Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2008

ΣΤΗΝΟΥΝ ΣΚΗΝΙΚΟ...

Κυρίες και Κύριοι, νομίζω ότι συμφωνούμε οι περισσότεροι ότι η Κυβέρνηση παραπαίει. Ότι δεν μπορούν τα παλικάρια. Ότι λίγα είναι τα ψωμιά της, ότι θα πέσουν και δεν θα το καταλάβουν (εδώ δεν έχουν ακόμη καταλάβει άλλα και άλλα). Και από τούτη δω τη στήλη πολλάκις έχουμε σύρει τα εξ αμάξης εις τους κυβερνώντες για ανικανότητα, αναλγησία, αλαζονεία επιμένοντας ότι δικαίως έχουν πέσει τα ποσοστά της Ν.Δ. εις τις δημοσκοπήσεις και ότι θα πέσουν και άλλο.
Εκείνο όμως που προβληματίζει, αν όχι σκανδαλίζει, είναι πως – εντελώς ξαφνικά – τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ έχουν πάρει την ανιούσα και πως εν μία σχεδόν νυχτί ο Γιωργάκης έγινε για τους πιο σκληρούς επικριτές του και πάλι ο Γιώργος, ο γιος του Ανδρέα Παπανδρέου.
Η πτώση των ποσοστών της Ν.Δ. είναι απολύτως λογική και αναμενόμενη λαμβανομένων υπ’ όψιν των «καταπληκτικών επιδόσεων» της. Η άνοδος όμως των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ αλήθεια που οφείλεται; Εις τον αντιπολιτευτικό λόγο του; Εις τις εναλλακτικές προτάσεις διακυβέρνησης; Εις τα νέα στελέχη που θα μεταλλάξουν το κίνημα; Εις την απομάκρυνση των παλαιών που φέρουν την κύρια ευθύνη για την απαξίωση του κινήματος; Εις τις ηγετικές ικανότητες του κ. Παπανδρέου;
Φυσικά όμως ουδέν εκ των ανωτέρω δεν έχει επιτευχθεί. Το ΠΑΣΟΚ και ο Πρόεδρος του σε τίποτα δεν έχουν αλλάξει από πέρσι τέτοια εποχή, όταν το κίνημα εις τα πρόθυρα διάλυσης είχε μόλις επανεκλέξει Πρόεδρο τον κ. Παπανδρέου. Θα θυμόσαστε τις απίστευτες καταγγελίες των στελεχών του ΠΑΣΟΚ εναντίον αλλήλων για κομπίνες, σκάνδαλα και λοιπές «ευγενείς» ασχολίες κατά τη διακυβέρνηση του.
Κι όμως το ΠΑΣΟΚ άνευ σοβαρού λόγου και αιτίας, ουχί μόνο έχει ήδη μία διαφορά 3,5%, αλλά κερδίζει εις την παράσταση νίκης, εις την καταλληλότητα του κ. Παπανδρέου καθώς και εις τα ποιοτικά χαρακτηριστικά.
Η εκτίμηση ότι το ΠΑΣΟΚ κερδίζει, επειδή χάνει η Ν.Δ. είναι τουλάχιστον απλοϊκή, αν όχι υστερόβουλη. Το λογικότερο βάσει των «επιδόσεων» των δύο κομμάτων ήταν και οι δύο μονομάχοι να ευρίσκονταν τώρα εις τα δημοσκοπικά Τάρταρα. Και όμως το ΠΑΣΟΚ εμφαίνεται ως αναγεννημένο (!!!), αξιόπιστο (!!!!!!!!!!!!), έτοιμο να κυβερνήσει (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!).
Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεφούσκωσε – ή αφού τον φούσκωσαν κάποιοι, τώρα τον ξεφούσκωσαν – και εμφανίζεται να χάνει τα απίστευτα και εκτός λογικής ποσοστά που είχε, Κ.Κ.Ε. και ΛΑ.Ο.Σ. μια από τα ίδια, ενώ η έκπληξη είναι οι Οικολόγοι, οι οποίοι επίσης από το πουθενά έχουν ανέβει εις το +3%.
Προφανώς, προφανέστατα, κάποιοι – οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι –
παίζουν παιχνίδι προκειμένου να ποδηγετήσουν τις εξελίξεις υπέρ των συμφερόντων τους για ακόμη μία φορά. Θέλουν να δείξουν εις τον κ. Παπανδρέου ότι είναι σε θέση να τον κάνουν Πρωθυπουργό και μάλιστα άμεσα, και γι' αυτό οφείλει - ο Παπανδρέου - να συνδιαλλαγεί μαζί τους.
Εις το σχέδιο των ανωτέρω συμπεριλαμβάνεται και η αναζήτηση του νέου «Εφιάλτη» της Ν.Δ., ο οποίος θα αναλάβει την βρώμικη δουλειά να ρίξει την Κυβέρνηση. Κάποιοι, κάποιες εντός της Ν.Δ. βιάζονται να ρίξουν τον Καραμανλή και μάλιστα βιάζονται πολύ. Το θέμα είναι εάν ο Καραμανλής θα καθίσει με τα χέρια σταυρωμένα αναμένοντας το μοιραίο ή θα παίξει το τελευταίο του χαρτί για να σώσει έστω την υστεροφημία του…
Ίδωμεν.
Τα Σέβη μου.
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ