια βλέπω τον Πάντοβιτς να μένει για πολλά χρόνια ακόμα στον πάγκο του Ολυμπιακού, όπως είχαμε προβλέψει εις το άρθρο «Πως τα Εξοπλιστικά επηρεάζουν το … ποδόσφαιρο!!!…» (http://ed-mysterious.blogspot.com/2010/03/blog-post_19.html).
ΥΓ2. Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες το Γενικό Επιτελείο Στρατού ακύρωσε άσκηση στον Έβρο λόγω χιονόπτωσης και της σφοδρής αντιδράσεων των στρατιωτών και των μανάδων τους!!!
ΥΓ3. Έκανε λάθος ο Μπένι που τα έβαλε με τους δημοσιογράφους. Εάν θυμάστε και ο Σπηλιωτόπουλος είχε κάνει ακριβώς το ίδιο και σήμερα πίνει μόνος του καφέ στην Πάτρα!
Ο Πληροφοριοδότης