Τρίτη 26 Μαΐου 2009

ΑΝΑΚΩΧΗ

Κύριοι, εχθές δεν είχαμε μόνο το ρωμαϊκό όργιο εις βάρος του δυστυχούς γαύρου, αλλά και την τελευταία – μέχρι την επόμενη – κίνηση των δύο μονομάχων εις την πράσινη ΠΑΕ.
Εχθές λοιπόν ανακοίνωσε ο κ. Βγενόπουλος ότι αποχωρεί από τα διοικητικά δρώμενα του ΠΑΟ, διατηρώντας όμως εις τον έλεγχό του το 10% των μετοχών που έχει αποκτήσει με την δημιουργία του Πολυμετοχικού.
Επρόκειτο για μία μάλλον αναμενόμενη κίνηση, δεδομένης μάλιστα και της σχεδόν ταυτόχρονης αποχώρησης από το προσκήνιο του Τζίγγερ, ο οποίος επίσης αποχώρησε από το Δ.Σ. της ΠΑΕ.
Βλέποντας τις δύο αυτές αποχωρήσεις και το χρόνο που επιλέχθηκε για την ανακοίνωση αυτών, αντιλαμβάνεται κανείς ότι αποτέλεσαν (οι αποχωρήσεις) προϊόν συμβιβασμού μεταξύ των πόλων που αντιμάχονται για τον έλεγχο του ΠΑΟ.
Και οι δύο πρωταγωνιστές των προηγούμενων δημοσίων αντιδικιών συμφώνησαν να αποχωρήσουν από το προσκήνιο – προς το παρόν – προκειμένου αφενός μεν να αποφορτιστεί η ατμόσφαιρα, αφετέρου δε με την ταυτόχρονη αποχώρηση να μην υπάρχουν νικητές και ηττημένοι μετά από τη σφοδρότατη μεταξύ τους σύγκρουση.
Αν ο κ. Βγενόπουλος ή η οικογένεια Βαρδινογιάννη ήθελαν να αποχωρήσουν από τη μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ, θα είχαν προβεί εις τη διάθεση των μετοχών τους (πώληση, δωρεά κλπ). Η διατήρηση όμως των μετοχών αποδεικνύει ότι οι δύο κύριοι μονομάχοι αποτραβιόνται από το πεδίο της μάχης προσωρινώς εν όψει της επόμενης σύγκρουσης, η οποία θα είναι μάλλον και η τελική. Φυσικά θα προηγηθούν και κάποιες αψιμαχίες, αλλά το μεγάλο παιχνίδι θα παιχθεί με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, η οποία επίκειται μετά βεβαιότητας σχεδόν μέσα εις το επόμενο έτος.
Εξάλλου ο όμιλος MIG και η οικογένεια Βαρδινογιάννη ευρίσκονται προ πολλού σε αντίπαλα επιχειρηματικά στρατόπεδα τα οποία τελούν σε σύγκρουση, όπως επιθετική εξαγορά της Τράπεζας Πειραιώς – συμφερόντων Βαρδινογιάννη – από τη MARFIN, ο «πόλεμος» ΑΝΕΚ – ΜΙΝΟΑΝ κλπ.
Υ.Γ. Φίλτατε Betmixer, σου είπα να μην προτρέξεις να πάρεις θέση για τον κ. Βγενόπουλο, αλλά εσύ εκεί. Το γνωστό και αθεράπευτο αντιπαναθηναϊκό σου μένος σε εμποδίζει να βλέπεις τα τεκταινόμενα εις τον ΠΑΟ αντικειμενικά. Μήπως διαβάζεις και Πρωταθλητή, εκτός από τα ΣΠΟΡ του Βορρά;
Τα Σέβη μου.
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ