Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Η ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ ΓΕΝΝΑ ΠΑΡΑΚΡΟΥΣΗ

Κυρίες και Κύριοι, μετά το στραπάτσο των εκλογών και την οικειοθελή παράδοση της εξουσίας από τον Κώστα εις τον George, η ΝΔ και τα στελέχη της ζουν ένα δράμα.

Αφήνω κατά μέρος το δράμα της εκλογής του νέου/νέας Προέδρου και αναφέρομαι εις τα προσωπικά δράματα των στελεχών.

Δεν είναι μόνο οι υπουργοί και υφυπουργοί που κλαίνε για τα χαμένα χαρτοφυλάκιά τους που τους τα άρπαξαν βιαίως αυτοί οι παλιάνθρωποι, οι Πασόκοι, ούτε οι τέως βουλευτές που δεν κατόρθωσαν να επανεκλεγούν μια και τους «μαύρισε» ο κόσμος, ούτε καν οι γενικοί γραμματείς και πρόεδροι οργανισμών και νομικών προσώπων. Όλοι τους με τον ένα ή άλλο τρόπο θα την βρουν την άκρη τους…

Πιο πολύ κλάμα έχουν ρίξει όλοι εκείνοι, οι οποίοι είχαν συνδέσει αυτά τα πέντε και πλέον έτη την επαγγελματική δραστηριότητα και καριέρα, άρα και τα οικονομικά τους δεδομένα με την παραμονή της ΝΔ εις την εξουσία.

Φυσικά, δεν αναφέρομαι εις τα λαμόγια που είχαν παρεισφρήσει όλα αυτά τα χρόνια και έχουν φάει με χρυσά κουτάλια. Αυτοί προφανώς έχουν κάνει τις καβάτζες τους και δεν ανησυχούν. Άσε που και με το ΠΑΣΟΚ αυτοί πάλι μέσα θα είναι.

Αναφέρομαι κυρίως εις όλους εκείνους που απασχολούντο εις τα υπουργεία, δημοσίους οργανισμούς κλπ, ως εκτελεστικά όργανα ή καλύτερα γραμματοκομιστές, είτε ήταν μετακλητοί και αποσπασμένοι δημόσιοι υπάλληλοι, είτε είχαν κάποια σύμβαση έργου ή παροχής υπηρεσιών, είτε ήταν ειδικοί συνεργάτες ή επιστημονικοί συνεργάτες κλπ., είτε ακόμη ήταν διοικητές οργανισμών ήσσονος σημασίας. Εκείνοι δηλαδή που έκαναν τη λάντζα των ανωτέρων τους, όντας οι τελευταίοι τροχοί της αμάξης. Κάποιες χιλιάδες είναι ο αριθμός τους.

Όντας πλάι εις τον «προστάτη» - πολιτικό τους και ακολουθώντας τον συνήθως όπου και αν τον τοποθετούσαν, οι ανωτέρω εξασφάλιζαν είτε αύξηση του μισθού τους αν ήταν δημόσιοι υπάλληλοι, είτε τα προς το ζην, αν είχαν επενδύσει επαγγελματικά πάνω εις τη ΝΔ.

Όλοι αυτοί μετά την πτώση της Κυβερνήσεως βρέθηκαν ξεκρέμαστοι και τώρα δίχως υπερβολή ζουν ένα δράμα. Οι μεν δημόσιοι υπάλληλοι θα ξαναγυρίσουν εκεί που ανήκουν χάνοντας τον επιπλέον μισθό, οι δε λοιποί έχασαν τα «αυγά και τα πασχάλια» μια και επί πέντε και πλέον έτη εξαρτιόνταν επαγγελματικά και οικονομικά από τη ΝΔ.

Σαφώς και γνώριζαν ότι κάποια στιγμή θα έχαναν τα προνόμιά τους, νόμιζαν όμως ότι αυτή η στιγμή θα αργήσει πολύ να έλθει. Δυστυχώς για αυτούς ο Κώστας τους χάλασε το πάρτι και τους άφησε να μοιάζουν σαν την καλαμιά εις τον κάμπο.

Τώρα όλοι είναι ψυχολογικά ράκη και μέσα εις τον πόνο τους φαντασιώνονται ό,τι θέλουν. Είχα μία συζήτηση με έναν εξ αυτών, ο οποίος, όντας προφανώς εκτός τόπου και χρόνου, μου είπε ότι ο George θα πέσει σε ένα με δύο χρόνια το πολύ (φανταστικό το «πολύ») για το λόγο αυτό ο λεγάμενος θα στηρίξει την Dora, αφού η θυγατέρα του Μητσοτάκη θα φέρει τη ΝΔ γρήγορα εις την εξουσία.

Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν δηλαδή, ή από την Πόλη έρχομαι και εις την κορυφή η Dora

Τα Σέβη μου.

ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ