Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

ΝΤΕΡΜΠΥ (ΤΗΣ ΙΟΝ...)

Φίλοι, σύντροφοι, συνοδοιπόροι και συναγωνιστές,
Δεν παρακολούθησα προχθες ούτε την διακαναλική – διαπλανητική συνέντευξη τύπου του Προέδρου George, ούτε τη συνέντευξη Καραμανλή στον Παπαγ… σόρυ, στον Πρετεντέρη!
Ούτε εδέησα να παρακολουθήσω το αποψινό debate.
Όχι ότι το κάνω από άποψη. Το κουσούρι το ‘χω, το παραδέχομαι. Απλά δεν προλαβαίνω.
Ωστόσο, και τούτο είναι άποψη και την καταθέτω μετά παρρησίας αναλαμβάνοντας τις συνέπειες του νόμου, πιστεύω ότι, τελικά, το ματσάκι της ευρωκάλπης, από περίπατος του ΠΑΣΟΚ τείνει να εξελιχθεί σε ντερμπάκιον για γερά νεύρα.
Εν τέλει, ο Καραμανλής διαθέτει ακόμα, εκτός από το σωματικό του βάρος, και το ειδικό πολιτικό βάρος να διαμορφώνει το πολιτικό momentum.
Όπως ο χοντρός μπατάρει τη βάρκα, ανάλογα με το πού κάθεται (το λέω εκ πείρας), έτσι και o «Χοντρός» κατά τον χαρακτηρισμό του «αρχισυντάκτη» μας ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ, με το που μπαίνει στο παιχνίδι, γέρνει το γήπεδο κατά κει που τον βολεύει.
Τελικά, αποδεικνύεται ότι ο Καραμανλής γουστάρει τον χαβαλέ των εκλογών. Ανανεώνεται, φρεσκάρεται, γκαζώνει και «τη βρίσκει» τρελά. Τον έχω ικανό, αν φέρει αποτέλεσμα από νίκη της Ν.Δ. έως ήττα μέχρι 2,5% – 3 % να κάνει εκλογές μες στον Ιούλιο, έτσι, για να μην πλήξει, μια και θα ‘ναι και κλειστή η Βουλή και σοβαρό κυβερνητικό έργο δεν θα μπορεί να παραχθεί.
Είναι προφανές, ασφαλώς, ότι τα πλήθη δε συνεγείρονται πια από τις μπαλκονάτες ομιλίες και τις πλαστικές σημαίες. Ο κόσμος έχει μπαφιάσει με τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα. Συνέβη και στο πρόσφατο παρελθόν αυτό όμως (βλ. εκλογές του 1996).
Στην τελική σούμα, όμως, οι περισσότεροι θα προτιμήσουν να πάνε προυνό - προυνό να ψηφίσουν και μετά για παραλία.
Και όταν ο Έλληνας φτάνει μπροστά στην κάλπη, το θυμικό αλλάζει. Καλοί και οι Οικολόγοι Πράσινοι και η κάθε ψήφος διαμαρτυρίας. Αλλά, εγώ το τονίζω και αναμένω τοποθετήσεις: Ο δικομματισμός δεν θα πέσει κάτω από το 72% - 75%.
Ένα τέτοιο αποτέλεσμα, επ’ ουδενί θα σημάνει, τοις πράγμασι, αποδοκιμασία του πολιτικού συστήματος. Θα δώσει ίσως, ανάλογα με τη διαφορά, κάποια μηνύματα, αλλά, τελικά, το συμπέρασμα θα είναι ένα: «Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν»!
Υ.Γ.: Τρελαίνομαι, πάντως, να βλέπω τους Οικολόγους πάνω από το ΣΥΡΙΖΑ. Για να ‘βλογάμε και τα γένια μας, εμείς εδώ πέρα είχαμε προβλέψει τη σταδιακή καταβαράθρωση τους. Έτσι, είναι, ότι σπείρατε θα θερίσετε, σύντροφοι Αλέκο και Αλέξη, ή Αλέξη και Αλέκο;
Υ.Γ. 2 : Σύντροφε, αν είναι να ρίξεις Οικολόγους ως ψήφο διαμαρτυρίας, καλύτερα να ρίξεις Λεβέντη δαγκωτό. Τουλάχιστον, αυτόν τον ξέρεις. Τους άλλους, μάλλον ως οιωνοί κλώνους του ΣΥΝ τους κόβω …
Υγιαίνετε!
Σεμνός & Ταπεινός