Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Ζητούμενο για τη ΝΔ είναι το άνοιγμα στην κοινωνία

Από τον Μυστήριο
Ειλικρινά πίστευα ότι η ΝΔ θα επιδείκνυε μεγαλύτερη ψυχραιμία και σύνεση στην αντιμετώπιση του κόμματος της κ. Μπακογιάννη.
Άπαντες γνώριζαν από την επομένη της διαγραφής της θυγατέρας του κ. Μητσοτάκη, ότι η Ντόρα θα προχωρήσει στη σύσταση κόμματος και μάλιστα σε σύντομο σχετικά χρόνο.
Επίσης, λίγο έως πολύ ήταν γνωστά και τα στελέχη εκείνα που ήταν «ύποπτα» προς αποχώρηση από τη ΝΔ προκειμένου να ενταχθούν στο νέο πολιτικό φορέα. Δεν ήταν άλλωστε και πολλοί. Το πιο αισιόδοξο για τη Ντόρα σενάριο ήθελε 8, το πολύ 10, βουλευτές να αποσκιρτήσουν, οι περισσότεροι εκ των οποίων δεν χαρακτηρίζονται και ως πολιτικοί «κολοσσοί».
Συνεπώς, υποτίθεται ότι στη Ρηγίλλης θα έπρεπε να είχαν καταστρώσει τα σχέδια τους, όταν θα ανακοινωνόταν το νέο κόμμα και κυρίως πως θα αντιμετώπιζαν τους πολιτικούς φίλους της κ. Μπακογιάννη που ευρίσκονται εντός της ΝΔ. Δεν χρειαζόταν και πολύ μυαλό για να αντιληφθεί κανείς, ότι οι εν λόγω βουλευτές θα προκαλούσαν την διαγραφή τους προκειμένου να πετύχουν μία «ηρωική έξοδο» και να χρεώσουν στη Ρηγίλλης την διαγραφή τους.
Ανακοινώνεται λοιπόν η «Δημοκρατική Συμμαχία» και αρχικά βγαίνει ο βουλευτής Ηρακλείου κ. Αυγενάκης και λέει δυο καλά λόγια για το νέο κόμμα. Και τι έγινε δηλαδή; Ποιος ήξερε τον εν λόγω βουλευτή εκτός του νομού του; Διαγράφεται με συνοπτικές διαδικασίες και γίνεται έτσι πανελληνίως γνωστός.
Κατόπιν, δράττεται της ευκαιρίας σήμερα ο βουλευτής Ηλείας κ. Κοντογιάννης, τον οποίο επίσης αγνοούν εκτός του νομού του και θέτει εαυτόν εκτός κοινοβουλευτικής ομάδος. Και γίνεται και αυτός πρώτο θέμα.
Έτσι από το πουθενά μέσα σε δύο μόνο ημέρες από την ανακοίνωση του νέου κόμματος η ΝΔ «πέτυχε» να προκαλέσει η ίδια εσωκομματική αναταραχή και φυσικά να στρέψει για ακόμη μία φορά τα φώτα της δημοσιότητας στον εσωκομματικό πόλεμο που διεξάγεται από την ήττα του Οκτωβρίου 2009 στις βουλευτικές εκλογές.
Αντί να αφήσουν όλους αυτούς τους συμπαθούντες τη Ντόρα να εκτίθενται με δηλώσεις στα μάτια της κοινής γνώμης προκειμένου να προκαλέσουν την διαγραφή τους, κάποια «κομάντα» της Ρηγίλλης τους έδωσαν αμέσως αυτό που επιθυμούσαν. Αντί να αφήσουν τους εν λόγω «ντορικούς» να «καίγονται στο ζουμί τους», αναγκάζοντάς τους να αποχωρήσουν, υιοθετήθηκε η δήθεν σκληρή γραμμή.
Δεν είναι σκληρή η γραμμή, ανόητη και εκτός πολιτικής και κοινωνικής πραγματικότητας.
Αλήθεια, έχουν αντιληφθεί τα ανωτέρω «κομάντα» ότι καρφάκι δεν καίγεται σε κανένα πολίτη για τα τερτίπια της Ντόρας; Έχουν αντιληφθεί ότι η πρωτοφανής οικονομική κρίση θα παρασύρει οσονούπω κόμματα και πολιτικούς;
Λυπάμαι που το λέω, αλλά βλέπω ότι κάποιοι αντί να προλαμβάνουν και να λύνουν προβλήματα, προκαλούν νέα, προκειμένου να ισχυροποιήσουν την θέση τους δίπλα στον Πρόεδρο. Τσάμπα μάγκες δηλαδή.
Κ. Σαμαρά, έχετε αντιληφθεί ότι εκτός από εσάς, του γραμματέα σας κ. Λυκουρέντζου και δύο – τριών άλλων στελεχών, ουδείς εκ των κορυφαίων του κόμματος έχει συνδράμει στην προσπάθειά σας για την ανάκαμψη της ΝΔ;
Που ήταν οι κορυφαίοι κατά την προεκλογική περίοδο;
Έλαμψαν δια της απουσίας τους από όλα τα προεκλογικά μέτωπα. Μόνο την πρώτη Κυριακή έτρεξαν οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι στα κυβερνητικά και «κυβερνητικά» κανάλια για να καρπωθούν τις εντυπώσεις από τα καλά αποτελέσματα.
Αλήθεια, που είναι οι δύο αντιπρόεδροι του κόμματος;
Η ΝΔ οφείλει να αφουγκραστεί τις ανάγκες της κοινωνίας των πολιτών και να πετύχει αρχικά την ανάδειξη, εν συνεχεία τη σύνθεση των απόψεων που βρίσκονται στο εσωτερικό της. Ο πλουραλισμός θέσεων και ιδεών αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για ένα κόμμα εξουσίας. Τα περί καθαρότητας του κόμματος παραπέμπουν εν πολλοίς σε κομμουνιστικά κόμματα.
Η ΝΔ καλείται να ανοιχθεί στην κοινωνία αντλώντας απ' αυτήν ιδέες και στελέχη.
Η κοινωνία απαιτεί νέα σκέψη, νέες πρακτικές, νέες ιδέες. Τα φθαρμένα πρόσωπα, ας φτιάχνουν όσα κόμματα θέλουν. Πόσω μάλλον όταν κάποιοι έχουν την αποστασία στο DNA τους...
Τα Σέβη μου.
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ