Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

Περίοδος αστάθειας και ανασφάλειας...

Είναι πλέον καταφανές ότι η χώρα εισέρχεται σε μια περίοδο αστάθειας (πολιτικής και κοινωνικής), αλλά και σε μια περίοδο έντονης οικονομικής και γεωπολιτικής ανασφάλειας.
Είναι πλέον φανερό ότι η οικονομική κρίση έχει αρχίσει να επηρεάζει τις διακρατικές σχέσεις, ενώ παλαιότερα οράματα όπως για παράδειγμα ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της Τουρκίας έχουν αρχίσει να ξεθωριάζουν –θα λέγαμε- επικίνδυνα.
Φανταστείτε τον απλό Τούρκο πολίτη, ο οποίος από τη μια πλευρά ακούει τους κορυφαίους Ευρωπαίους ηγέτες (Γάλλο Πρόεδρο & Γερμανίδα Καγκελάριο) να χαρακτηρίζουν αδύνατη τη συμμετοχή της χώρας του στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ από την άλλη βλέπουν επιφανείς προσωπικότητες του τούρκικου στρατεύματος να συλλαμβάνονται με την κατηγορία της συνωμοσίας εναντίον του τουρκικού έθνους (υπόθεση ERGENEGON).
Οι πολίτες αυτοί σε μία χώρα με ανεργία που φτάνει το 20% μπορούν να γίνουν εύκολα υποχείρια και να φανατιστούν. Η προσπάθεια άρχισε ήδη και ακολουθεί συγκεκριμένο σχέδιο (βλέπε καταγγελίες για τρομοκράτες που δρουν στην Τουρκία και εκπαιδεύτηκαν στα όπλα και στα εκρηκτικά στην Ελλάδα!!!).
Την ίδια στιγμή, η κατάσταση στην χώρα μας συνεχίζει να παραμένει σε αφασία και να βυθίζεται ολοένα και πιο βαθιά σε λήθαργο. Τι και εάν τα Τούρκικα αεροπλάνα πετάνε πλέον ανενόχλητα πάνω από κατοικημένη περιοχή – αλήθεια αυτό δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στο παρελθόν τόσο οργανωμένα και σε συνεχή καθημερινή βάση - δεν ασχολείται κανένας με το θέμα. Η κατάσταση στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι η χειρότερη των τελευταίων δεκαετιών!!!
Δεν ασχολείται κανένας, δεν ενδιαφέρεται κανένας και η κατάσταση δεν φαίνεται να αλλάζει.
Τολμάμε να προβλέψουμε το επόμενο βήμα. Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες το επόμενο βήμα είναι να «κατακλυστούν» πολλά Ελληνικά νησιά με χιλιάδες λαθρομετανάστες κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες.
Τι θα πετύχουν με την κίνηση αυτή; Απλώς θα εξευτελίσουν την χώρα μας στα μάτια χιλιάδων τουριστών και της παγκόσμιας κοινής γνώμης. Η χώρα θα παρουσιαστεί ως ανίκανη να ελέγξει τα σύνορα της Ευρώπης. Θα κατηγορηθεί άμεσα η χώρα για απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης των λαθρομεταναστών, θα μεμφθεί ότι αποτελεί ανοιχτή πύλη εισόδου και εξάπλωσης μολυσματικών ασθενειών σε όλη την Ευρώπη και τέλος θα ακουστεί θετικά η πρόταση της Τουρκίας για συμμετοχή στον έλεγχο και επιτήρηση του Αιγαίου πελάγους. Η επιχείρηση θα καλύπτεται από μαχητικά της Τουρκικής Π.Α., τα οποία έτσι και αλλιώς πετάνε σήμερα στις περιοχές αυτές και άρα δεν θα δημιουργηθεί θέμα.
..... Εκεί τελειώνει το παραμύθι και ίσως αρχίσει ο εφιάλτης
Ο Πληροφοριοδότης