Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ Ή ΝΔ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ;

Κυρίες και Κύριοι, ενώ κατά κοινή παραδοχή το μείζον πρόβλημα της ΝΔ και δη της Κυβερνήσεως της ήταν η αποκοπή της από την κοινωνία των πολιτών και το ψυχολογικό χάσμα από το μέσο δεξιό ψηφοφόρο, με λύπη παρατηρούμε ότι επιχειρείται μία προσπάθεια ποδηγετήσεως των εσωκομματικών εξελίξεων.

Ενώ απαιτείται επιτακτικώς άνοιγμα προς την κοινωνία, επιχειρείται να περιοριστεί το δικαίωμα ψήφου για την ανάδειξη του νέου αρχηγού της ΝΔ μόνο εις την κομματική νομενκλατούρα. Να έχουν δηλαδή δικαίωμα ψήφου μόνο αυτοί, η πλειοψηφία των οποίων επί της ουσίας είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για τη συντριβή της ΝΔ. Ήτοι μόνο οι παρατρεχάμενοι, οι κολλητοί των υπουργών και βουλευτών, οι βαλτοί, οι αποστειρωμένοι πολιτικάντηδες, τα κομματόσκυλα, όλοι αυτοί που η επιρροή τους εις την κοινωνία είναι παντελώς ανύπαρκτη.

Η ΝΔ κατά την διακυβέρνηση της χώρας προτίμησε να βασιστεί σε στελέχη του κομματικού σωλήνα από τους ενεργούς πολίτες με τα γνωστά καταστροφικά αποτελέσματα.

Προφανώς όσοι προωθούν την εκλογή του νέου Προέδρου από τους συνέδρους του 2007, φοβούνται την ετυμηγορία της πλατιάς μάζας των δεξιών ψηφοφόρων. Έχουν επενδύσει και εμπιστεύονται μόνο εις τα πλήρως ελεγχόμενα ΜΜΕ, τους «ευγενείς» και διαχρονικούς χορηγούς τους και τους κομματικούς στρατιώτες τους. Φοβούνται ότι μόνο το επίθετο, η καταγωγή και οι διασυνδέσεις δεν θα τους φτάσουν και σπεύδουν να ακυρώσουν τη συμμετοχή των πολλών. Τρέμουν μήπως η κοινωνική δεξιά αγνοήσει επιτέλους την οικογενειοκρατία που κρατά όμηρο τον τόπο μεταπολεμικά.

Για να μην μασάμε λοιπόν τα λόγια μας, η αλήθεια είναι μία και μάλιστα αυτονόητη: Αν δεν αποφασιστεί ότι άπαντες όσοι επιθυμούν, έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν για τον επόμενο αρχηγό της ΝΔ, θα σημαίνει ότι το παιχνίδι είναι στημένο.

Ότι το αποτέλεσμα είναι προκαθορισμένο...

Ότι η επόμενη αρχηγός είναι προαποφασισμένη...

Κ. Καραμανλή, εις το χέρι σας είναι.

Αν αγνοήσουν την λαϊκή απαίτηση, η διάσπαση θα είναι μονόδρομος.

Τα Σέβη μου.

ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ