Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΕΛΟΣ!

Το μεγαλύτερο ποσοστό του εκλογικού σώματος παραδοσιακά ανήκει στο χώρο του κέντρου (με τάσεις κεντροαριστερές κυρίως ή κεντροδεξιές ενίοτε). Έδειξε αμέριστη εμπιστοσύνη στο Καραμανλή το 2004 αλλά και συγχωροχάρτι το 2007. Ο ίδιος όμως κόσμος ερμήνευσε ως κοροϊδία το αίτημά του για μια τρίτη ευκαιρία και τον έστειλε σπίτι του μαζί με την αποτυχημένη κυβέρνησή του.
Οι λόγοι της στροφής του εκλογικού σώματος σαφείς κι ακριβώς οι ίδιοι με αυτούς που έριξαν την κυβέρνηση του Σημίτη το 2004: ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ και κακοδιαχείριση. Ο Καραμανλής κι η Κυβέρνησή του φάνηκαν πολύ – μα πάρα πολύ – κατώτεροι των περιστάσεων και των απαιτήσεων του κόσμου και δικαίως το κόμμα τους τιμωρήθηκε από τον ελληνικό λαό .Όχι μόνο δεν έκανε πράξη όσα πρέσβευε ο τέως πρωθυπουργός, αλλά με την κακοδιαχείριση και την ατολμία του έδειξε ότι τελικά είναι πολύ λίγος και τιμωρήθηκε γι’ αυτό.
Και η επόμενη μέρα; Η νέα κυβέρνηση αν μη τι άλλο πρέπει να βιαστεί και να παράγει έργο άμεσα. Πίστωση χρόνου «δεν παίζει»! Ελπίζω ο Γιωργάκης να έγινε Γιώργος.....
Υ.Γ. 1 Απ’ όλα τα σχόλια που άκουσα το βράδυ των εκλογών κρατάω αυτό του Π. Τσίμα: «Κακός πρωθυπουργός αλλά εξαιρετικός αρχηγός της Ν.Δ.»
Υ.Γ. 2 Ο Τσίπρας «το πήρε μόνος του το ματσάκι». Παρόλα αυτά θλίβει η εικόνα της αριστεράς που πρεσβεύει ο ΣΥΡΙΖΑ όταν βασικός στόχος είναι η είσοδος στη βουλή.
ΥΓ. 3 Ο απομονωτισμός του ΚΚΕ πλέον δεν ξενίζει απλώς, αλλά αγγίζει τη γραφικότητα. Hello!!!Αν δεν πείθετε μεγαλύτερο ποσοστό του εκλογικού σώματος υπό αυτές τις συνθήκες τότε για να τα καταφέρετε πρέπει να ξαναγίνει εμφύλιος (μακρυά από μας)!
ΥΓ. 4 Μια και μιλάμε για γραφικότητες.....ο Μπαρμπα- γιώργος στη Βουλή με το ΛΑΟΣ;
ΥΓ. 5 Δικομματισμός, ξεδικομμματισμός τουλάχιστον το 10% -15% του εκλογικού σώματος δεν ανήκει στο μαντρί κανενός και αυτό το ποσοστό δίνει τις κυβερνήσεις.
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
U FOUL