Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

DSK ή μεγάλα παιχνίδια

Από τον Άγνωστο Χ
Να αρχίσω από το καλύτερο ανέκδοτο που κυκλοφορεί τελευταία:
-Τι είπε η περίφημη καμαριέρα στην κατάθεσή της ;
-Δεν πρόλαβα να στρώσ’ καν !!!
Κατά τα άλλα νομίζω ότι οι αμερικανικές αρχές (αστυνομία, εισαγγελέας και δικαστής) δεν θα είχαν συμπεριφερθεί έτσι στον DSK (Dominique Strauss-Kahn) - ουσιαστικά τον έχουν εξευτελίσει δημόσια, αν δεν υπήρχαν τουλάχιστον σοβαρές ενδείξεις για την ενοχή του.
Όμως η όλη ιστορία «μπάζει» από παντού πολλά νερά !!!
Πρώτον, δεν μπορώ να αποκλείσω την περίπτωση του στησίματος. Προφανώς δεν υπάρχει μία ολόκληρη σκευωρία στην οποία ο DSK είναι εντελώς αθώος. Από την άλλη όμως, μου περνάει από το μυαλό ότι κάποιος, ο οποίος γνώριζε τα χούγια του DSK, του έστησε μία παγίδα στην οποία αυτός πήγε και έπεσε κατευθείαν μέσα !!!
Δεύτερον, μου φαίνεται εντελώς παράλογο να λειτούργησε μόνη της η αστυνομία και να συνέλαβε τον DSK μέσα στο αεροπλάνο !!! Θεωρώ βέβαιο ότι θα υπήρξαν διάφορα τηλέφωνα μεταξύ υπουργών (ίσως και Προέδρων) πριν τη σύλληψή του. Είναι άλλωστε επικεφαλής μεγάλου διεθνούς οργανισμού, με όλα τα χαρακτηριστικά ενός VIP, εύκολα αναγνωρίσιμος ως Γάλλος και τέλος υποψήφιος Πρόεδρος της Γαλλίας.
Τρίτον, μου φαίνεται πως αν ήθελαν οι Αμερικανοί να «καλύψουν» ή «κουκουλώσουν» την όλη ιστορία θα τους ήταν πάρα πολύ εύκολο : είτε να μην προλάβουν το αεροπλάνο του, είτε να πουν στη καμαριέρα ότι η καταγγελία της θα ερευνηθεί. Άρα ο DSK πληρώνει κάποια ανεξόφλητα γραμμάτια προς τους Αμερικανούς και μάλιστα με μεγάλο επιτόκιο υπερημερίας.
Τέταρτον, θεωρώ επίσης απίθανο να μην ενημερώθηκε η γαλλική πρεσβεία πριν τη σύλληψη του DSK !!! Στο κάτω-κάτω της γραφής επιφανής Γάλλος πολιτικός είναι (πρώην Υπουργός Οικονομικών) και με γαλλικό διπλωματικό διαβατήριο θα ταξιδεύει. Είμαι σίγουρος λοιπόν ότι ενημερώθηκαν και οι γαλλικές αρχές, οι οποίες και αυτές τον άφησαν να καεί στην πυρά !!!
Πέμπτον, η δικαστής τον θεώρησε ύποπτο φυγής και αρνήθηκε την πρόταση του συνηγόρου του για εγγύηση 1 εκ. δολαρίων !!! Όμως ο DSK είναι ακόμη επικεφαλής του Δ.Ν.Τ., το οποίο έχει την έδρα του στην Ουάσιγκτον, την πρωτεύουσα των Η.Π.Α. Άρα δεν είναι καθόλου κατά τη γνώμη μου ύποπτος φυγής.
Έκτον, σε μία σουίτα των 3000 δολαρίων τη βραδιά και σε ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων, τι γύρευε η καμαριέρα μόνη της χωρίς να έχει ενημερώσει κάποιον προϊστάμενό της ;;; Μπορεί να έμπαινε μέσα και ο VIP ένοικός της να πηδιότανε (συναινετικά) με τη γραμματέα του ή τον γραμματέα του !!! Θα τον διέκοπτε ;;;
Τέλος, για όλα τα ανωτέρω, νομίζω ότι ο DSK αποτελεί θύμα μεγάλων οικονομικών παιχνιδιών.
Υ.Γ.1: Όλοι αυτοί που νομίζουν ότι η σύλληψη του DSK θα έχει κάποια μικρή επίδραση στην περίπτωση της Ελλάδας πλανούνται πλάνη οικτρά !!! Ο νέος επικεφαλής, είτε Τούρκος, είτε Ασιάτης, είτε Γαλλίδα είναι, θα λέει ακριβώς ότι μας έλεγε και ο DSK !!!
Υ.Γ.2: Θεωρείται πιθανό να συνέβαινε αυτό που έγινε με τον DSK και με τον κορεάτη γ.γ. του ΟΗΕ κ. Μπαν Κι Μουν ;;; Ή αυτός θα τύγχανε πιο προσεκτικής μεταχείρισης;;;
Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ Χ