Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2008

ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΟΝΕΙΡΟ

Κυρίες και κύριοι, σήμερα διεξάγονται οι αμερικάνικες εκλογές με όχι ιδιαίτερο σασπένς, αφού εν πολλοίς το αποτέλεσμα φαίνεται ότι είναι προδιαγεγραμμένο. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου οι Η.Π.Α. θα αποκτήσουν τον πρώτο αφροαμερικανό Πρόεδρο, γεγονός καθ’ όλα εντυπωσιακό. Για πρώτη φορά εις την παγκόσμια ιστορία ένας έγχρωμος θα ηγηθεί μίας χώρας του δυτικού κόσμου. Φυσικά η εκλογή του Ομπάμα δεν θα αλλάξει επί της ουσίας τίποτε αναφορικά με τις συνθήκες διαβίωσης των αφροαμερικάνων και των λοιπών μειονοτήτων των Η.Π.Α., σε επίπεδο όμως εντυπώσεων η νίκη των εκτός συστήματος θα είναι μεγάλη.
Σε κάθε περίπτωση η πιθανή εκλογή του Ομπάμα θα επιβεβαιώσει την πεποίθηση του κάθε αμερικάνου ότι οι Η.Π.Α. δύνανται να του προσφέρουν την δυνατότητα να εκπληρώσει το δικό του «αμερικάνικο όνειρο». Εξάλλου, από τη μικρή ηλικία του αμερικάνου τον έχουν πείσει – ή έστω παραμυθιάσει – ότι αυτή η χώρα είναι σε θέση να του προσφέρει τα πάντα. Πάντως δεν είναι λίγο να εκλέγεται Πρόεδρος των Η.Π.Α. ένας έγχρωμος του οποίου ο πατέρας είναι ένας Κενυάτης μουσουλμάνος και φέρει ένα παράξενο για τα αμερικάνικα ειωθότα όνομα.
Σε επίπεδο πολιτικής συμπεριφοράς, ο Ομπάμα προβλέπεται να φέρει τις Η.Π.Α. προς το κέντρο, ξεκολλώντας από την βαθιά θρησκόληπτη ακροδεξιά που την είχαν σύρει ο Μπους και οι συνεργάτες του με τις μεσσιανικές ιδεοληψίες τους.
Επίσης προβλέπεται να καταστήσει τις Η.Π.Α. περισσότερο συμπαθείς εις την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο, αφού έχει κατανοήσει ότι μόνες τους οι Η.Π.Α. δεν πάνε πουθενά.
Τέλος, όσον αφορά εις την Ελλάδα, είναι σημαντικό ότι και οι δύο ελληνικές εφημερίδες που εκδίδονται εις τις Η.Π.Α., ο Εθνικός Κήρυξ και η Greek News στηρίζουν ανεπιφύλακτα Ομπάμα. Οι ομογενείς ποντάρουν πολλά εις τον υποψήφιο Αντιπρόεδρο του Ομπάμα, Τζο Μπάιντεν που εις το παρελθόν είχε συνταχθεί πολλάκις με τα ελληνικά δίκαια.
Οψόμεθα λοιπόν.
Τα Σέβη μου.
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ