Κυριακή 1 Μαΐου 2011

ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ...

Από το Μάχιμο
Σε μια έξαρση, σε έναν θυμό, σε μια ψύχραιμη στιγμή, όπως και να έχει ο Γιώργο Δώνης, είπε τη μαγική φράση που λέμε πλέον εδώ και χρόνια στην καθημερινότητα μας, οι πολίτες.
"Το ελληνικό κράτος είναι ένα μπουρδέλο".
Τον κο Δώνη, που γενικά αν δεν απατώμαι, δεν έδωσε ποτέ δικαιώματα ως ποδοσφαιριστής του ΠΑΟ και ως προπονητής, λογικά θα τον καλέσει τώρα σε απολογία ο Αθλητικός Δικαστής για Δυσφήμηση του αθλήματος (ποιού αθλήματος άραγε;);
Πριν το πράξει αυτό όμως ο αθλητικός Δικαστής θα πρέπει να καλέσει σε απολογία:
1. Το κο Κάκο που με τη διαιτησία του αλλοίωσε το αποτέλεσμα του Τελικού. Για να εξηγήσει αν έπρεπε ή όχι να παίξουν άλλα 7 λεπτά οι παίκτες μπάλα και τι γίνεται όταν ένας αγώνας διακόπτεται, επειδή μπαίνουν οι φίλαθλοι μιας ομάδας μέσα...
2. Τη διοίκηση της ΑΕΚ για τη συμπεριφορά των οπαδών της που έκαναν ό,τι γούσταραν στο γήπεδο και για τον ξυλοδαρμό των ποδοσφαιριστών του Ατρομήτου...
3. Τον αστυνομικό διευθυντή των μέτρων του αγώνα για τις συλλήψεις που δεν έγιναν...
Θα μπορούσα να γράψω πολλά με αριθμητική σειρά. Τι νόημα όμως θα είχε...
Γιατί να σας κουράσω. Πιστεύετε ότι όλοι αυτοί που μπήκαν στο γήπεδο, θα έμπαιναν ξανά, αν ήξεραν ότι θα πάνε τρία χρόνια φυλακή και η ομάδα θα υποβιβαστεί μια κατηγορία; Ούτε μύγα δεν θα έμπαινε στον αγωνιστικό χώρο.
Αλλά γιατί φταίνε οι φίλαθλοι και δεν φταίει η πολιτεία;
Πόσο τιμωρήθηκε ο Ολυμπιακός και ο πρόεδρος του για τα αίσχη του ντέρμπυ Ολυμπιακού - ΠΑΟ;
Πόσο τιμωρήθηκε ο ΠΑΟΚ για το ποτήρι που πέταξαν παράγοντες κι έγινε θρύψαλα στο πρόσωπο του Μιραλάς στον αγώνα ΠΑΟΚ-Ολυμπαικού.
Πόσο τιμωρήθηκε ο ΠΑΟΚ για την εισβολή οπαδών και τα επεισόδια στο Κύπελλο με την ΑΕΚ;
Όταν λοιπόν οι φίλαθλοι βλέπουν ότι στην χώρα οι νόμοι δεν τηρούνται ή καταπατούνται, γιατί να μην κάνουν ό,τι θέλουν;
Το ίδιο το κράτος νομοθετεί τις σκληρές ποινές και μετά το ίδιο το κράτος τις αποσύρει.
Γι' αυτό πέρα από συλλογικές προτιμήσεις, τίποτα δεν θα αλλάξει αν δεν αλλάξει νοοτροπία ο νομοθέτης και τα "ψηλά" κεφάλια που διοικούν τον Αθλητισμό.
Γι' αυτό ο Γιώργος Δώνης είχε απόλυτο δίκιο και είπε την αλήθεια, ανεξάρτητα αν κι αυτός είναι μέρος του ..."Μπουρδέλου".
Ο ΜΑΧΙΜΟΣ