Παρασκευή 8 Μαΐου 2009

Η εξουσία ενίοτε αλλοτριώνει...

Κάποιες φορές η εξουσία αλλοτριώνει τους ανθρώπους, τους κάνει «κακό». Αυτό ακριβώς συνέβη και στην περίπτωση του Λάμπρου Σκόρδα.
«Άρρωστος» οπαδός του Άρεως, προερχόμενος από το οπαδικό κίνημα του Super 3, μπήκε στα δύσκολα μπροστά. Αμφισβητήθηκε ΟΣΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ, είχε όμως όραμα, την απόλυτη στήριξη των αρειανών και το «καράβι» μπήκε στον ίσιο δρόμο. Ακολούθησαν επιτυχίες (τελικοί κυπέλλου Ελλάδος, έξοδος στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, τεράστια πρόκριση επί της Σαραγόσα). Στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ήρθαν ποδοσφαιριστές μεγάλης αξίας σε απίστευτα χαμηλές τιμές αγοράς, ο κόσμος πείστηκε από την προσπάθεια, πείστηκε «μέχρι» και ο Μπάγεβιτς να αναλάβει, κάτι που πριν, επί εποχές λ.χ Ζαχουδάνη, Γράντα κλπ. θα έμοιαζε με ανέκδοτο.
Τα πάντα εξελίσσονταν ιδανικά μέχρι και το περασμένο καλοκαίρι. Κάτι το θέμα με τον «πρίγκιπα» (το χειρίστηκε άριστα ο Σκόρδας), κάτι το story με τον Αβραάμ (foul η μεταγραφή του στον Ολυμπιακό,από τη στιγμή που είχε προηγηθεί σχετική - περί του αντιθέτου - δήλωση από τον πρόεδρο της ΠΑΕ), κάτι η (αδικαιολόγητη για πολλούς) στήριξη στον Κίκε Ερνάντεθ, χάλασαν το κλίμα. Υπήρξαν - και υπάρχουν - καθυστερήσεις στις πληρωμές, ούτε όμως για αυτό θα βγω και θα κατηγορήσω τον κύριο Σκόρδα. Την τιμιότητά του την έχει αποδείξει, ξέρουν οι παίκτες του Άρεως ότι τα χρήματα τους (μόλις φτάσουν τα οφειλόμενα από την ΕΡΤ) θα τα πληρωθούν.
Και φτάνω στο δια ταύτα :
Ο κύριος Σκόρδας έκανε χίλια καλά για τον Άρη, κάπου όμως έχασε το δρόμο και αποφάσισε να τραβήξει έναν άλλο «δικό του», εντελώς προσωπικό και μοναχικό. Ένιωσε ασφυξία και εκ της πίεσης αυτής μίλησε με τρόπο άθλιο στον παίκτη «σημαία» της ομάδας (σ.σ Σέρχιο Κόκε). Είναι ΝΑΙ, ντροπή να βάζεις πρόστιμο σε κάποιον, ενώ του χρωστάς χρήματα. Είναι «τραγική» η προσπάθεια να τον βγάλεις ψεύτη, να προδίδεις την εμπιστοσύνη του. Είσαι επίσης υπόλογος για την «αδιαφορία» που έδειξες σε άλλα σημαντικά ζητήματα (λ.χ παραμονή Βιτόλο, πρόταση ανανέωσης συμβολαίου στο Νέτο), ενδέχεται (αναμένονται εξελίξεις) να μην χειρίστηκες όπως έπρεπε και την υπόθεση «Παπάζογλου».
Το χειρότερο όμως ίσως από όλα, είναι πως εμμένεις στην απόφαση να δηλώσεις υποψηφιότητα στις εκλογές. Εκλογές τις οποίες δεν έχεις καμία απολύτως τύχη να κερδίσεις.
Μαγκιά θα ήταν να αποχωρήσεις οικειοθελώς. Και ο λαός του Άρη δε θα ξεχνούσε (όχι πως τώρα θα το πράξει) τα όσα (ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΑ) προσέφερες.
Ο BETMIXER