Τρίτη 6 Απριλίου 2010

Τρίτη του Πάσχα

Χριστός Ανέστη !!! Εύχομαι σε όλους Χρόνια Πολλά με υγεία και ευτυχία !!!
Πηγαίνοντας σήμερα το πρωί της Τρίτης του Πάσχα προς το γραφείο μου, διαπίστωσα ότι η Αθήνα είναι άδεια. Αρκετά μικρά εμπορικά καταστήματα και μικρομεσαίες επιχειρήσεις ήταν κλειστές, ενώ το Mετρό και οι δρόμοι ήταν σχεδόν άδειοι. Άδειες ήταν επίσης και οι τράπεζες. Τα μόνα σχετικώς γεμάτα καταστήματα ήταν τα Καφέ. Για να είμαι ειλικρινής δεν τόλμησα να πάω σήμερα σε κάποια δημόσια υπηρεσία, ακριβώς διότι φοβήθηκα ότι θα πάω αδίκως: θα λείπουν οι «αρμόδιοι» υπάλληλοι και όσοι είναι εκεί θα μου πουν να περάσω την Πέμπτη ή από Δευτέρα (το πιο πιθανό).
Και όμως η σημερινή μέρα είναι κανονικά εργάσιμη για όλους και η εικόνα της πόλης μας δεν μπορεί να δικαιολογηθεί. Παρατήρησα μερικούς τουρίστες, οι οποίοι μας κάνουν την τιμή να επισκέπτονται την χώρα μας και τον Απρίλιο, να απορούν πως μία μεγαλούπολη πέντε (5) εκατ. κατοίκων μπορεί να είναι τόσο άδεια σε μία εργάσιμη ημέρα, όπου όλοι θα έπρεπε να κινούνται προς ή για τις δουλειές τους.
Επίσης, έχω ζήσει για τέσσερα (4) χρόνια ως φοιτητής στην Αγγλία και θυμάμαι πολύ καλά ότι όταν η ημέρα ήταν εργάσιμη, οι υπηρεσίες, τα καταστήματα, οι τράπεζες και οι δρόμοι είχαν περίπου τον ίδιο κόσμο, ασχέτως αν είχαν προηγηθεί μερικές αργίες ακριβώς προηγουμένως. Φαντάζομαι ότι το ίδιο θα ισχύει και στις Γερμανία, Γαλλία, Βέλγιο κλπ.
Κατά τα άλλα μας ενοχλεί όταν μας λένε οι Ευρωπαίοι ότι είστε «τεμπέληδες», ενώ ο (αντιπαθής για εμένα) κ. Πάγκαλος προσπαθεί σε συνέντευξή του σε εφημερίδα της Πορτογαλίας να τους «πείσει» ότι είμαστε πράγματι ένας εργατικός λαός. Η αλήθεια όμως είναι ότι κάποιες μέρες σαν τη σημερινή αντιλαμβανόμαστε και εμείς οι ίδιοι ότι ιδιαίτερα εργατικοί δεν είμαστε.
Κλείνοντας θα πω το εξής : η απουσία για τους δημόσιους υπάλληλους είναι σχεδόν θεσμοθετημένη και για αυτήν ευθύνονται κυρίως οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι που την ανέχτηκαν για τόσο πολύ καιρό. Η απουσία όμως των καταστηματαρχών και των επαγγελματιών δείχνει δύο (2) πράγματα : και πόσο κατά βάθος «κονομημένοι» είναι, ακριβώς διότι δεν τους χρειάζεται μία εργάσιμη ημέρα για να «βγουν», αλλά και πόσο αντι-επαγγελματική συμπεριφορά διαθέτουν.
Υ.Γ.1. Θεωρώ ότι με την ιστορία και το σήμα κάθε ποδοσφαιρικής ομάδας, δεν θα πρέπει να ασχολούνται οι φίλοι των άλλων ομάδων. Η ιστορία και τα σήματα κάθε ομάδας θα πρέπει να είναι απολύτως σεβαστά από όλους τους άλλους φιλάθλους. Μόνο οι ίδιοι οι φίλαθλοι της κάθε ομάδας πρέπει να ασχολούνται με αυτά, όπως δεν είναι και σωστό να θίγεις τα σύμβολα μίας άλλης θρησκείας. Δυστυχώς την αρχή την έχει κάνει γνωστός παράγοντας του Ολυμπιακού, ο οποίος κάποτε είχε δηλώσει ότι ο «πραγματικός» Παναθηναϊκός δεν έχει ιδρυθεί το 1908!!! Η απάντηση σε αυτόν και σε όλους τους άλλους που ασχολούνται : και εσένα τι σε νοιάζει πότε ιδρύθηκε η ομάδα και γιατί φέρει το τριφύλλι ως σήμα;;; Αν θέλεις γίνε Παναθηναϊκός για να μπορείς να ασχολείσαι !!!
Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ Χ