Σάββατο 17 Απριλίου 2010

Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ ΓΙΑ ΜΑΣ

Πολλές φορές έχω ακούσει την έκφραση ντρέπομαι που είμαι Έλληνας, τώρα δε με αφορμή την κρίση το έχω ακούσει τέσσερις φορές σε μία βδομάδα στην τηλεόραση. Πόσο λάθος αλήθεια είναιαυτή η έκφραση; Η σωστή είναι ότι εμείς πρέπει να ντρεπόμαστε που ζούμε σε αυτή τη χωρά που λέγεται Ελλάδα.
Εκτός και αν κάποιος πιστεύει ότι φταίει η Ελλάδα, που ψηφίζουμε ανίκανους και τόσες πολλές κότες πολιτικούς (ζητώ προκαταβολικά συγνώμη από τα συμπαθέστατα ορνιθοειδή για την προσβολή).
Ή ότι η Ελλάδα φταίει για το γεγονός, ότι είμαστε τόσο κουτοί ως λαός που ψηφίζουμε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ συνέχεια. Δύο κόμματα που αποτελούνται ως επί το πλείστον από ανίκανους και ενδοτικούς.
Ή αν πιστεύει κανείς, ότι η Ελλάδα φταίει για τους δημοσιογράφους που έχουμε, μεγάλη μερίδα των οποίων δήθεν ασκούν λειτούργημα, ενώ η αλήθεια είναι ότι βολεύονται με ένα τζιπ, μια μεζονέτα και αρκετά μετρητά και για αυτό το λόγο είναι λούστροι των αφεντικών τους. Άτολμες φοβητσιάρικες μαργιονέτες του συστήματος είναι στην πραγματικότητα.
Για να μη μιλήσω για την νέα μόδα των τελευταίων ετών κωμικοί ή σατυρικοί σχολιαστές να παίζουν αποσπάσματα όλων των ειδών, από πορνοστάρ μέχρι πολιτικά και αθλητικά, και με αυτό τον τρόπο να κάνουν το πιο επικίνδυνο πράγμα, να περνάνε δηλαδή τα μηνύματά τους στα σοβαρά θέματα έχοντας μεγάλες τηλεθεάσεις και ευρύ κοινό.
Πάμε όμως στο κυρίως θέμα. Η Ελλάδα δεν είναι ούτε Μπανανία, ούτε Ελλαδιστάν, ούτε ψωροκώσταινα! Η Ελλάς είναι η ιερότερη λέξη παγκοσμίως. Μια μικρή κουκίδα στο παγκόσμιο χάρτη, ασύγκριτης ομορφιάς με οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου (άλλο αν την ασχημαίνουμε εμείς με τις με τις επιλογές μας) με έναν πολιτισμό, ο οποίος κουβαλάει μια τεράστια κατάρα (για τους ανθέλληνες).
Ποια είναι αυτή η κατάρα;
Μα φυσικά, ότι όλα οδηγούν πίσω σε αυτόν.
Α, να μη ξεχάσω επίσης, ότι ο ελληνικός στρατός ανά τους αιώνες έχει πετύχει τις μεγαλύτερες νίκες επίσης στην ιστορία της ανθρωπότητας. Μπορεί να έχουμε και πολλές ήττες, αλλά νίκες με τέτοιο αριθμητικό μειονέκτημα (έτσι και αλλιώς πάντα λιγότεροι ήμασταν) σε επίπεδο που λες δεν ήταν μάχες, αλλά αποστολές αυτοκτονίας, μόνο εμείς έχουμε.
Υπάρχουν τρισεκατομμύρια λόγοι να είναι κάποιος περήφανος που είναι Έλληνας. Παραθέτω ορισμένους που ίσως να μην έχουν πέσει στην προσοχή του πολύ κόσμου:
Όλοι ξέρουμε ότι το Χόλιγουντ λατρεύει την ιστορία μας και η Σινετσιτά παλιότερα. Τα μπλοκμπάστερ είναι αμέτρητα, 300, Τροία, Ιάσων και Αργοναύτες, Οδύσσεια, Η μάχη του Μαραθώνα και πολλά άλλα. Πρόσφατα η Τιτανομαχία (ριμέικ).
Τον Percy Olivares τον θυμόμαστε κυρίως για το γκολ που έβαλε με την φανέλα του βάζελου εναντίον μας (είχαν πάρει νίκη τότε οι βάζελοι μετά από 4 ήττες σερί) ή οι πιο μνήμονες για ένα απίστευτο γκολ που είχε βάλει σε ένα ματς του ΟΥΕΦΑ, όταν αγωνιζόταν στον ΠΑΟΚ.
Πώς σκέφτηκε η μάνα του να τον βαφτίσει Percy δηλαδή Περσέα (αυτός που σκότωσε τη Μέδουσα και παντρεύτηκε την Ανδρομέδα) τον περουβιανό. Περίεργο δεν είναι; Εδώ οι περισσότεροι, όταν ακούσουν παιδί με το όνομα Περσέας, απορούν με την επιλογή. Αυτά τα λέω με αφορμή την άλλη πρόσφατη ταινία "Percy Jackson & The Olympians».
Πρόσφατα είχε και μια άλλη ταινία η τηλεόραση με θέμα τους Μάγιας. Αυτό που μου έκανε τρομερή εντύπωση, είναι ο τίτλος της ταινίας Apokalypto. Μια υπερπαραγωγή για τους Μάγιας με τίτλο μια ελληνική λέξη σε λατινικούς χαρακτήρες!!!!!!!!
Επίσης λόγω αμέτρητων ξενυχτιών (ας όψεται το live bet σε χώρες πέραν του Ατλαντικού (Ατλαντικός; μπα τι γνώμη έχoυν οι ψευτοκουλτουριάρηδες γι’ αυτό το εθνικιστικό παραλήρημα όλου του πλανήτη να λέει τον ωκεανό Ατλαντικό;). Κάθε τρεις και λίγο βλέπω σε αμερικανικές σειρές τίτλους επεισοδίων όπως:
Nemesis - Alias
Namaste - Lost
Pandoras box - Numbers
Gnothi seayton - Terminator the sarah connor chronicles
Scylla - Prison break
The socratic method - House m.d. και πολλά άλλα.
Θυμάμαι επίσης το τελευταίο επεισόδιο του περσινού Lost, να σας το περιγράψω λίγο, γιατί έχει αρκετό ενδιαφέρον. Το επεισόδιο αρχίζει με το νησί στα χρόνια της αρχαιότητος, όπου ο κουμανταδόρος του νησιού ζει σε ένα αιγυπτιακό άγαλμα, εσωτερικά δε, υπάρχουν αμέτρητα αιγυπτιακά ιερογλυφικά (ωραίο κόλπο των σεναριογράφων, η Αίγυπτος έτσι και αλλιώς έχει έντονα το στοιχείο του μυστηρίου) ως εδώ καλά, η συνέχεια όμως εγείρει πολλά ερωτήματα. Στο τοίχο υπάρχουν δύο υφαντά με φράσεις από την Οδύσσεια. Α, ρε Όμηρε που να τό ’ξερες…
Να μου πεις βέβαια, που να βρούνε δύο αιγυπτιακές φράσεις να κολλήσουνε στο όλο σκηνικό, από ποιο έργο και σε ποια γλώσσα;
Μη μιλήσω για ζώδια (άλλο ένα δείγμα ηλιθιότητας και ντροπής των συγχρόνων Ελλήνων με τη διακωμώδηση τους από ορισμένες επώνυμες καφετζούδες), πλανήτες, άστρα κτλ. Γι’ αυτά έρχονται σύντομα σε αυτό το blog απίστευτα συντριπτικά στοιχειά.
Έτσι, μάλλον φτάνω στο συμπέρασμα ότι οι περισσότεροι κάτοικοι αυτής της χωράς αναξίως, παρανόμως και καταχρηστικώς φέρουν το όνομα του Έλληνα.
Υ.Γ. 1. Τόνους στα κείμενά μου βάζει ο Μυστήριος παρά την αντίθεση μου σε αυτό, γιατί πιστεύω ότι είναι καλύτερα να μην ασχολείται κάποιος με τους τόνους, παρά με το νόημα των λέξεων, πχ γέφυρα - γη επί ύδωρ, «φ» συνθετικό όπως έφηβη = επί της ήβης, ήβη = νιάτα.
Υ.Γ. 2 «Επιβάλλεται να ομολογήσουμε ότι οι Έλληνες κρατούν τα ηνία του πολιτισμού μας και κάθε πολιτισμού»
Νίτσε
Υ.Γ.3. «Εάν δεν επικρατούσε ψυχρό κλίμα στην αρχαία Γερμανία θα μπορούσε να ανθίσει ένας πολιτισμός τόσο λαμπρός όσο των Ελλήνων»
Χίτλερ
Υ.Γ.4. «Η μνεία του ονόματος της Ελλάδος προκαλεί τα υψηλοτέρα συναισθήματα»
James Monroe, 5ος Πρόεδρος της Αμερικής, σε ομιλία του στο Κογκρέσο.
Υ.Γ.5. «Οι αξίες του ελληνικού πολιτισμού παραμένουν άφταστα πρότυπα»
Καρλ Μαρξ
Υ.Γ.6. Ο Μαρξ επίσης, φίλοι μου του ΚΚΕ (έχω άπειρα ράμματα για τη γούνα σας), έγραψε μια διατριβή. Τίτλος, κρατηθείτε, διαφορά φυσικής Δημοκρίτου και Επίκουρου!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Οι περισσότεροι σύγχρονοι Έλληνες βέβαια αγνοούν και τους δύο αυτούς ανυπέρβλητους επιστήμονες (ο Δημόκριτος ήταν κάποτε το σήμα της Ξάνθης, στο σημερινό σήμα υπάρχει ακόμα μεταξύ άλλων, όπως το σήμα της Σκόντα σε μικρότερη επιφάνεια), ενώ τον Μαρξ τον ξέρουν οι πάντες.
Υ.Γ.7 Όσον αφορά τα αθλητικά. Στα σχόλια του Ανένταχτου για προηγούμενο άρθρο μου έχω να πω τα εξής: 1ον. Αντικειμενικός οπαδός δεν έχει γεννηθεί ακόμα σε αυτόν τον πλανήτη. 2ον. Εμείς οι ολυμπιακοί είμαστε κάφροι οπαδοί επιστήμονες και όλα τα άλλα συνθήματα, όμως αισχρό σύνθημα για τον γιο του Αλεξανδρή (αν είναι δυνατόν), έχω ακούσει να το λέει όλο, μα όλο, το γήπεδο στη Φιλαδέλφεια σε αρκετά ματς ΑΕΚ – Ολυμπιακού. Τέτοιο πολιτισμό δεν έχουμε εμείς οι άξεστοι γαύροι. και 3ον και τελευταίο. Στα περισσότερα σχόλιά σου συμφωνώ μαζί σου. Εγώ πάντα συμπαθούσα την ΑΕΚ. Δε μπορώ να δω ανταγωνιστικά αυτή την ιστορική ομάδα, όπως δεν μπορώ να δω ανταγωνιστικά ούτε τον Πανιώνιο, τον Απόλλωνα, ούτε τον Αθηναϊκό. Έτσι και αλλιώς, οι Αεκτζήδες έχουν κερδίσει εδώ και χρόνια τον σεβασμό μου για ένα και μονό λόγο. Διάλεξαν ένα δύσβατο δρόμο και μόνο που υποστηρίζουν την ΑΕΚάρα φτάνει. Άλλωστε τα κουρέλια τραγουδάνε ακόμα, όπως έγραφαν κάποτε στους τοίχους.
ΕΡΥΘΡΟΣ ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ