Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2009

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΖΑΜΙΑΣ 2009

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ
Απίστευτη αύξηση πωλήσεων καινούργιων αυτοκίνητων στην ελληνική αγορά και μάλιστα της τάξεως του 48.5% σε σχέση με πέρυσι. Σε απόγνωση οι αντιπροσωπίες που βλέπουν τα καταστήματα τους να αδειάζουν από αυτοκίνητα.
Νέος τσολιάς στην αρχηγία του πλανήτη. Μπάρακ με το όνομα. Με δική του πρωτοβουλία ανασχηματίζει την νέα κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών μέσα σε μια νύχτα και φέρνει τους διευθύνοντες σύμβουλους της FORD, GM KAI CHRYSLER να συμβάλουν για την οικονομική εξυγίανση του κράτους, Πάνσοφος.
Η ΤΟΥΟΤΑ παρουσιάζει τα νέα YARIS, AYGO KAI AURIS. Παράξενο δεν είναι αυτή η μάρκα να θέλει να είναι πρώτη σε όλα; Κάτι από Ολυμπιακό μου θυμίζει. Ούτε κουβέντα για τις περισσότερες ανακλήσεις των μοντέλων της, κάτι σαν πέναλτι να πούμε.
Ο Ηλίας περιμένει την Alfa Romeo 8c Competitione που έχει παραγγείλει από το Μάρτιο του 2008.
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ
Η κυβέρνηση νομοθετεί την επανεξέταση και έκδοση νέων διπλωματών οδήγησης μέσα σε διάστημα 6 μηνών. Ξανά εξετάσεις, ξανά θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα, ξανά παράβολα, Όλοι στην ουρά. Προηγούνται τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, οικογένειες με προβλήματα υγείας, άστεγοι, τοξικομανείς. Στο νέο χρονοδιάγραμμα για την έκδοση των νέων διπλωμάτων επιβάλλονται οι ιατρικές εξετάσεις. Ουρές και στα ΙΚΑ. ΤΡΕΛΟΚΟΜΕΙΟ…….Η ΕΛΛΑΣ.
Σταθερές παραμένουν οι πωλήσεις αυτοκίνητων για έναν ακόμη μήνα. Τρομερό όμως το πρόβλημα στις παραδόσεις αυτών. Η καθυστέρηση φτάνει έως τους 9 μήνες, όσο δηλαδή και το ραντεβού με τον παθολόγο και τον καρδιολόγο του ΙΚΑ για τις βεβαιώσεις του διπλώματος.
ΜΑΡΤΙΟΣ
Ξεκινά ο διαγωνισμός του μεγάλου οδικού έργου «ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΥΚΟΝΟΣ». Σαφώς και διακρίνεται από διαφάνεια, όπως όλα τα μεγάλα έργα στην Ελλάδα, θα συνδέει την Μύκονο με την Ραφήνα υπογείως. θα περιλαμβάνει κατά μήκος του έργου υπόγεια εμπορικά κέντρα, ξενοδοχειακές μονάδες, υποβρυχιακούς σταθμούς και οι θα πληροί όλες τις προδιαγραφές για μελλοντικές ζεύξεις και άλλων γειτονικών νησιών, όπως Παροναξια, Σαντορίνη κλπ.
Ξεκινά το πρωτάθλημα της FORMULA 1 στην Αυστραλία με νικητή τον δικό μας Άρη Βωβό με επίσημο συνεργάτη την FERRARI. To δεύτερο μονοθέσιο της FERRARI με οδηγό τον Τζίγγερ κατετάγη τρίτο (ως συνήθως...).
Ο Ηλίας περιμένει ακόμη την Alfa Romeo 8c Competitione που έχει παραγγείλει από το Μάρτιο του 2008.
ΑΠΡΙΛΙΟΣ
Θεσπίζεται νόμος που απαγορεύει την μετακίνηση βενζινοκίνητων αυτοκινήτων στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας. Επί ποδός η τροχαία, τσουχτερά τα πρόστιμα που φτάνουν έως και 2.000€ για τους παραβάτες.
Καταρρακτώδεις βροχές και χιονοπτώσεις απογειώνουν τις πωλήσεις SUV και 4 Χ4 αυτοκινήτων στην χώρα. Στο + 29% λοιπόν η αύξηση μέσα σε ένα μήνα στις πωλήσεις. Αδυνατούν τα υπουργεία συγκοινωνιών να παρέχουν πινακίδες και τέλη κυκλοφορίας. Ακολουθούν καταλήψεις και τρομερά επεισόδια από μανιασμένους αντιπροσώπους αυτοκινήτων και πελάτες με αποτέλεσμα έναν νεκρό και 24 τραυματίες. Οι ομάδες καταστολής της χώρας διαμαρτύρονται για τα δεδουλευμένα των υπερωριών τους αλλά και για το ξύλο που έχουν φάει. Αναβάλλονται και οι γιορτές για το ΠΑΣΧΑ.
ΜΑΙΟΣ
Οι κάμερες έλεγχου κυκλοφορίας τίθενται σε λειτουργία και επεκτείνονται σε πεζοδρόμους, αδιέξοδα και χωματόδρομους σε όλη τη χώρα με το προχωρημένο σύστημα δορυφορικής μεταφοράς και ελέγχου δεδομένων. Με SMS θα αποστέλλονται πλέον και οι κλήσης των οδηγών για παράβαση του ΚΟΚ.
Αναβαθμίζεται για μια ακόμη φορά η πλατεία της Ομονοίας. Μετακομίζουν οι μόνιμοι κάτοικοι της πλατειάς στα πέριξ του Βοτανικού με άφθονο χώρο και οικοδομικά υλικά για κατασκευές.
Η MITSUBISHI επιστρέφει δυναμικά στο WRC κατατροπώνοντας FORD KAI CITROEN. Νέος της οδηγός Mίκαελ Σουμάχερ. Απίστευτο…….
ΙΟΥΝΙΟΣ
Εξωπραγματικές πωλήσεις σημειώνει η AUDI με το Q5, που βρίσκεται στην κορυφή των πωλήσεων της κατηγόριας και 4η στις πωλήσεις ανεξαρτήτως κατηγόριας. Πω, πω!!!
Η BMW εξαγοράζει το 51% της MERCEDES. Συγκρούσεις των συνδικάτων εργαζόμενων των μάρκων στην Γερμανία. VW και GM οι κερδισμένοι. Πρωταθλητής βεβαίως η AUDI.
Η SUBARU επιστρέφει και αυτή στο WRC για να κοντράρει την MITSUBISHI. Ας γελάσω…ΧΑ, ΧΑ, ΧΑ..
ΙΟΥΛΙΟΣ
Επαναφορά του μέτρου της απόσυρσης. Απίστευτη αναστάτωση στην αγορά και τρέχουν όλοι να αντικαταστήσουν τα σαπάκια και τους ματρακάδες τους εν μέσω καλοκαιριού. Νέα άνοδος 17% όπως καταλαβαίνετε των πωλήσεων αυτοκίνητων. Οι υπάλληλοι του χώρου, οι νέοι golden boys.
O Ηλίας, επιτέλους, παραλαμβάνει την Alfa Romeo 8c Competitione που είχε παραγγείλει από το Μάρτιο του 2008. Κανένας δεν γλίτωσε το κέρασμα και την βόλτα βεβαίως.
Η VW αποσύρει από την αγορά το νέο GOLF καθώς και όλες τις εκδόσεις του λόγω άλυτου προβλήματος στο σύστημα διεύθυνσης των. Οι μηνύσεις φτάνουν σε τετραψήφιο νούμερο στην Ελλάδα και σε πενταψήφιο στην Ευρώπη. Κινδυνεύει με χρεοκοπία μόνο και μόνο από τις αποζημιώσεις.
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
Ρεκόρ εξόδου των κατοίκων της πρωτεύουσας λόγω των καλοκαιρινών διακοπών. Διακοπές και στην οδική σήμανση και τροχαία Αθηνών καθώς στην Βασ. Σοφίας περνάει ένα αυτοκίνητο κάθε 2,5 λεπτά, στον Κηφισό μπορείς να οδηγείς στην αριστερή λωρίδα με 60 χλμ και τέλος θέλεις μόνο 11 λεπτά για την διαδρομή Γλυφάδα-Κεφαλάρι και 13 λεπτά για Ανάβυσσο – Πετρούπολη.
Τίποτα άλλο δεν συμβαίνει καθώς όλοι μπανιαρίζονται καθ΄ όλη την διάρκεια του μήνα
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
Σε εφαρμογή η καταβολή διοδίων στο κέντρο της Αθήνας για λόγους αποσυμφόρησης. Το κόστος ανέρχεται σε 3 € για διέλευση από Συγγρού, Κηφισίας, Λ. Αθηνών, Λ. Πειραιώς, Λ. Πεντέλης, Λ. Χασιάς, Θηβών, Λ. Βουλιαγμένης, Λ. Ποσειδώνος και Βάρης – Κορωπίου.
Στον αντίποδα, μειώνεται το κόστος των εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Θα μπορείς να αλλάξεις τρένο, λεωφορείο και τραμ για 0,10 € την ώρα και όλα αυτά για την αποσυμφόρηση των δρόμων. Νέα αύξηση στις πωλήσεις φορτηγών και λεωφορείων στην Αθήνα, καθώς όλοι οι Δήμοι προχωρούν σε ανανέωση και αύξηση του στόλου των λεωφορείων τους για να αντεπεξέλθουν στην κίνηση των δημοτών τους.
Η PORSCHE εξαγοράζει το 45% της ALFA ROMEO και πιέζει για εξαγορά και του πακέτου της FIAT KAI LANCIA.
Έντρομος ο Ηλίας από τις αλλαγές, πουλάει ευτυχώς σε καλή τιμή την Alfa Romeo 8c Competitione που είχε παραγγείλει από το Μάρτιο του 2008 και παρέλαβε τον Ιούλιο του 2009 και παραγγέλνει την νέα PORSCHE 928 που έχει άφιξη στην Ελλάδα το 2012.
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ
Το πράσινο φως δόθηκε από την FIA για την κατασκευή αυτοκινητοδρόμου για αγώνες FORMULA 1 στο αεροδρόμιο του Ελληνικού, καθώς η Αθήνα συμπεριλαμβάνεται στο καλεντάρι των αγώνων του πρωταθλήματος F1. Πιθανολογείται ότι τα επόμενα χρόνια η διεξαγωγή του αγώνα F1 θα γίνει μέσα στους δρόμους της Αθήνας και μάλιστα απογευματινές ώρες.
Αντιδράσεις και πορείες διαμαρτυρίας από τους μοτοσικλετιστές της ομάδας Ζ, που ζητούν και αγώνες MOTO GP.
H PORSCHE ξεκινά συνομιλίες με μεγαλοεπιχειρηματίες στην Ελλάδα για την δημιουργία εργοστασίου παραγωγής αυτοκινήτων με προοπτική την ενδυνάμωση των πωλήσεων της μάρκας στη νότια Ευρώπη, Αφρική και Ασία. Ευνοημένος ο Ηλίας που θα παραλάβει το αυτοκίνητο του νωρίτερα από το 2012.
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ
Φινάλε στην πίστα ABU DHABI για την FORMULA 1, όπου MCLAREN Kκαι FERRARI μάχονται μόνες τους για το πρωτάθλημα μετά την αποχώρηση των άλλων ομάδων. Τελικά νικητής αναδεικνύεται η FERRARI για τους κατασκευαστές και ο ΤΖΙΓΓΕΡ για τους οδηγούς με 12 βαθμούς διαφορά από το ομόσταβλο του Βωβό.
Η φημολογία για την επιστροφή των τεκμηρίων στα αυτοκίνητα γίνεται πραγματικότητα. Άνω κάτω η αγορά και έντρομοι οι κάτοχοι AUDI Q5 σπεύδουν να ανασυντάξουν τις φορολογικές τους δηλώσεις.
Τρελή η πτώση των πωλήσεων που φτάνει έως και 86%. Περικοπές εξόδων, απολύσεις υπαλλήλων, ακύρωση παραγγελιών, δικηγορικά κουμφούζια με αντιπροσώπους αυτοκινήτων, ακάλυπτες επιταγές, αυτοκτονίες, τρομοκρατικές ενέργειες σε καταστήματα και τελωνεία, καμένα αυτοκίνητα, βρίσκονται στα καθημερινά νέα των δελτίων ειδήσεων. Παρατημένα αυτοκίνητα στη μέση του δρόμου, ουρές στα υπουργεία για κατάθεση πινακίδων κυκλοφορίας, πνιγμένες μάντρες αυτοκινήτων καθώς και πάρκιν SUPER MARKET και εμπορικών κέντρων καθιστούν μια άναρχη κατάσταση στην Ελλάδα.
Ο πρωθυπουργός της χώρας ζητά ηρεμία και αυτοσυγκράτηση από τους καταναλωτές και επιχειρηματίες, καθώς θεωρεί ότι η χώρα δεν περνάει καμία οικονομική ύφεση. Όλα γίνονται για εισροές χρημάτων για τα ταμεία του ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, ΝΑΤ, και των λοιπών ασφαλιστικών ταμείων και θα είναι παροδικό μέχρι να κατασκευαστεί το μέγα έργο στη Μύκονο.
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ
Αύξηση και στα τέλη κυκλοφορίας αυτοκινήτων που ανέρχεται έως και 40%. Τρέχουν οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων στις εφορίες να προμηθευτούν το σήμα τους (όσοι έχουν πλέον αυτοκίνητο) καθώς το πρόστιμο θα είναι διπλάσιο της αύξησης και χωρίς μάλιστα παράταση.
Τραγική παραμένει και η κατάσταση στις πωλήσεις αυτοκινήτων με πτώση στα -480%. Τα Golden boys έγιναν black boys. Κρίμα και περνάγαμε ωραία…..με AUDI παρέα….
Ο Ηλίας θα περιμένει για πολύ ακόμη την νέα PORSCHE 928 που έχει άφιξη στην Ελλάδα το 2012.
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ (έστω και με μικρή καθυστέρηση...)
ΡΕΦΕΡΙ