Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Πράσινες απαντήσεις

Από τον Μυστήριο
Όταν τελείωσε το α΄ ημίχρονο, μέσα στο ΟΑΚΑ ήταν μετρημένοι στα χέρια του ενός χεριού, εκείνοι που πίστευαν ότι ο ΠΑΟ θα πετύχαινε μία τέτοια νίκη.
Δεν ήταν ότι μας «μαγέψει» ο Ολυμπιακός με την εμφάνιση του, τουναντίον μάλιστα, αλλά κυρίως επειδή βλέπαμε τον ΠΑΟ να μη μπορεί με τίποτε να κυκλοφορήσει τη μπάλα σωστά.
Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος, είχε προηγηθεί, αλλά περιοχή δεν πατούσε. Μία φάση έκανε και πέτυχε το γκολ. Είχε την ευκαιρία να μας «σκοτώσει», αλλά δεν μπορούσε κάτι παραπάνω από το 0-1.
Με δύο πρώην παίκτες στη σύνθεσή του, Γκοβού και Κατσουράνης, και έναν άλλο εντελώς ανέτοιμο για αυτό τον αγώνα, Πλεσσίς, και με το σκορ στο 0-1, όλα έδειχναν ότι μετά το τέλος του αγώνα θα είχαμε δράματα…
Στο ημίχρονο ο Νιόπλιας πρέπει να ξύπνησε ή να κατάλαβε ότι πρέπει να πετάξει εκτός ενδεκάδες τους ανύπαρκτους μπας και την γλυτώσει. Ο ΠΑΟ αμέσως βελτιώθηκε και κυρίως απέκτησε νεύρο και ψυχή.
Βάζει το Μαρίνο, ο οποίος έδεσε το κέντρο και σταμάτησε τον Ιμπαγάσα (πολύ μεγάλος παίκτης) λόγω και της κούρασης του Ισπανού.
Βάζει τον Γκαρσία, ο οποίος ανακάτεψε την άμυνα του γαύρου και έδωσε χώρους στον Χριστοδουλόπουλο. Κατόπιν ο Λάζος πήρε το όπλο του, έδωσε ρέστα και κυρίως τις δύο ασίστ στο Σισέ. Έτσι, ο Γάλλος βούλωσε τα στόματα των «ειδικών» και να το 2-1.
Απλά και Παναθηναϊκά.
Ο Γάλλος, αλλά και συνολικά ο ΠΑΟ βούλωσε τα στόματα όλων αυτών των «ειδικών», οι οποίοι είχαν χρίσει αδιαφιλονίκητο φαβορί τον γαύρο.
Ο ΠΑΟ; Στην καλύτερη ισοπαλία έβλεπαν τα ερυθρόλευκα παπαγαλάκια.
Όλα χάλια στον ΠΑΟ; Όλα τέλεια στον γαύρο.
Προπαγάνδα χωρίς προηγούμενο. Η οποία βέβαια συνεχίστηκε και μετά τον αγώνα.
Τα «κομάντα» ανακάλυψαν διαιτητικά «εγκλήματα» για να χρυσώσουν το χάπι στους γαύρους και να εξηγήσουν το νέο πατατράκ. Ο Βαλβέρδε όμως τους έβγαλε στη σέντρα, μια και ούτε που ανέφερε τη διαιτησία. Αλλά και οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν διαμαρτυρήθηκαν στο πέναλτι. Μόνο οι καφρόπουλοι φαίνεται ότι τα είδαν.
Δεν ξέρουν να χάνουν κάτω στο λιμάνι. Μόνο να κερδίζουν με το γνωστό εν Ελλάδι νταβατζιλίκι τους.
Υ.Γ. 1ον. Αληθεύει ότι την Παρασκευή το βράδυ στην Παιανία ο Καραγκούνης αποδοκιμάστηκε (στην καλύτερη…) από τους οργανωμένους;
Υ.Γ. 2ον. Για τον Τασσούλη τα πολλά λόγια είναι περιττά. Μία κουβέντα μόνο. Ο εν λόγω ήταν και υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ…
Υ.Γ. 3ον. Ο Ριέρα κόστισε 20 μύρια ΕΥΡΩ και ακόμη περιοχή δεν έχει πατήσει. Ο Ρόμενταλ έχει να δει ενδεκάδα από το Μουντιάλ. Αλλά ούτε κουβέντα από τους «ειδήμονες». Μόνο για το «μέθυσο» Γκοβού και τον άμπαλο Μπουσόνγκ είναι σε θέση να κάνουν αναλύσεις.
Υ.Γ. 4ο. Ακούς εκεί Μέσι ο Φετφαζίδης. Ήμαρτον. Για πλάκα τον έχει ο Νίνης.
Υ.Γ. 5ο. Δύο δύσκολα παιχνίδια έχει παίξει ο γαύρος εκτός και τα έχει χάσει και τα δύο. Τυχαίο; Δε νομίζω…
Υ.Γ. 6ο. Κύριος ο Βαλβέρδε. Άψογος. Να δω πόσο θα τους αντέξει.
Υ.Γ. 7ο. Σε κάθε περίπτωση εννοείται ότι ο Ολυμπιακός είναι πολύ καλύτερος από πέρσι. Θα δείξει αν αυτό του είναι αρκετό. Ο ΠΑΟ με τη νίκη του κέρδισε χρόνο για να ανασυνταχθεί. Ίδωμεν.
Υ.Γ. 8ο. AMBER ALERT: Δεκάδες φίλτατοι γαύροι, οι οποίοι μου είχαν τάξει πολλαπλά μηνύματα με το ντέρμπι και απαιτούσαν να έχω ανοικτό το κινητό μου μετά τον αγώνα, αγνοούνται έκτοτε. Ανησυχώ ιδιαιτέρως. Παρακαλούνται να επικοινωνήσουν άμεσα μαζί μου. Ας μην φοβούνται, θα είμαι ευγενικός…
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ