Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2008

ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΟΛΟΙ

Το είδαμε κι’ αυτό. Ολόκληρη τη νύχτα η Αθήνα καιγόταν και η Αστυνομία, ακολουθώντας «αμυντική τακτική», απλά παρακολουθούσε. Και βγήκε ο Υπερ-υπουργός Παυλόπουλος το βράδυ να μας πει ότι όλα έβαιναν καλώς! Μάλιστα, από τη στιγμή που δεν κάηκε η Βουλή, το Προεδρικό Μέγαρο και το Μαξίμου, όλα πήγαν καλά!
Το πλέον φαιδρό, όμως, ήταν ότι ο καθ’ ύλην αρμόδιος κ. Υπουργός ζήτησε 4 ή 5 φορές από τους «γνωστούς – άγνωστους» να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να αναρωτηθούν τι σκοπούς επιδιώκουν με τις πράξεις τους !
Δηλαδή, τι εννοούσε ο ποιητής; Τι ευθύνες να αναλάβουν τα καθίκια, τα κατακάθια της κοινωνίας, τα ρετάλια; Μήπως, άραγε, έχει σκοπό να ανοίξει διάλογο μαζί τους;
Και, εν πάσει περιπτώσει, την πολιτική ευθύνη ποιος θα την αναλάβει, επιτέλους, σε τούτον τον τόπο;
Γράψαμε και χθές ότι η πολιτική ευθύνη δεν είναι «ξεχειλωμένο πουλόβερ» να το φοράμε κάθε φορά σε όποιον λάχει και ας είναι καθ’ ύλην αρμόδιος Υπουργός. Γι’ αυτό και υποστηρίξαμε ότι μόνον για λόγους ευθυξίας, αλλά και επικοινωνιακούς, βρε αδερφέ, πολιτική κάνουμε στο κάτω κάτω, έπρεπε να γίνει αποδεκτή η παραίτηση Χηνοφώτη.
Προφανώς και δεν φταίει ο υφυπουργός προσωπικά για τον αδόκητο χαμό του 15χρονου. Προφανώς και δεν φταίει προσωπικά ο υφυπουργός για τα συμπλέγματα που έβγαλε ο θύτης ειδικής φρουρός.
Όμως, αυτός είναι ο «κίνδυνος» που αναλαμβάνει εν γνώσει του όποιος αναλαμβάνει δημόσιο αξίωμα. Να πληρώνει ο ίδιος, έστω και για παραδειγματισμό, για λόγους ευθιξίας, γιατί υπάρχει, στο κάτω κάτω, και λίγο φιλότιμο (ή μήπως δεν υπάρχει πιά;).
Όμως, η πολιτική ευθύνη για τα χθεσινά τραγελαφικά συνέβησαν στο κέντρο της Αθήνας είναι συνολική, διαχρονική και συντρέχει άπασα στο πρόσωπο της Κυβέρνησης, της παρούσης Κυβέρνησης αποκλειστικά! Χωρίς συμψηφισμούς και χωρίς αναγωγές στο παρελθόν.
Είναι η υπεύθυνη η Κυβέρνηση για την προφανή επίδειξη ατολμίας και έλλειψης πλάνου επί 5 σχεδόν χρόνια. Κατάφερε να ανοίξει «βεντέτα» με τα ρετάλια και να καταστήσει τα Εξάρχεια «άβατο» εν έτει 2008!
Είναι υπεύθυνη η Κυβέρνηση, διότι όλα όσα συμβαίνουν αυτές τις ημέρες είναι απόρροια των φαινομένων ατιμωρησίας.
Διότι, αν δεν έμεναν ατιμώρητοι οι «μάγκες» που ξεφτίλιζαν τους Πακιστανούς στο Αστυνομικό Τμήμα, εάν δεν έμεναν ατιμώρητοι εκείνοι που ξεβράκωσαν στη Σταδίου το πρεζάκι, εάν δεν έμεναν ατιμώρητοι οι «απλοί συνεργοί» της ζαρντινιέρας, εάν, εάν …. τότε, ίσως λέω, θα σκεφτόταν δυό φορές το κουτσαβάκι να τραβήξει πιστόλι, ό,τι και αν του χαν σούρει πιο πριν τα καλόπαιδα στα Εξάρχεια.
Απ’ την άλλη, εάν δεν είχαν μείνει επί 5 συναπτά έτη ατιμώρητοι οι λεχρίτες – τάχα μου «αντιεξουσιαστές – αναρχικοί» και λοιπά κατακάθια, οι οποίοι βδομάδα παρά βδομάδα, έκλειναν ανενόχλητοι το κέντρο της πόλης, απειλούσαν, να τρομοκρατούσαν, να έκαιγαν και να έσπαγαν…, εάν δεν έμεναν ατιμώρητοι οι αλήτες χουλιγκάνοι των γηπέδων (μην απορείτε, οι ίδιοι πάνω κάτω είναι και εκεί), εάν δεν είχε επιτρέψει η Κυβέρνηση να γίνουν τα Εξάρχεια ημιαυτόνομο κράτος εν κράτει, τότε πολύ δύσκολα θα γίνονταν όσα έγιναν χθες,
Η ατιμωρησία, όμως, η έλλειψη πυγμής, σχεδίου και στρατηγικής οδήγησε εκεί που φτάσαμε χθες και ποιος ξέρει τι θα γίνει σήμερα και αύριο.
Ο Μυστήριος και όλοι εμείς οι «σύντροφοι» του παρόντος blog, τα λέγαμε, τα βλέπαμε. Δεν είμαστε μάντεις, ούτε Πυθίες. Ζούμε σε αυτή την πόλη και έχουμε μάτια και αφτιά ανοιχτά.
Μάλλον οι κύριοι ανευθυνο-υπεύθυνοι που κυβερνάνε, δεν βλέπουν, δεν ακούν. Έχουν χάσει παντελώς την επαφή με την πραγματικότητα; Μάλλον.
Υ.Γ.: Το παραμυθάκι με τον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να τελειώνει. Οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι για τον τόπο. Ουαί κι αλίμονο αν κληθούν αύριο-μεθαύριο να κυβερνήσουν τον τόπο σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ … Θα γίνει του κουτρούλη ο γάμος.
Γιατί, άραγε, το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ καταφέρνει να περιφρουρεί τα μπλοκ του και ποτέ, τα τελευταία τουλάχιστον χρόνια που θυμάμαι εγώ, δεν έχουν «παρεισφρήσει» γνωστοί – άγνωστοι στις πορείες του και, από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ, που κατά κανόνα κουβαλά και λιγότερο κόσμο, δεν μπορεί, τάχα μου;
Όταν, κ.κ Τσίπρα και Αλαβάνε, καλείτε, ως επίσημο κόμμα, τον κόσμο στο δρόμο και σε «ξεσηκωμό», πρέπει να αναλαμβάνετε και την ευθύνη περιφρούρησης της πορείας. Συνεπώς, έχετε και εσείς πολιτική ευθύνη!
Υ.Γ. 2 : Ξαναχτύπησαν τα γνωστά κομπλεξικά ψετοκουλτουριάρικα και δήθεν προοδευτικά παπαγαλάκια των media! Ούτε λίγο ούτε πολύ προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι τα επεισόδια ήταν απόρροια της οικονομικής ύφεσης, άμεσα συνυφασμένα με την κυβερνητική οικονομική πολιτική … άρα, εν μέρει δικαιολογημένα! Προφανώς οι άνθρωποι αυτοί έχουν μεγάλο κόμπλεξ μέσα τους. Το παίζουν επαναστάτες στα 40 – 50 χρόνια τους γιατί ποτέ δεν υπήρξαν τέτοιοι, όσο ήταν νέοι, και αισθάνονται «τύψεις» γιατί είναι «αριστεροί» με γεμάτες τσέπες και παχυλούς μισθούς.
To be continued ….
Σεμνός & Ταπεινός