Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Η ΝΤΟΡΑ, Ο ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ ΖΑΛΟΓΓΟΥ, Ο GEORGE ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΓΙΑΚ

Φίλοι, σύντροφοι, συναγωνιστές και συνοδοιπόροι.
Χρόνια πολλά, Χριστός Ανέστη !
Είπα και ‘γω να εμφανιστώ σήμερα, πρώτη πραγματική εργάσιμη ημέρα για το αθάνατο Ελληνικό Δημόσιο. Όπως αντιλαμβάνεστε, πήρα και 'γω άδεια από τη σημαία, παρά τα ανείπωτα και παράταιρα με το κλίμα των προηγούμενων κατανυκτικών ημερών μπινελίκια που μου ‘χωσε ο αξιαγάπητος και λατρευτός Μυστήριος για την παρατεταμένη απουσία μου.
Ξεκινώντας από το βαζελοπρωτάθλημα, δεν αγχώνομαι. Αν είναι να το παίρνουν κάθε που αλλάζει κυβέρνηση στη χώρα, χαλάλι τους. Με τα χάλια που βρίσκεται η Ν.Δ. (κοινώς μπ…..λο), κυβέρνηση δεν αλλάζει ούτε σε 6 χρόνια (κάνω σκόντο μισή τετραετία). Οπότε, τα ξαναλέμε το 2016.
Πάντως, μια και είπαμε για Ν.Δ., αυτή η φουκαριάρα η Ντόρα φαίνεται ότι έχει χάσει τα αυγά και τα πασχάλια (Πάσχα γαρ..). Από το Νοέμβριο έχει χάσει, κυριολεκτικά, τον κόσμο κάτω απ’ τα πόδια της και επιδίδεται από τη μία πατάτα στην άλλη. Καλά, βρε χρυσή μου, τι επιδιώκεις; Ηρωϊκή έξοδο; Για πού; Με ποιόν/ποιους; Με τον Κιλτίδη και τον Κεδίκογλου; Αυτό δε θα ‘ναι ηρωική έξοδος… Ο χορός του Ζαλόγγου θα είναι.
Όσον αφορά το «μέτωπο» της οικονομικής κρίσεως,
την οποίαν διέρχεται η πατρίς (μ’ έπιασε ένας οίστρος – ο «γύψος» μόνο λείπει), δεκτή με θετικά σχόλια έγινε η διευκρίνιση των όρων ενεργοποίησης του δανεισμού της χώρας.
Με απλά, λόγια, δηλαδή, η Ε.Ε. έβαλε διατίμηση (πλαφόν) 5% στα επιτόκια δανεισμού, όπως πχ έκανε πρόσφατα η Κυβέρνηση με την τιμή της βενζίνης σε ορισμένους νομούς.
Α, ρε George, σε αντιγράφουν ακόμα και οι κουτόφραγκοι – και σ’ είχαμε παρεξηγήσει.
Ωστόσο, η άλλη πλευρά του νομίσματος λέει ότι το 5% προσιδιάζει σε ένα «ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα» των «κερδοσκόπων». Ό, τι και να γίνει, δηλαδή, το 5% το ‘χουν στο τσεπάκι… Σίγουρα φράγκα δηλαδή. Τι να πεις. Όπου φτωχός κι η μοίρα του…
Υ.Γ.: Κακώς πήραν στο ψιλό ορισμένοι κακεντρεχείς τον Prime Minister George που βγήκε μεσοπέλαγα με το κανώ-καγιάκ. Η πράξη του αυτή ήταν βαθύτατα πολιτική με χαρακτηριστική σημειολογία. Μας λέει, με απλά λόγια, ότι θα «τραβήξουμε κουπί»... Τώρα αν πάμε στο άγνωστο με βάρκα (κανώ-καγιάκ) την ελπίδα ή αν είναι στραβός ο γυαλός ή στραβά αρμενίζουμε …… η νεκροψία θα δείξει, όπως έλεγε και ο προσφιλής μας Χάρυ Κλυνν.
Σεμνός & Ταπεινός