Σάββατο 8 Μαΐου 2010

1 ΕΚ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΣΟΔΕΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΑΚΟΥΧΑ ΝΕΡΑ, ΑΜΕΣΑ...

Δεν θα ασχοληθώ ακόμα με ΔΝΤ, κρίση, μέτρα κτλ. θα έρθει η ώρα σύντομα και γι’ αυτό.
Σκέφτηκα ότι η πρέπει άμεσα το ελληνικό κράτος να δώσει ένα τεράστιο χρηματικό ποσό για σόδες ήβη, περιέ, σουρωτές και γενικώς ό,τι χωνευτικά κυκλοφορούν στην αγορά για τα 3 μέρη της Αριστεράς.
Το ΚΚΕ, τον ΣΥΡΙΖΑ και την εξωκοινοβουλευτική αριστερά.
Γιατί, η μοναδική αλήθεια για τα τραγικά γεγονότα στην MARFIN είναι μια.
Όλη η αριστερά γενικώς δεν μπορεί να χωνέψει την ήττα του 1949.
Δεν το έχουν ξεπεράσει ακόμα δυστυχώς 61 χρόνια μετά.
Θα ασχοληθώ ξεχωριστά εν τάχει και με αυτά τα 3 μέρη.
1. Το ΚΚΕ σύμφωνα με την Αλέκα, 90 και πλέον χρόνια έχει μια ιστορία περήφανων αγώνων. Αδιαμφισβήτητα το δημοσίευμα του Ριζοσπάστη που λέει ότι : «Γι’ αυτό εμείς όχι μόνο δεν λυπηθήκαμε για την αστικοτσιφλικάδικη ήττα στη Μικρασία, μα και την επιδιώξαμε» πρέπει να κοσμεί το Σπίτι του Λαού σε μεγέθυνση.
2. Το ΚΚΕ σύμφωνα πάλι με την Αλέκα, 90 και πλέον χρόνια έχει μια ιστορία γεμάτη εθνικών αγώνων. Εννοείται άλλωστε ότι το επόμενο δημοσίευμα του Ριζοσπάστη το επιβεβαιώνει: «…Να γιατί αγωνιζόμαστε για την ένωση των τριών τμημάτων της Μακεδονίας και Θράκης και για ενιαία και ανεξάρτητη κρατική τους ύπαρξη. Ζήτω η ανεξάρτητη Μακεδονία και Θράκη!». Ας το κορνιζάρουν και αυτό.
Επειδή μπορώ να αναφέρω πολλά τέτοια ιστορικά στοιχεία, ας πάμε στο παρόν. Επειδή τα κονσερβοκούτια οδήγησαν στην πανωλεθρία του Γράμμου, μεταξύ άλλων δύο φόρες κατέλαβαν οι απαράδεκτοι την Ακρόπολη με πανό διαμαρτυρίας και καλά. Δε σέβονται τίποτα. Τώρα που νομίζουν ότι τους παίρνει, κάνουν αυτές τις ιεροσυλίες, γιατί άλλες εποχές…
Μην ξεχάσω να αναφέρω και το εκπληκτικό πρωτοσέλιδο του Ριζοσπάστη (φώτο) μια γραμμή για τον άδικο χαμό 3 ανθρώπων!!!!!!!!! Ακόμα και οι αθλητικές εφημερίδες το είχαν ή ως κύριο θέμα ή ως το μόνο θέμα.
Για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πω και πολλά, τα περισσότερα είναι ήδη γνωστά. Η σχέση στοργής με τους αναρχικούς, οι στρατιές δικηγόρων βουλευτών και πολιτευτών που διαθέτει κάθε φορά που πιάνονται από την αστυνομία τα καμάρια τους που σπέρνουν εκ του ασφαλούς πάντα το χάος στην Αθήνα αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις.
Εντύπωση όμως μου κάνει η αβάντα που έχουν από θεωρούμενους ως κορυφαίους παρουσιαστές.
Όπως πχ ο κ. Λαζόπουλος, στην εκπομπή του δύο πολιτικούς έχω δει καλεσμένους, τον Αλαβάνο και τον Τσίπρα, και οι δύο αρχηγοί του ΣΥΡΙΖΑ ε, θα ναι σύμπτωση…
Στους πρωταγωνιστές του κ. Σταύρου Θεοδωράκη οι καλεσμένοι ανήκουν σε μια συγκεκριμένη πολιτική ομάδα. Ψαριανός του ΣΥΡΙΖΑ, Κοροβέσης πάλι του ΣΥΡΙΖΑ, η Κούνεβα που ο ΣΥΡΙΖΑ την έκανε σημαία για την τρομοκρατία κατά των μεταναστών (το ελληνικό κράτος δίκαια της πήρε σπίτι και της έδωσε και σύνταξη, δεν είδα όμως να παίρνουν κανά σπίτι στην οικογένεια του αστυνομικού που δολοφόνησε η Σέχτα, ούτε σε αυτόν τραυματίστηκε βαρύτατα στα Ζωνιανά, ούτε σε αυτόν που τον φάγανε αλλοδαποί εγκληματίες στην Κυψέλη, ούτε στον ήρωα σμηναγό Ηλιάκη).
Για τις εθνικές τους θέσεις δεν λέω τίποτα, γιατί θα πρέπει να γράφω δύο μέρες χωρίς σταματημό.
Το τελευταίο μέρος της τριλογίας της Αριστεράς είναι οι αναρχικοί.
Η πρώτη παρατήρηση είναι το λάθος των χαζοδημοσιογράφων που λένε το εξής: 30-50 άτομα αμαύρωσαν τη μεγάλη συγκέντρωση. Προσωπικά γνωρίζω ότι οι αναρχικοί είναι χιλιάδες (οι μάχιμοι). Το γιατί είναι τόσοι πολλοί, οφείλεται στην ανοχή του ελληνικού κράτους τα τελευταία χρόνια. Το ότι δεν είχαμε άλλα θύματα πριν από την τραγωδία της MARFIN είναι καθαρή τύχη.
Το γεγονός ότι είναι πάρα πολλοί, πλέον δεν με ανησυχεί ιδιαιτέρως, γιατί είναι σχετικά εύκολο να αντιμετωπιστούν αν θέλει το κράτος, για τον απλό λόγο ότι δεν είναι και τίποτα μάγκες με πίστη στα πιστεύω τους. Εμένα μάλλον για μαθητριούλες μου κάνουν.
Αυτό το αποδεικνύει το γεγονός, ότι όταν τους χτυπάνε οι μπάτσοι, κλαίγονται στα κανάλια για κρατική βία, κτηνωδία αστυνομικών, βάρβαρη αντιμετώπιση κτλ.
Ας ξεκαθαρίσουμε όμως κάτι. Εγώ τόσα χρόνια που ασχολούμουν με γήπεδα συνδέσμους κτλ, γνώριζα ένα πράγμα από την αρχή. Ότι υπάρχει πιθανότητα να σε χτυπήσουν οι μπάτσοι πολύ άσχημα (ειδικά παλιότερα). Ήμουν μάρτυρας, ή παθών ή γνωρίζω περιστατικά (λέω για όλες τις ομάδες, όχι μόνο τον ολυμπιακό) βίας αστυνομικών σε γηπεδικά ζητήματα, που κάνουν το περιστατικό της ζαρντινιέρας να μοιάζει με χάδι. Δεν είδα όμως κανένα οπαδό καμιάς ομάδας να κλαίγεται. Ξέρεις από την αρχή ότι άμα μπλέξεις με τέτοια, υπάρχει και αυτός ο κίνδυνος.
Πόσες και πόσες εκπομπές έχω δει για την κρατική βία εναντίων των αναρχικών…
Γι’ αυτό λοιπόν θα πω το εξής κλείνοντας: Ακόμα και για τους βάζελους έχω κάποιο σεβασμό σαν οπαδούς. Στους αναρχικούς κανένα, τους θεωρώ πουθενάδες, ασήμαντους που είναι 24 ώρες δουλειά πριν εξαφανιστούν οριστικά.
Επί Αντρέα, μπήκαν τα ΜΑΤ στο πολυτεχνείο το 1995. Πόσα χρόνια μετά ξαναγίνανε σοβαρά επεισόδια στο κέντρο μήπως θυμάστε;
Υ.Γ. Η Sabaton είναι ένα φοβερό power metal συγκρότημα από τη Σουηδία. Ακολουθεί ένα link από το youtube ενός φετινού τραγουδιού από τον τελευταίο δίσκο τους, Coat of arms (και το τραγούδι και ο δίσκος λέγεται έτσι). Δεν βρέθηκε ούτε μια εκπομπή να δείξει ένα τραγούδι που τιμά τόσο τη χώρα μας;
(http://www.youtube.com/watch?v=Cr00QE1uLU8)
ΕΡΥΘΡΟΣ ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ