Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

I HAD a dream...

Από τον Ανένταχτο
Το '74 με την αποκατάσταση της δημοκρατίας ο «Εθνάρχης» ήρθε ως πραγματικός εθνοσωτήρας φέρνοντας και άλλους άξιους πολιτικούς από το εξωτερικό, όπως τον Ανδρέα, με μοναδικό σκοπό να βοηθήσουν την Ελλάδα να καλύψει την απόσταση που μας χώριζε τότε από την υπόλοιπη Ευρώπη.
Το '81 επιτέλους ο λαός «ήρθε στην εξουσία». Οι εργαζόμενοι απέκτησαν τα δίκαια δικαιώματα τους χωρίς να τα πληρώνει το κράτος αλλά μέσω μιας υγιούς ανάπτυξης της οικονομίας. Ο Ανδρέας κυριαρχεί σε πανελλήνιο/πανευρωπαϊκό/παγκόσμιο επίπεδο.
Η αξιοκρατία έχει εγκατασταθεί στη πατρίδα μας. Η αγροτική παραγωγή οργανώθηκε και εκσυγχρονίστηκε εκμεταλλευόμενη τις επιχορηγήσεις που μας προσέφερε η – πάλαι ποτέ – ΕΟΚ. Συνεταιρισμοί που προωθούσαν τα προϊόντα μας σε ολόκληρο τον κόσμο ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια. Τα Μεσογειακά Ολοκληρωμένα Προγράμματα – μια πραγματικά Ελληνική κατάκτηση - έδωσαν έξτρα ώθηση στην ελληνική οικονομία.
Η κυβέρνηση του Μητσοτάκη πήρε τη σκυτάλη της διακυβέρνησης από μια κυβέρνηση, η οποία ήταν επιτυχημένη αλλά κουρασμένη. Τα πακέτα Ντελόρ γέμιζαν με βενζίνη το ρεζερβουάρ της Ελληνικής οικονομίας και η Ελλάδα συνεχίζει τη φρενήρη πορεία της.
Στάθηκε στο ύψος της και εκμεταλλευόμενη τις κοσμοϊστορικές αλλαγές που έγιναν στα Βαλκάνια κατάφερε να δυναμώσει γεωπολιτικά την Ελλάδα και την κατέστησε πρωταγωνίστρια στην περιοχή για τα επόμενα χρόνια.
Η κοινωνία ώριμη επέλεξε ως συνεχιστή έναν τεχνοκράτη πολιτικό, το Σημίτη, ο οποίος με τη λογιστική του αντίληψη θα περνούσε την Ελλάδα στο επόμενο στάδιο. Το χρηματιστήριο άνθισε η Ελλάδα διεκδίκησε και πέτυχε να αναλάβει τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων.
Τα έργα που έγιναν έμειναν παρακαταθήκη στον Ελληνικό λαό, βελτίωσαν την ποιότητα ζωής μας και βέβαια τα οφέλη ήταν πολλαπλά και προλείαναν το έδαφος για την είσοδο μας στην ΟΝΕ, μέσα στους πρωτοπόρους της Ευρώπης κάνοντας την Ελλάδα πραγματικά ισχυρή.
Τον επιτυχημένο λογιστή διαδέχθηκε ο ανιψιός του «Εθνάρχη». Νέες ιδέες παντρεμένες με την πολιτική κληρονομιά του Θείου του. Νέα ανοίγματα στο διεθνή χώρο, συμμαχίες με τις νέες δυνάμεις της παγκόσμιας οικονομίας. (Ρωσία – Κίνα).
Την κρίση που έπληξε την παγκόσμια οικονομία και επηρέασε και εμάς ανέλαβε να διαχειριστεί ένας πολιτικός επίσης με ιδιαίτερα βαρύ πολιτικό όνομα…, ο υιός του Ανδρέα.
Κάπου εκεί ξύπνησα. Ήπια λίγο νερό. Άλλαξα πλευρό και ξανακοιμήθηκα. Πάλι ονειρεύτηκα. Ήταν πολύ καλό για να είναι... ελληνικό...
Υ.Γ Ο τίτλος αποτελεί φυσικά παράφραση της φράσης που χρησιμοποιούσε κατά κόρον ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ στις ομιλίες του (I have a dream)
Εις το επανιδείν
Ο ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΣ