Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Απολαυστικός Ανδρ. Πετρουλάκης βρήκε το μυστικό του Τσίπρα


Bρήκα το μυστικό του Τσίπρα
Ανδρέας Πετρουλάκης
Είχα αναρωτηθεί πολλές φορές τι συμβαίνει με αυτόν τον άνθρωπο. Τον Πρωθυπουργό εννοώ.
Πώς γίνεται να συμβαίνουν πράγματα που δεν τα αντιλαμβάνεται κανείς άλλος από αυτούς που βρίσκονται στον ίδιο χώρο και τον ίδιο χρόνο παρά μόνο ο ίδιος, και το κυριότερο αυτά τα αόρατα στους άλλους πράγματα να σημαίνουν πάντα τη νίκη και τη δικαίωσή του.
Είτε πρόκειται για το Δημοψήφισμα που όλοι οι Έλληνες κατάλαβαν ότι έβγαλε το ΟΧΙ και ο ίδιος βγήκε τροπαιούχος με το ΝΑΙ , είτε επρόκειτο για τη συμφωνία που κανείς άλλος δεν έβλεπε στο τραπέζι αλλά εκείνος την έβαλε υπερήφανα στο Δημοψήφισμα, είτε πρόκειται για τον πανθομολογούμενα χειρότερη συμφωνία που υπέγραψε  στην περίφημη 17ωρη διαπραγμάτευση από όπου εκείνος βγήκε θριαμβευτής, είτε πρόκειται για τις  συντάξεις που πανηγυρίζει ότι έσωσε ενώ οι συνταξιούχοι δεν προλαβαίνουν να μετρούν χαμένα κατοστάρικα, παντού ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται να ζει σε μια παράλληλη νικηφόρα πραγματικότητα από αυτήν που αντιλαμβάνονται οι υπόλοιποι.
Στις αίθουσες των Συνόδων Κορυφής, στα τραπέζια των διαπραγματεύσεων, στις συναντήσεις με ευρωπαίους  αξιωματούχους ή έλληνες πολιτικούς, όλοι οι άλλοι έβλεπαν χαμένα δισ., κλειστές τράπεζες, περικοπές μισθών και συντάξεων, ακόμα περισσότερους φόρους, ύφεση, λουκέτα σε επιχειρήσεις , απώλεια θέσεων εργασίας, κι εκείνος έβλεπε μικρά φαντασματάκια, την αξιοπρέπεια, την υπερηφάνεια, τη νίκη του λαού. Αυτά κυνηγούσε, αυτά τον ενδιέφεραν, τα πετύχαινε και κέρδιζε ενώ τα πάντα γύρω του κατέρρεαν.
Με είχε ανησυχήσει αλλά τελευταία κατάλαβα ότι ο άνθρωπος είναι απλώς πολύ μπροστά. Είναι πρωτοπόρος. Είναι εκείνος που ανακάλυψε πρώτος αυτό που έγινε παγκόσμια μόδα σήμερα. Παίζει Pokemon Gο. Βλέπει εικονικά φαντασματάκια που δεν τα βλέπει κανείς άλλος και η μάχη του είναι να τα πιάσει. Τη στιγμή που εσύ νομίζεις ότι συμμετέχει στην πραγματική ζωή εκείνος απλώς βρίσκεται εκεί, απορροφημένος από τη εικονική πραγματικότητα των μικρών φαντασμάτων που πρέπει να πιάσει. Είναι δίπλα σου, σου μιλά και του μιλάς αλλά το μυαλό του είναι αλλού -βλέπει πράγματα που εσύ δεν βλέπεις. Είναι λογικό. Οι στατιστικές λένε ότι το παιχνίδι το παίζουν κυρίως άνθρωποι κοντά στην ηλικία του. Πρέπει όμως να είναι πιο προσεκτικός και να ακούει τις οδηγίες των ειδικών. Γιατί απορροφημένος από το κυνήγι δεν βλέπει τα τρένα που έρχονται καταπάνω του.