Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2009

O BETMIXER ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ

Έμεινε λοιπόν στην ιστορία και η 18η αγωνιστική της τρέχουσας «Σούπερ Λίγκα». Πάμε όμως να δούμε τι έγινε σε μία προς μία τις αναμετρήσεις...
*ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ : Αν και με κόντρα τη διαιτησία (ναι, συνέβη και αυτό), δε «μάσησε» ο Ολυμπιακός, πήρε το διπλό και έκανε ακόμα ένα άλμα προς τον τίτλο. Δεν ήταν βέβαια καλή (σε ένα ακόμα παιχνίδι) η ομάδα του Βαλβέρδε, οι Σερραίοι ήθελαν, όμως δε μπορούσαν. Φάση δεν έκανε η ομάδα του Μπρος μπροστά από την εστία του Βαλβέρδε.
*ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΑΡΗΣ : Είναι κρίμα να χαλάνε τα «κοράκια» το ποδόσφαιρο. Κάποιος πρέπει σήμερα να εξηγήσει στον κύριο Ντάκο, ότι 1+1 κάνει «δύο» και όχι «μηδέν». Έχοντας κατά νου ότι προηγήθηκε με το Ρεγκέιρο, καταλόγισε την εσχάτη των ποινών σε μία φάση για την οποία γελάει όλη η γη. Έλεος...
Όσον αφορά το αγωνιστικό; Ο εξαιρετικός (στα δεύτερα 45') Παναθηναϊκός διέσυρε το «φάντασμα» του Άρη. Έναν Άρη οι παίκτες του οποίου σύντομα θα αποδείξουν (πρώτα στους εαυτούς τους, μετά σε κάθε τρίτο) τις - κατά πολύ μεγαλύτερες - δυνατότητες τους.
*ΠΑΟΚ-ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ : Φέτος ο «δικέφαλος» έχει δυναμική τέτοια, που ταιριάζει στο μέγεθος και την ιστορία του. Καίτοι μέτρια η ομάδα του Φερνάντο Σάντος, σχετικά εύκολα το πήρε το τρίποντο επί του Πανθρακικού. Είναι πολύ μεγάλος striker o Βόσνιος Μουσλίμοβιτς. Ασύλληπτη η προσφορά του.
*ΗΡΑΚΛΗΣ-ΑΕΚ : Δε θα γράψω τίποτε για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Και ο λόγος για τη σιωπή μου, είναι προφανής.
*ΣΚΟΝΤΑ ΞΑΝΘΗ-ΛΑΡΙΣΑ : Καμία Λάρισα δεν εμφανίστηκε εις τα «Πηγάδια», εκμεταλλεύτηκαν όμως οι Θεσσαλοί το ΕΝΤΟΝΟΤΑΤΟ πρόβλημα που έχουν οι «Ακρίτες» στο γκολ και πήραν έναν ανέλπιστο βαθμό.
Ελπίζει ο Παράσχος ότι ο νεοαποκτηθείς Χιμένες (έχει εξαιρετικό βιογραφικό, βρίσκεται όμως στη δύση της καριέρας του) θα προσφέρει λύσεις και βαθμούς.
*ΟΦΗ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ : Νίκη «οξυγόνο» για την ομάδα του Ματζουράκη. Δεν ξέρω πόσοι το έχετε συνειδητοποιήσει, ο ΟΦΗ όμως είχε να πάρει ματς ως γηπεδούχος μέσα στο «Παγκρήτιο», από το «4-1» επί του Παναθηναϊκού. Πάνε 9,5 μήνες από τότε...
Στο καθαρά αγωνιστικό μέρος, σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της αναμέτρησης ρόλο καθοριστικό έπαιξε η - δίκαιη - αποβολή του Μάκου.
*ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ : Έχει «κλέψει» την παράσταση με τις εντός έδρας επιδόσεις της η ομάδα του Μομσίλο Βούκοτιτις. Χθες διέσυρε τον Εργοτέλη ο οποίος μετά το εκπληκτικό του ξεκίνημα εις το φετινό πρωτάθλημα, πλέον παραπαίει...
*ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ : Δίκαια πήρε το τρίποντο (που τόσο είχε ανάγκη) η ομάδα του Κωστένογλου, το τελικό όμως «3-0» αποτελεί μια «μαγική» εικόνα.
Δεν έπαιξε άσχημη μπαλίτσα ο Θρασύβουλος, πλήρωσαν όμως την επιπολαιότητα τους οι παίκτες του Σάκη Τσιώλη. Μία επιπολαιότητα που διέκρινα τόσο σε άμυνα, όσο και σε επίθεση.
Υ.Γ 1 : «Άλλου τύπου» ποιότητα προσφέρουν στο φετινό Παναθηναϊκό ο Νίνης και ο Ρουκάβινα. Όταν βέβαια αγωνίζονται...
Υ.Γ 2 : Είκοσι (!!!) πούλμαν κατέβασαν εις την πρωτεύουσα οι Σουπεράδες. Όσκαρ οπαδικής αφοσίωσης σε μία ομάδα που έχει να σκοράρει για περισσότερα από 500 αγωνιστικά λεπτά.
Υ.Γ 3 : Είναι δυνατό να βγάινει αλλαγή ο Νάτσο Γκαρσία και να μένει εντός αγώνα ο... Μπατιόν;;;
Υ.Γ 4 : Έγινε η κλήρωση του TOP 16 της Euroleague και... απλά σε... υποφερτή κατάσταση να βρεθούν οι δύο εκπρόσωποί μας, το θεωρώ δεδομένο ότι θα περάσουν στα προημιτελικά. Δύσκολα πάντως το βλέπω να περάσει στη θαθμολογία την Ταού ο Ολυμπιακός, κάτω όμως από τη 2η θέση δεν πέφτει. Όσον αφορά τον όμιλο του «τριφυλλιού», όλα δείχνουν ανοικτά. Και αυτό γιατί η ομάδα του Ομπράντοβιτς δε «βλέπεται», χρειάζεται να βελτιωθεί σε πολλούς τομείς για να μη βρεθεί προ απροόπτου. Και προσέξτε : Ο όμιλος δεν έχει ούτε Προκόμ, ούτε Αρμάνι Μιλάνο. Είναι υπολογίσιμες και οι τρεις αντίπαλοι του Παναθηναϊκού.
Ο Betmixer