Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Καμιά κούπα δεν έχασαν


Από τον Betmixer
Έχουν περάσει 2 γεμάτα 24ωρα από τη λήξη του τελικού. Ενός τελικού που θα περάσει στην ιστορία.
Όχι για τη συγκλονιστική του εξέλιξη. Ούτε για την (μία από τις τόσες) κούπα που πήρε ο Παναθηναϊκός. Την κούπα της αναγνώρισης, την KATEΚΤΗΣΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΡΗ.

- Που ταξίδεψε 504 χλμ και μετέτρεψε (για πλάκα) το ΟΑΚΑ σε «Κλεάνθης Βικελίδης».
- Που «εξαφάνισε» κάθε εισιτήριο, γράφοντας στην ιστορία τη MEΓΑΛΥΤΕΡΗ ΟΠΑΔΙΚΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ που έχει συμβεί στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.
- Που απέδειξε πως είναι εφικτό να μετακινούνται ΚΑΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ οι οπαδοί.
- Που απέδειξε ότι ΓΟΥΣΤΑΡ(Η) και δεν είναι λαός πανηγυρτζής. Δεν πάει γήπεδο για τις κούπες σαν αυτοσκοπό. Πάει για την ομάδα. Και τη στηρίζει. Είναι οπαδός παντός καιρού. Μα και αποτελέσματος...
Έκατσα το βράδυ του Σαββάτου και είδα ξανά (στο video) τον τελικό. Και αναρωτήθηκα : Μήπως ο υπεύθυνος για την κάλυψη του αγώνα, ήταν Αριανός; Τη στιγμή της έναρξης του τελικού, οι κάμερες ήταν διαρκώς στραμμένες στην πλευρά που έβλεπε προς Κηφισιά. Γιατί άραγε. Γιατί...
Έκατσα λοιπόν το βράδυ του Σαββάτου να ξαναδώ το ματς. Γιατί δεν ήθελα τίποτε να μου ξεφύγει. Τίποτε να μην πέσει κάτω. Ήθελα να διαπιστώσω ρε παιδί μου, αν ο πρωταθλητής των δισεκατομμυρίων, το πήρε «για πλάκα» (όπως χωρίς και ο ίδιος να το πιστεύει έγραψε ο Μυστήριος. Και ομολογώ πως είχε δίκιο. Τουλάχιστο για «7-0» ήταν ο τελικός. Για το fair play μάλιστα, να δώσω αβάντζο και ένα γκολ εις τον φιλοξενούμενο του παιχνιδιού. Να το κάνω «8-0» (ε ρε γενναιοδωρία...).
Άντε, να μιλήσουμε τώρα σοβαρά περί του αγωνιστικού. Ναι, ΔΙΚΑΙΑ το πήρε ο Παναθηναϊκός.
Σφύριξε πενηνταρίσια ο Κάκος και σε ένα παιχνίδι που ήταν μοιρασμένο, αυτός που θα έστελνε το τόπι στο πλεκτό, θα έπαιρνε τη νίκη. Ο ΠΑΟ είχε τον Λέτο που έκανε τη «μία» την ενέργεια.
Ο Άρης είχε τη γκίνια του Νασούτι και έναν Κόκε που φάνηκε να μην το πιστεύει στις κρίσιμες στιγμές. Γιατί έφτιαξε ο Άρης ευκαιρίες περισσότερες απ' τον αντίπαλό του. Τους τελικούς όμως τους παίρνει, αυτός που σπρώχνει στα δίχτυα το πλεκτό. Αυτή είναι η αλήθεια...
ΥΓ 1 : Αύριο παίζει ο Άρης με τον Ολυμπιακό. Και ο πικραμένος Αριανός, το «Βικελίδης» θα το γεμίσει. Θα το δείτε...
ΥΓ 2 : Ένα είναι το σύστημα που εξαφανίζει τον Σισέ. Το σύστημα «Νασούτι». Τρεις φορές δοκιμάστηκε. Και τις τρεις πετυχημένα.
ΥΓ 3 : Οκ, ο Λέτο έκρινε τον τελικό, άλλος ήταν όμως ο ποδοσφαιριστής που (για μένα) έκανε τη διαφορά στον Παναθηναϊκό. Είναι ο Ζιλμπέρτο Σίλβα. Που «περπατούσε» πέρυσι. Μα φέτος είναι ΗΓΕΤΗΣ.
ΥΓ 4 : Μεγάλη μια ομάδα δεν την κάνουν μόνο οι τίτλοι. Την κάνει και ο κόσμος της. Αυτός που ενεργά ακολουθεί και τη στηρίζει. Πάντα και παντού. Και όχι ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΣ τον εκάστοτε αντίπαλο. Στην τελική, γήπεδο πας την ομάδα σου να δεις. Και όχι αυτόν που παίζει με την ομάδα σου.
ΥΓ 5 : Κυριακή απόγευμα, σε πολύ γνωστό πεζόδρομο του κέντρου της Αθήνας. Έπινα φραπεδάκι. Στο διπλανό τραπέζι, 4-5 άτομα με τη «Sportday» και την «Πράσινη» επάνω στο τραπέζι. Σε κάποια στιγμή χτυπά το κινητό μου. Με το που έκλεισα, τι μου λέει ένα παλικάρι : «Φίλε μου συγχαρητήρια. Κερκιδάρα ο Άρης».
BETMIXER