Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009

ΣΚΑΝΔΑΛΑ; ΠΟΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ...;

Κυρίες και Κύριοι, φθάνοντας δύο μόλις ημέρες πριν από τις εκλογές, θα μπορούσε να πει κανείς ότι αυτή η προεκλογική περίοδος ήταν η πλέον ξενέρωτη, άχρωμη, άοσμη, ανούσια, αδιάφορη και βαρετή όλων των εποχών.

Εντελώς ευρωπαϊκή.

Με το αποτέλεσμα των εκλογών προδιαγεγραμμένο από την ημέρα που προκηρύχθηκαν, το μόνο που μένει να αποδειχθεί την Κυριακή το βράδυ, είναι αν το ΠΑΣΟΚ θα πετύχει την αυτοδυναμία ή όχι.

Όλως περιέργως και φυσικά καθόλου τυχαίως, τα σκάνδαλα που απασχόλησαν την ελληνική πολιτική ζωή την τελευταία διετία, απουσίασαν επιμελέστατα από την προεκλογική φαρέτρα των δύο κομμάτων εξουσίας.

Άκουσε κανείς την οιαδήποτε νύξη και τα μαύρα ταμεία των κομμάτων και τις «χορηγίες» της SIEMENS; Για το 1.000.000 μάρκα του Τσουκάτου; Για τον Εφραίμ και το Βατοπέδιο; Για τα ομόλογα;

Τα κόμματα εξουσίας εποίησαν τη νήσσα, προφανώς κατόπιν σχετικής μεταξύ τους μυστικής συμφωνίας;

-Δεν λέτε για τα δικά μας, δεν ξεσκεπάζουμε τα δικά σας, κοινώς.

Λογικό είναι, αφού τα κόμματα και τα στελέχη θα επιζήσουν των εκλογών, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα αυτών των εκλογών.

Το ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι θα κερδίσει με διαφορά τουλάχιστον 4,5 –5 μονάδων και πάνω. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι οδεύει και για πολύ ψηλότερα. Ίδωμεν.

Αν θα κατορθώσει να έχει και την αυτοδυναμία, είναι δύσκολο και ίσως αυθαίρετο να το προβλέψει κανείς, αφού ο αστάθμητος παράγοντας είναι η είσοδος των Οικολόγων εις την Βουλή ή όχι. Αν οι Οικολόγοι πετύχουν ποσοστό άνω του 3% και εκλέξουν βουλευτές, το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται νίκη με 43% περίπου για να έχει πλειοψηφία 151 – 153 βουλευτών, όση διαφορά και να έχει από τη ΝΔ. Χλωμό σύμφωνα με τα ισχύοντα δεδομένα.

Η Ν.Δ. δύσκολα θα γλιτώσει την βαριά ήττα. Κάποιοι ομιλούν μάλιστα και για αρνητικό ιστορικά ποσοστό. Δεν το βλέπω. Αν φθάσει πάντως το 37% θα είναι επιτυχία. Ο Καραμανλής έδωσε ένα μοναχικό αγώνα εν πολλοίς δικαίως, καθώς οι περισσότεροι εντός του κόμματος τον έχουν χρεώσει για την επιλογή να πάμε τώρα σε εκλογές. Μετά τις εκλογές πάντως θα υπάρχει μεγάλη ανακατωσούρα και δεν είμαι σίγουρος για τίποτε…

Το Κ.Κ.Ε. θα είναι το τρίτο κόμμα με ποσοστό 7,5 – 8%.. Αυτά.

Το ΛΑΟΣ θα είναι το τέταρτο, αλλά όχι τίποτε το ιδιαίτερα αξιόλογο. Αν ξεπεράσει το 5,5% θα είναι μεγάλη επιτυχία. Μετά τις εκλογές ο Καρατζαφέρης θα νιώσει την πίεση από τη ΝΔ είτε επειδή θα ανασυνταχθεί για να επανέλθει εις την εξουσία, είτε γιατί ο Γιώργος θα αποφασίσει να έχει λόγο εις τον αγώνα διαδοχής εις τη ΝΔ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πετύχει να εισέλθει εις τη Βουλή. Δύσκολα μεν, σίγουρα δε, +3,5%.

Οι Οικολόγοι από τη στιγμή που απομάκρυναν τον συγκρουσιακό Τρεμόπουλο αντικαθιστώντας τον με τον κ. Χρυσόγελο, πήραν τα πάνω τους και μπόρεσαν να αντέξουν την πίεση που τους άσκησε το ΠΑΣΟΚ κυρίως, και ο ΣΥΡΙΖΑ δευτερευόντως. Δύσκολο πάντως να τα καταφέρουν. Σχεδόν οριακά.

Όποιο πάντως και να είναι το αποτέλεσμα, το βέβαιο είναι ότι θα εξακολουθήσει να υφίσταται η οικογενειοκρατική, ολιγαρχική και πλουτοκρατική δημοκρατία που έχει επιβληθεί από συστάσεως του κράτους.

Θαύματα τέλος.

Τα Σέβη μου.

ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ