Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

ΟΘΩΜΑΝΙΚΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΜΕ ΖΕΪΜΠΕΚΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΥΜΠΑΡΙΕΣ…

Κυρίες και Κύριοι, για τον George και την Dora είναι προφανές ότι ο αγώνας που έδωσαν υπέρ του επαίσχυντου Σχεδίου Ανάν απέδωσε καρπούς τουλάχιστον εις αυτούς. Οι «κόποι» και οι «θυσίες» να πείσουν τον Κυπριακό λαό αλλά και την ελληνική κοινή γνώμη, ότι μόνο το εν λόγω σχέδιο θα «λύσει» το Κυπριακό, ανταμείφθηκαν τελικώς.

Ο μεν George, τότε ΥΠΕΞ, προς έκπληξη όλων (εντάξει όχι όλων, αφού κάποιοι πίστευαν σε αυτόν…) κατόρθωσε να εκλεγεί Πρωθυπουργός, η δε Dora, αφού διορίστηκε αρχικώς Υπουργός Εξωτερικών (ακόμη να συνέλθουν οι αδελφοί Κύπριοι από το σοκ), τώρα επιζητά να εκλεγεί και Πρόεδρος της Ν.Δ.

Σημειωτέον ότι η Κύπρος ούτε καταστράφηκε, ούτε ουδείς αναγνώρισε το Τουρκοκυπριακό κρατικό μόρφωμα, όπως είχαν προβλέψει οι Κασσάνδρες.

Ο George ευθύς μόλις ορκίστηκε Πρωθυπουργός έσπευσε να συναντηθεί με τον κ. Ερντογάν εις την Κωνσταντινούπολη, χωρίς σχέδιο και ατζέντα (τουλάχιστον επισήμως), επειδή προφανώς είχε πολύ καιρό να τον δει. Αλησμόνητα εξάλλου έχουν μείνει εις όλους – Έλληνες και Τούρκους – τα ζεϊμπέκικα που είχε ρίξει ως ΥΠΕΞ, τα οποία απεδείχθησαν τόσο «αποτελεσματικά». Αμέσως μετά, έντρομοι οι Τούρκοι, μήπως ξεκινήσει και τα χασαποσέρβικα, σταμάτησαν μια για πάντα τις παραβιάσεις και παραβάσεις του εθνικού μας εναέριου χώρου, επέτρεψαν την επαναλειτουργία της Σχολής της Χάλκης, απαγόρευσαν εις τους χιλιάδες Ασιάτες να εισέλθουν παρανόμως εις την Ελλάδα και γενικώς έγιναν αρνάκια.

Σειρά μετά τα ζεϊμπέκικα του George πήραν οι κουμπαριές του Κώστα. Ευλόγως θα σκέφτηκε ο τέως Πρωθυπουργός, ότι αν γίνει κουμπάρος εις τον γάμο της κόρης του Ερντογάν, ο τελευταίος επουδενί δεν θα στεναχωρούσε τον έλληνα φίλο του. Η κουμπαριά αυτή όμως για άγνωστο λόγο δεν απέδωσε καρπούς. Προφανώς ο Κώστας τσιγκουνεύτηκε εις το γαμήλιο δώρο του με αποτέλεσμα να εκνευριστεί ο τούρκος Πρωθυπουργός και να στέλνει κάθε ημέρα από τότε τα αεροπλάνα του να πραγματοποιούν οπλισμένα υπερπτήσεις πάνω από το Φαρμακονήσι, το Αγαθονήσι και σε λίγο πάνω από την Πελοπόννησο. Συγχρόνως αποφάσισε να καταστήσει την Αθήνα, Καμπούλ, και ξαμόλησε από τα μικρασιατικά παράλια μυριάδες Αφγανούς, Πακιστανούς, Ιρακινούς και ένας Θεός ξέρει τι άλλους…

Φυσικά ο Κώστας δεν αντέδρασε ποτέ. Πότε εξάλλου είχε αντιδράσει σε ο,τιδήποτε για να αντιδράσει τότε; Τσαμπουκά άλλωστε πουλήσαμε μόνο εις τους Σκοπιανούς, έστω και για τα μάτια του κόσμου, ήτοι εκεί που μας έπαιρνε…

Βλέποντας λοιπόν την ανωτέρω «παλικαρίσια» εθνική στάση όλων των ελληνικών κυβερνήσεων, ο κ. Νταβούτογλου, ο Τούρκος ΥΠΕΞ, «δικαίως» προχώρησε ένα βήμα περισσότερο δηλώνοντας εις το Σεράγεβο:

«Επιθυμούμε μία νέα Βαλκανική, που θα θεμελιώνεται στις πολιτικές αξίες, την οικονομική αλληλεξάρτηση, τη συνεργασία και την πολιτιστική αρμονία. Όλα αυτά εξασφαλίζονταν στα Οθωμανικά Βαλκάνια» ανέφερε ο κ. Νταβούτογλου, μιλώντας σε διάσκεψη με θέμα «Η οθωμανική κληρονομιά και οι μουσουλμανικές κοινότητες στα Βαλκάνια» και συμπλήρωσε: «Εμείς θα αναβιώσουμε την εποχή αυτή, τα Οθωμανικά Βαλκάνια ήταν μία πετυχημένη ιστορία και τώρα πρέπει να αναγεννηθούν».

Δηλαδή ούτε λίγο ούτε πολύ ο Τούρκος ΥΠΕΞ, γνωστός για τον νεοθωμανισμό του, πρότεινε εις όλα τα βαλκανικά κράτη να δεχθούν εκ νέου την Οθωμανική κυριαρχία.

Φυσικά η ελληνική πολιτική ηγεσία έκανε πως δεν άκουσε.

Σαφώς και όσα πρότεινε ο Τούρκος ΥΠΕΞ ανήκουν εις την σφαίρα του φανταστικού, δείχνουν όμως την τεράστια αυτοπεποίθηση που νιώθει η σύγχρονη Τουρκία για τις δυνατότητές της.

Υπό την ηγεσία των κ. Ερντογάν και Νταβούτογλου η τούρκικη εξωτερική πολιτική κατέστη έτι περισσότερο εξωστρεφής και δυναμική, μην διστάζοντας μάλιστα να τα βάζει ούτε με τον άλλοτε σύμμαχό του, το Ισραήλ, εμφαινόμενη ως προστάτιδα των Παλαιστινίων, αλλά ούτε και με τις Η.Π.Α. είτε παίρνοντας το μέρος του Ιράν εις την διένεξή του με την διεθνή κοινότητα για τα πυρηνικά, είτε απαγορεύοντας εις τον αμερικανικό στρατό να διέλθει την Τουρκία και να εισβάλει εις το Ιράκ στερώντας από του Αμερικάνους το πολύτιμο δεύτερο μέτωπο που τελικά τους κόστισε αμέτρητες ζωές στρατιωτών τους.

Η Τουρκία συμπεριφέρεται ως περιφερειακή υπερδύναμη. Η Ελλάδα από την άλλη, αδύναμη και φοβισμένη, ζει εγκλωβισμένη εις το μίζερο μικρόκοσμό της.

Υ.Γ. Δεν θα είναι πολύς ο καιρός από σήμερα που θα «τρίξουν τα κόκαλα» του Τάσσου με τα αίσχη που θα προσπαθήσουν να προωθήσουν οι ημεδαποί εντολοδόχοι και τα φερέφωνά τους.

Τα Σέβη μου.

ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ