Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

YES WE CAN !

Τελικώς, νομίζω πως αποτελεί κοινή διαπίστωση ότι η συνέντευξη του Βγενό στον κ. Παπαχελά τη Δευτέρα «χτύπησε» τρελά νούμερα τηλεθέασης. Ούτε το DVD της Τζούλιας τέτοιες «πιένες».
Σχεδόν όποιον ρώτησα, την είχε δει. Και όχι μόνο οι βάζελοι που ζουν με τον νταλκά του γηπέδου και με τα «εσωκομματικά» - πολυμετοχικά τους μαχαιρώματα.
Λοιπόν, το παλικάρι τους παίζει όλους για την πλάκα του.
Ντάξει, δε λέω. Πολύ λιβάνισμα προς τον Prime Minister George, αλλά από την άλλη και τα μηνύματά του τα ‘στειλε και καμπανάκια χτύπησε.
Κορυφαία όλων, η ατάκα : «Δεν βγαίνει η χώρα από την κρίση με… Παγκαλοσηφουνάκηδες». Και τι έσουρε για κουμπαριές, για κότερα και λοιπά «όμορφα», έτσι για να μην ξεχνιόμαστε και να μη λησμονούμε από πού έλκουν την «ισχύ» τους ορισμένοι πολιτικοί μας ταγοί. Και αφού τους τα ’σουρε κανονικά κι έβγαλε και μερικά άπλυτά τους στη φόρα ... άκρα του τάφου σιωπή. Κότες λυράτες. Πού είναι άραγε τρεις μέρες τώρα ο, λαλίστατος κατά τα λοιπά και τιμητής των πάντων, κύριος Πάγκαλος; Πού είναι ο «γίγαντας» της πολιτικής κ. Σηφουνάκης; Α, για τον τελευταίο ας μην ξεχνάμε ότι έκανε «καριέρα» ως ο μέγας κατακριτής και αντίπαλον δέος του Χριστόδουλου. Θυμάστε πως ξιφουλκούσε εναντίον του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου; Ε, από τότε που ο τελευταίος άφησε το μάταιο τούτο κόσμο, ο κ. Σηφουνάκης απώλεσε κάθε λόγο ύπαρξης…
Ο Βγενό, λοιπόν, μιλά με τη γλώσσα του απλού κόσμου. Λέει δημοσίως αυτά που λίγο πολύ όλοι λένε στα καφενεία και στις παρέες τους. Και επιβεβαιώνει – διότι και ο ίδιος κυκλοφορεί στους «υψηλούς» κύκλους και ξέρει – αυτά που, λίγο πολύ, όλοι εμείς οι κοινοί θνητοί ψυχανεμιζόμαστε τόσα χρόνια για το «ποιόν» της πλειοψηφίας των πολιτικών μας.
Βεβαίως, η διαφορά του Βγενό με όλους εμάς τους «ταπεινούς» είναι ότι από εμάς δεν πρόκειται ποτέ να ζητήσει συνέντευξη ο κ. Παπαχελάς και ο κάθε κ. Παπαχελάς. Εν προκειμένω, ισχύει το αμερικάνικο ρητό : Money talks.
Ωστόσο, ήταν κάτι παραπάνω από εμφανές ότι ο Βγενό γούσταρε τρελά για κουτσομπολιό. Λίγο παραπάνω να τον τσίκλαγε ο Παπαχελάς, και θα μας έλεγε ποιός Υπουργός «κανονίζει» τη γραμματέα του, ποιά Υπουργίνα πάει με τεκνά, ζουμερές λεπτομέρειες από πάρτυ με φράουλες, σαμπάνιες και «ούζα» και άλλα συναφή, ικανά να γεμίσουν τα δελτία του STAR για ένα χρόνο.
Το ερώτημα, βέβαια, που, εγώ τουλάχιστον ακόμα δεν μπορώ μετά βεβαιότητας να απαντήσω, είναι, πού το πάει ο τύπος; Είναι πράγματι τόσο «ρομαντικός», ανήσυχος και ενεργός πολίτης που – έχοντας την ανάλογη ικανότητα και δύναμη – εκφράζει δημοσίως την ανησυχία του για το μέλλον του τόπου ή ενεργεί εντελώς κυνικά και προσχεδιασμένα, απαξιώνοντας το πολιτικό σύστημα, ώστε να προλειάνει το έδαφος για κάτι «νέο και άφθαρτο»;
Όπερ έδει δείξαι.
Πάντως, τα τελευταία 24ωρα, πραγματικά η χώρα «ζει» στιγμές απίστευτης, «ολοκληρωτικής» και «ασύστολης» δημοκρατίας, πολυφωνίας και πλουραλισμού.
Από τη μία ο «απλός ενεργός πολίτης» Βγενό δίνει συνέντευξη σε μεγάλο κανάλι και από την άλλη το εργαζόμενο κορίτσι -
 Τζούλια εισέρχεται ελευθέρως στη Βουλή των Ελλήνων και επιδίδει υπόμνημα διαμαρτυρίας κατά βουλευτή που τη δυσφήμησε από άμβωνος (χωρίς ωστόσο να την έχει κατονομάσει).
Μέσα αυτόν τον ... οργασμό δημοκρατίας, προτρέπω όλους σας να σπεύσετε από αύριο στη Βουλή, προκειμένου να επιδώσετε τα δικά σας υπομνήματα διαμαρτυρίας. Είμαι βέβαιος ότι όλοι σας έχετε τουλάχιστον έναν λόγο να διαμαρτυρηθείτε ενώπιον του Προέδρου της Βουλής.
Τώρα, αν έστω κι ένας από εσάς πάρει πάσο εισόδου στη Βουλή χωρίς να βάλει κάποιο «μέσο», εγώ ίσα που αλλάζω και ομάδα. Ή, χειρότερα, ίσα που θα υποδυθώ τη Τζούλια στο 4ο DVD!
Ο σοβαρός κ. Πετσάλνικος, για τον οποίο ακόμη απορώ πως έγινε Πρόεδρος της Βουλής, την ξεφτίλισε και της έδωσε τη χαριστική βολή.
Αλλά, από την άλλη, απ’ τη στιγμή που η Βουλή έχει γεμίσει με «επαγγελματίες» της πολιτικής που τα έχουν τακιμιάσει με διαπλεκόμενους μεγαλοεπιχειρηματίες και ΜΜΕ, προκειμένου να εξασφαλίσουν την εκλογή τους και μετέπειτα την προβολή τους, γιατί να μην μπει και μία πραγματική επαγγελματίας του είδους; Τουλάχιστον αυτή έχει επαρκή προϋπηρεσία και αποδεδειγμένη εμπειρία... Δεν είναι, δα, και ανεπάγγελτη.
Γι’ αυτό, λοιπόν, η λύση είναι μία:
Vote Julia for President. Yes we can!!!!
Σεμνός & Ταπεινός