Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2009

ΧΑΛΑΡΑ...

Κυρίες και Κύριοι, νηνεμία επικρατεί εις την πολιτική σκηνή μετά την ανακοίνωση του ανασχηματισμού την προηγουμένη εβδομάδα. Ο κ. Καραμανλής με την κίνησή του αυτή πέτυχε να κερδίσει, να αγοράσει πολιτικό χρόνο προκειμένου να σχεδιάσει τις επόμενες ενέργειές του.
Η αλήθεια πάντως είναι ότι από το Σεπτέμβρη μέχρι και την ανακοίνωση του ανασχηματισμού οι εξελίξεις ήταν καταιγιστικές και είχαν ως αποτέλεσμα την κούραση αλλά και τον κορεσμό τόσο αυτών που απαρτίζουν την πολιτική ζωή του τόπου, όσο και της κοινωνίας.
Εν αρχή, το Σεπτέμβριο, οι πρώτες αποκαλύψεις για το Βατοπέδιο και η αποτυχημένη συνέντευξη του Πρωθυπουργού εις την Δ.Ε.Θ., μετά οι αναγκαστικές παραιτήσεις των Βουλγαράκη και Ρουσόπουλου, οι παραιτήσεις των Εισαγγελέων για πολιτικές παρεμβάσεις, η Εξεταστική, η δολοφονία του Αλέξη, το «κάψιμο» του κέντρου και εν τέλει οι τρομοκρατικές επιθέσεις του Επαναστατικού Αγώνα. Εν τω μεταξύ είχαμε και το χρηματικοπιστωτικό κραχ των διεθνών αγορών.
Επόμενο ήταν να επέλθει κόπωση σε όλους.
Ο Καραμανλής «πέτυχε» να μην ασχολούνται με αυτόν και την κυβέρνηση του για πρώτη φορά μετά από τις εκλογές του 2007, με τη δικαιολογία ότι οι νέοι υπουργοί του τώρα ενημερώνονται. Συνάμα μείωσε και τη διαφορά του από το ΠΑΣΟΚ, η οποία μείωση οφείλεται κυρίως εις το ότι η Ν.Δ. κατάφερε να αυξήσει τη εκλογική συσπείρωση της. Ευτυχώς για αυτήν κανένα στέλεχός της δεν έκανε, ούτε είπε κάποια ανοησία προς μεγάλη έκπληξη των εταιριών στοιχημάτων. Ο κ. Καραμανλής σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις αλλά και με την επιλογή των προσώπων που έκανε για τη στελέχωση του κυβερνητικού επιτελείου, έχει αποφασίσει να πάει για εκλογές την Άνοιξη, αν τον ευνοούν οι δημοσκοπήσεις. Για την κυβέρνηση πια ισχύει το μότο «Νο news, good news».
Το ΠΑΣΟΚ, από την άλλη, ετοιμάζεται για τη ρελάνς που θα το οδηγήσει νικηφόρα μέχρι τις εκλογές, όποτε και αν γίνουν. Ο μεγάλος φόβος του κ. Παπανδρέου είναι μήπως κανένα «κομάντο» του ξεστομίσει καμία από τις γνωστές πατάτες του και γίνει μπάχαλο το κόμμα ξανά, τώρα που βρίσκει το δρόμο του. Για αυτό προσπαθεί να επιβάλει σιωπητήριο…
Ο ΣΥΡΙΖΑ μετράει τις πληγές του από τη νεφελώδη και αντιφατική στάση των στελεχών του κατά τη διάρκεια των επεισοδίων. Ήδη τα δημοσκοπικά ποσοστά του έχουν πάρει την κατιούσα προς μεγάλη ευχαρίστηση του Κ.Κ.Ε. που αν μη τι άλλο επέδειξε την πιο συνετή στάση. Ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει όμως να αντιμετωπίσει και την οργή των οπαδών του ΠΑΟ, η οποία θυμηθείτε το, θα του προκαλέσει τεράστια ζημιά εκλογικά σε Α΄ και Β΄ Αθηνών, για τα εμπόδια που έχουν βάλει για την ανέγερση του γηπέδου εις το Βοτανικό.
Οπότε ΧΑΛΑΡΑ (προς τέρψη του Καραμανλή)…
Τα Σέβη μου.
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ