Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Η ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ, ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ, Ω ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ !!!


Από το Σεμνό & Ταπεινό

Εμείς τα λέγαμε από πέρσι, εν όψει των εσωκομματικών εκλογών στη Ν.Δ. ... Έχουμε «μπλέξει» με πρώην αποστάτες και με επιγόνους αποστατών, λέγαμε και γράφαμε.
Τελικώς, δικαιωθήκαμε, αν όχι ξεπεραστήκαν και αυτές ακόμα οι προβλέψεις μας, και η επίγονος του «αποστάτη» εγένετο και ίδια αποστάτρια, ζηλώσασα τη δόξα του πατρός της.
Αλλά, ταυτόχρονα, ο πρώην αποστάτης – νυν Πρόεδρος του κόμματος από το οποίο είχε αποστατήσει – χαρακτηρίζει ως αποστάτες εκείνους που «είδαν το φως το αληθινό» και προσχώρησαν στο νεόκοπο κόμμα της επιγόνου του αποστάτη!
Αν μη τι άλλο, η ειρωνεία στο απόγειό της!
Αλλά, έτσι είναι, έχει η ζωή γυρίσματα… όλα «δανεικά» είναι σε τούτον τον κόσμο.
Το θέμα είναι ότι η Ν.Δ. έχει καταντήσει σκορποχώρι, «μπάτε σκύλοι αλέστε κι αλεστικά μη δώστε».
Για σκεφτείτε, λιγάκι, το χρονικό των αποστασιών, διαγραφών, αποχωρήσεων κ.ο.κ., κατά την τελευταία εικοσαετία.
Σταχυολογώ:
Πρόεδρος Σαμαράς: Αποστάτης το ’93, ιδρύει κόμμα, μπαίνει στη Βουλή, μένει εκτός Βουλής, διαλύει κόμμα, επιστρέφει στη Ν.Δ., γίνεται Υπουργός, γίνεται Πρόεδρος.
Αντιπρόεδρος Αβραμόπουλος: Αποστάτης το 2000, κάνει κόμμα, δεν μετέχει καν σε εκλογές, αναστέλλει λειτουργία του κόμματος, επιστρέφει στη Ν.Δ., γίνεται Υπουργός και τώρα Αντιπρόεδρος με διακριτή στάση και θέσεις έναντι της επίσημης γραμμής του κόμματος.
Αντιπρόεδρος Δήμας: Γίνεται Υπουργός του Μητσοτάκη, πλακώνεται με τη Μαρίκα, «απολύεται» από τον Ψηλό, συστήνει την περίφημη «τρόικα» με Έβερτ και Στεφανόπουλο και κάνουν τη ζωή του Μητσοτάκη «πατίνι», ο Καραμανλής (από το τίποτα) τον κάνει Επίτροπο, γίνεται «μάγκας» στην Ευρώπη, επιστρέφει, γίνεται Αντιπρόεδρος και, έκτοτε, παθαίνει «αφωνία» και αγνοείται η τύχη του.
Θέλετε κι άλλα παραδείγματα; Ων ουκ έστι αριθμός (Σουφλιάς, Τατούλης κλπ)… Θα χρειαστούν 4 – 5 συνέχειες, σαν την ανασκόπηση των ελληνοτουρκικών συρράξεων του Ερυθρού Δευκαλίωνα.
Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι, πλέον, στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σκοινί.
Και αν ήθελε ο Πρόεδρος Antoine να γίνει μάγκας, όφειλε να αφήσει όλους αυτούς τους wannabe «παράγοντες» του τόπου, ήτοι κάτι περιφερειακούς επαρχιώτες βουλευτίσκους, που δεν τους ήξερε ούτε η μάνα τους, να σκούζουν καθημερινά και να εκτίθενται στα μάτια του κόσμου. Άστους ρε χριστιανέ να εκτίθενται. Μία, δύο, τρείς, θα αναγκάζονταν να φύγουν μόνοι τους, χωρίς να βρουν, όμως, έστω μία εύσχημη δικαιολογία για τα μάτια του κόσμου. Και που διέγραψες τον Αυγενάκη (το ποιόν;), τι κατάλαβες; Γνωστό τον έκανες εκτός Κρήτης .. χάρη του έκανες!
Αλλά, με Πανούλη και λοιπές δημοκρατικές «δυνάμεις» που πάς;
Και, εν τέλει, έχουμε ξαναπεί (όλα τα προβλέπουμε οι άτιμοι) ότι απαιτείται νέο ύφος, νέα ρητορεία, νέα στρατηγική και νέα πρόσωπα που θα συγκροτήσουν μία δυναμική πρωτοκλασσάτη ομάδα στελεχών που θα πάρουν στους ώμους τους τη Ν.Δ.
Με το να αφήνεις, κατ’ ουσίαν, χωρίς ρόλο στελέχη όπως ο Χατζηδάκης, ο Δένδιας, ο Μεϊμαράκης, ο Αρούλης και άλλους, ουσιαστικά δείχνεις ότι έχεις ανασφάλειες και, εν πάσει περιπτώσει, εν τοις πράγμασι τους στέλνεις προς την εθελουσία έξοδο.
Αυτό θες;;;;
Υ.Γ. 1: Έτσι και μαζευτούνε 10, η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ θα είναι το πρώτο κόμμα στην ιστορία που μπήκε στη Βουλή χωρίς εκλογές!!!!
Υ.Γ. 2: ΔΗ.ΣΥ. (Δημοκρατική Συμμαχία) το κόμμα της Ντόρας, ΔΗ.ΣΥ. (Δημοκρατικός Συναγερμός) και το κόμμα του κ. Αναστασιάδη στην Κύπρο που είχε ταχθεί αναφανδόν υπέρ του Σχεδίου Ανάν … Τυχαίο; Δε νομίζω!
(Στο κέντρο της φωτογραφίας ο πρώτος διδάξας αποστάτης και η κυβέρνηση της αποστασίας εν έτει 1965)
Καλό ΣΚ
Σεμνός & Ταπεινός