Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ - ΙΝΤΕΡΤΟΤΟ, Ο GEORGE ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Από τον Ερυθρό Δευκαλίωνα
Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι το διακύβευμα των δημοτικό-περιφερειακών εκλογών είναι τεράστιο.
Για μια ακόμα φορά δείχνουμε πόσο ασόβαροι και χειραγωγημένοι είμαστε σαν λαός.
Στήσανε οι τραγικοί πολιτικοί μας ένα παιχνίδι. Οι δημοσιογράφοι κάνανε πάλι το αγαπημένο τους άθλημα, το φούντωμα του θέματος και την απίστευτη μεγαλοποίηση των εκλογών - intertoto σε εκλογές champions league.

Έτσι, όλοι νομίζουμε ότι αποφασίζουμε για μνημόνια, αντιμνημόνια, αντιμόνια, ορισμούς τους οποίους μας έχουν βάλει κάτι πολιτικά μνήματα.
Και έτσι ξεχνάμε ότι η τράπουλα είναι σημαδεμένη, ο αγώνας σικέ, τα ζάρια ζυγισμένα, η μπίλια πειραγμένη και ούτω καθεξής.
Αλλά πως αλλάζουν οι καιροί. Θυμάμαι παλιά οι αντάρτες των δύο κομμάτων στις δημοτικές ήταν οι στιγματισμένοι. Η Σπιναλόγκα, το άλικο γράμμα της πολιτικής, γιατί δεν ήταν οι εκλεκτοί του κόμματος.
Ενώ τώρα λόγω του κραξίματος για τα μέτρα και το ΔΝΤ, οι ανεξάρτητοι έχουν πια το κύρος καθηγητή πανεπιστημίου Χάρβαρντ, Οξφόρδης ή ΜΙΤ.
Ενώ όλη τη λέζα την έχουνε φάει οι εκλεκτοί των δύο μεγάλων, σε τέτοιο σημείο μάλιστα που αποποιούνται το χρίσμα και κάνουν γελοίες δηλώσεις του τύπου «μου ήρθε ένα χαρτί ότι θα με στηρίξουν, άλλα εγώ έτσι και αλλιώς δεν ήθελα, και στην ουσία είμαι και εγώ ανεξάρτητος»...
Κοινό χαρακτηριστικό ανεξαρτήτων και μη είναι ότι είναι (στο 95%) των περιπτώσεων τόσο ανεξάρτητοι που ευχαρίστως θα πέφτανε στη φωτιά για το κόμμα ή θα γινόντουσαν καμικάζι εναντίον στόχου των αντιπάλων.
Το γέλιο που προσφέρουν όμως τα κόμματα είναι κάτι παραπάνω από άφθονο με αρχηγό το Γιωργάκη με την ιστορική διακαναλική συνέντευξη ένα κρύο βράδυ Δευτέρας.
Αν την έβλεπε αυτή τη συνέντευξη κάποιος ξένος, τον πρωθυπουργό δηλαδή να μιλάει μόνος του με δημοσιογράφους από όλα τα κανάλια θα νόμιζε ότι πάει να κηρύξει πόλεμο.
Σε αυτή την περίπτωση όμως ο George θα ήταν …στη Σουηδία (το αφεντικό του μαγαζιού που δούλευε ως ντίσκ τζόκει του έχει πει ότι πάντα θα έχει την πόρτα του ανοιχτή για αυτόν)!!
Μετά το σταλινικής λογική, Γιωργάκης: 1.000.000.000 ψήφους - Κανένας: 0.
Είχαμε αρχηγό της χώρας δύο ώρες να μιλάει για τις δημοτικές με 5-6 δημοσιογράφους.
Ο εκλεκτός του Λευκού Οίκου, George, έτσι και αλλιώς θα συνεχίσει το έργο του.
Και για να πάμε στα σοβαρά θέματα.
Άλλη μια εκλεκτή του Γιωργάκη υποψήφια ευρωβουλευτής το 2009, μια απίθανη με το όνομα Σιμπέλ Μουσταφάογλου κατεβαίνει επικεφαλής μειονοτικού, και λίγα λέω, συνδυασμού για το δήμο Κομοτηνής. Ο τίτλος του συνδυασμού «Πρώτο Βήμα για την Ισότητα» τα λέει όλα. Παρεπιμπτόντως, το προξενείο, οι ψευτομουφτήδες Ξάνθης και Κομοτηνής, ο πρόεδρος της ένωσης τούρκων δασκάλων και άλλα πολλά τέτοια σκουπίδια την πάνε με χίλια.
Σε ανάλογο συνδυασμό για ένα δήμο της Ξάνθης συμμετέχει και η Γκιούλ (είμαι τουρκάλα) Καραχασάν που ο George την είχε επιλέξει κάποτε για υπερνομάρχη τότε Ξάνθης – Καβάλας – Δράμας, ο ανίδεος, μη μπορώντας να κατανοήσει τον λόγο για τον οποίο ο Αντρέας, που ήταν γάτα σε αυτά, είχε κάνει έτσι τις υπερνομαρχίες, ώστε να μην πέσουνε σε μουσουλμανικά χέρια.
Η ελπίδα μου σε αυτές τις εκλογές, η ίδια με των προηγουμένων, η θεά τύχη η κλωθώ η λάχεσις και η άτροπος.
Γιατί με το all america George και πριν το απόλυτο τίποτα, το μοναδικό ηγέτη χώρας που δεν έβγαινε από το σπίτι του ακόμα και όταν καιγόταν η Αθήνα, Κωστάκη, μόνο στην τύχη μπορούμε να επενδύσουμε προς το παρόν ως έθνος.
Υ.Γ. Σχετικά με τις φωτογραφίες ΟΤΑΝ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΜΠΡΑΒΟ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΣΟΥ…
ΕΡΥΘΡΟΣ ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ