Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

Η Χρυσή Αυγή ουρά (ξανά) του ΣΥΡΙΖΑ


Από το Μυστήριο
Η στοίχιση της Χρυσής Αυγής στην πρόταση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για το νέο εκλογικό νόμο φανερώνει για ακόμη μία φορά, ότι τα υπόγεια ρεύματα συνεργασίας είναι πιο δυνατά από τις κραυγές της δήθεν ιδεολογικής σύγκρουσης.
Εν αρχή ήταν η συστράτευση στο δημοψήφισμα. Μετά το μεταναστευτικό  η Χρυσή Αυγή βάζει πλάτη στην κυβέρνηση και στο θέμα του εκλογικού νόμου. Η αφωνία των δήθεν εθνικά ευαίσθητων νεοναζιστών για το πραγματικό πρόβλημα των πολλών δεκάδων χιλιάδων εγκλωβισμένων μουσουλμάνων είναι απολύτως εξηγήσιμη (βλ. Η Χρυσή Αυγή γιατί σιωπά για το μεταναστευτικό; http://ed-mysterious.blogspot.gr/2016/03/blog-post_94.html).
Τώρα η ΧΑ στηρίζει την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ (τον οποίο η ΧΑ "κατηγορεί" για αντεθνική πολιτική...) να παραμείνει γαντζωμένος στην εξουσία και να ελέγχει το πολιτικό παιχνίδι για πολλά χρόνια ποντάροντας στην ακυβερνησία.Οι δικαστικές εκκρεμότητες που αντιμετωπίζει η ηγετική ομάδα των νεοναζιστών, οι οποίοι κινδυνεύουν να μετρήσουν πολλά χρόνια κάθειρξης στην πλάτη τους, αποτελούν τον κύριο λόγο που η ΧΑ "κάθεται στα αυγά της" ως μαθητούδι. Περιμένει μια ανταπόδοση για την καλή διαγωγή της, ώστε να πέσουν στα μαλακά οι κατηγορούμενοι.
Συγχρόνως, γνωρίζει πολύ καλά η ηγεσία της ΧΑ ότι οι ψήφοι των 16αρηδων την ευνοούν, καθώς σε αυτές τις ηλικίες είναι ενδεχομένως και πρώτη δύναμη. Έτσι, στις επόμενες εκλογές χάρη στην ψήφο των 16αρηδων και τον καιροσκοπισμό του ΣΥΡΙΖΑ, η μόνη κερδισμένη θα είναι η ΧΑ. Και φυσικά ο Λεβέντης που έχει πέραση στους πλακατζήδες εφήβους (και όχι μόνο).
Ο ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη ενεργώντας για νιοστή φορά υστερόβουλα και χωρίς αιδώ, δεν έχει κανένα πρόβλημα που στηρίζουν την πρότασή του οι κατά δήλωση των στελεχών του νεοναζιστές και δολοφόνοι. Άλλωστε οι ψήφοι, όπως και τα χρήματα δεν μυρίζουν. Για να μη χαθεί η εξουσία, ευπρόσδεκτοι είναι ψήφοι όλων. Και των δολοφόνων.
Τα Σέβη μου
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ