Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009

Το ντέρμπι είχε νικητή...

Μπορεί η χθεσινή "μάχη" να έληξε ισόπαλη, το "classico" όμως είχε νικητή. Αυτός είναι ο Άρης και η αιτία είναι προφανής : Για δύο αποτελέσματα έπαιξαν χθες οι κίτρινοι στη "ζεματιστή" Τούμπα, έκανε στην ομάδα του Ερνάντεθ και η ισοπαλία. Την πήρε (και σχετικά εύκολα) ο Άρης, πλέον αποτελεί το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση στα προημιτελικά, αποστομώνοντας παράλληλα την "κοινή γνώμη" που ήθελε τη μπίλια να... κάθεται στον άσο.
Πάμε τώρα και στο αγωνιστικό. Μπάλα δεν είδαμε, ξύλο, τσαμπουκάδες και... πλήθος από φάουλ είδαμε.
Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά, έκανε φάση στο 1ο λεπτό με τον Μουσλίμοβιτς, πατούσε καλύτερα από τον Άρη στο λασπωμένο τερέν, αυτό όμως δε διήρκεσε πολύ. Η... μανούρα που είδαμε όλοι στη φάση που... προσπαθούσε μάταια να εκτελέσει ένα κόρνερ ο Σιστόν, άλλαξε τα δεδομένα. Έβγαλε το "δικέφαλο" εκτός ρυθμού, ενώ πείσμωσε ακόμα περισσότερο τους - ήδη "τρελαμένους" - παίκτες του Ερνάντεθ.
Από εκεί και πέρα δεν είδαμε τίποτα στο δημιουργικό κομμάτι. Μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του Κάκου ("σχεδόν" εξαιρετικός, ελέγχεται για τη μη αποβολή του Γκαρσία για την αντιαθλητική προβολή του στο Χαβίτο), τα ανασταλτικά χαφ του Άρεως κέρδισαν κατά κράτους τους αντίπαλους μεσοεπιθετικούς, ο Γιάχιτς με τον Λέμπο ήταν απροσπέλαστοι, πέρασε ένα ήσυχο απόγευμα ο Σηφάκης. Που μετά τη φάση του 1ου λεπτού "ανησύχησε" μόνο σε δύο περιπτώσεις.
Συνοψίζοντας: Όταν έγινε η κλήρωση ο ΠΑΟΚ είχε την έδρα, ήταν άρα φαβορί. Πλέον το βάρος στο ζύγι έχει αλλάξει. Μέσα στο Κλεάνθης Βικελίδης ο Άρης θα είναι με τον κόσμο του το φαβορί. Τίποτε βέβαια δεν έχει τελειώσει, ένα είναι το μόνο βέβαιο: ΚΑΙ στον επαναληπτικό, θα πέφτουνε κορμιά...
Υστερόγραφα για το ντέρμπι...
Y.Γ 1 : Ένα δεκάλεπτο έπαιξε μπάλα ο Ίβιτς. Κλασσικά εικονογραφημένα.
Υ.Γ 2 : Έπρεπε να βάλει νωρίτερα τον Λαμπριάκο ο Ερνάντεθ.
Υστερόγραφα εκτός ντέρμπι...
Υ.Γ 1 : Έδειξε για ακόμα μία φορά το πλούσιο ταλέντο του. Στον πιτσιρίκο τον Ρουκάβινα αναφέρομαι.
Υ.Γ 2 : Δικαίως "ξέσπασε" ο Σέρβος. Γιατί το μπάσκετ που παίζει φέτος ο Παναθηναϊκός είναι αντιστρόφως ανάλογο με την ποιότητα του ρόστερ. Ίσως να έχει επέλθει κορεσμός.
Υ.Γ 3 : Σόσιν. Μια καλή - φθηνή λύση για το ελληνικό πρωτάθλημα.
Υ.Γ 4 : Μεγάλο "ομόλογο" χθες η Σιένα εις το μπάσκετ. Αντίστοιχο - αν και σε χαμηλότερη τιμή - σήμερα η Άλμπα.
O Betmixer