Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2008

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ...

Κυρίες και κύριοι, είχαν δεν είχαν το ξεφτίλισαν και πάλι τα ελληνικά Μ.Μ.Ε. Εκεί που ασχολούντο μόνο με τον Ρουσόπουλο και το Βατοπέδιο, εν μία νυχτί αποφάσισαν να την δουν όλοι τους κοσμοπολίτες και περισπούδαστοι. Εκεί που οι γνωστές καρακάξες κράζοντας ανέλυαν τις επόμενες κινήσεις του Καραμανλή και του Παπανδρέου με ένα υφάκι όλο νόημα ότι έχουν εσωτερική πληροφόρηση, ξάφνου απεδείχθησαν το ίδιο ξερώλες με την αμερικάνικη εσωτερική πολιτική σκηνή. Και να σου απευθείας συνδέσεις με Ουάσινγκτον, να σου απεσταλμένοι μπρος τον Λευκό Οίκο, να σου δημοσκοπήσεις ελληνικών εταιρειών για τις αμερικάνικες εκλογές (!!!!!), να σου αναλύσεις για την μεταρατσιστική Αμερική και το ρόλο της προτεσταντικής λευκής δεξιάς.
Η πλάκα όμως είναι ότι τις αναλύσεις αυτές έκαναν οι ίδιοι μαϊντανοί που κάθε βράδυ έχουν άποψη και «γνώσεις» για όλα βεβαίως, βεβαίως. Οι ίδιοι που λένε το μακρύ και το κοντό τους για το πετρέλαιο θέρμανσης και τον πληθωρισμό των οπωροκηπευτικών αναλύοντας τη ραγδαία άνοδο της τιμής του μαρουλιού, με ύφος χιλίων καρδινάλιων μας εξηγούν – γιατί αυτοί ξέρουν, είπαμε – γιατί έχασε ο Μακέιν και ποια λάθη έκανε.
Είναι οι ίδιοι που μας έδωσαν τα φώτα τους για τον πόλεμο εις τη Γεωργία, το κραχ των αγορών, την άνοδο της Κίνας, το νέο λουκ της Κάρλα Μπρούνι, το μωρό του Σάκη και τα λάθη του Τεν Κάτε εις τον αγώνα με τον Εργοτέλη.
Όλα τα ξέρουν. Όλα τα σφάζουν, όλα τα μαχαιρώνουν.
Σας ευχαριστούμε ειλικρινά που καταδέχεστε να μοιραστείτε τις αστείρευτες γνώσεις σας.
Αν δεν είχαμε και εσάς τι θα ήμασταν στη γη. Μπορεί αλήτες να 'μασταν, θα είχαμε καταστραφεί.
Τα Σέβη μου.
Υ.Γ. Αφού τα θέλει ο πισινός σου, φίλτατε Σεμνέ και Ταπεινέ...
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ