Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2008

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

Κυρίες και Κύριοι, περατώθηκαν – κατά τα φαινόμενα – οι εργασίες της Εξεταστικής των πραγμάτων Επιτροπής για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου και αναμένεται το ή τα πορίσματα.
Κατά τη διάρκεια της παρήλασαν ενώπιον της πολλοί. Δημόσιοι λειτουργοί, νομικοί σύμβουλοι, δικηγόροι, νομάρχες, μητροπολίτες, επιχειρηματίες, χορεύτριες, βουλευτές, νυν και τέως υπουργοί.
Η μόνη που δεν παρήλασε ήταν η αλήθεια…
Ουδείς όμως εχέφρων άνθρωπος είχε την παραμικρή έστω ελπίδα ότι η φουκαριάρα η αλήθεια θα έλαμπε για πρώτη φορά εις τα Ελληνικά χρονικά.
Πότε δηλαδή έλαμψε προηγουμένως, για να λάμψει αυτήν την φορά;
Φαίνεται ότι εις την Ελλάδα μόνο ο ήλιος επιτρέπεται να λάμψει, και αυτός για το ξεκάρφωμα.
Οι επιτροπές αυτές συστήνονται με μόνο σκοπό τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης τόσο από την αλήθεια, όσο και από τα φλέγοντα προβλήματα της πραγματικότητας, κυρίως τα οικονομικά.
Κατά τη διάρκεια των διεργασιών αυτών των επιτροπών εκουσίως και υστεροβούλως δίδονται εις τη δημοσιότητα πλήθος λεπτομερειών, ανούσιων και αβλαβών για τους εμπλεκόμενους, με προφανή στόχο να μπερδευτούν όσοι ασχολούνται με τα πεπραγμένα της, ούτως ώστε τα σημαντικά να διαφύγουν της προσοχής και να τη βγάλουν καθαρή για ακόμη μία φορά οι γνωστοί – άγνωστοι…
Ποτέ δεν θα μάθουμε τι έγινε, όπως δεν μάθαμε τι έγινε και σε προγενέστερα σκάνδαλα της τωρινής κυβερνήσεως αλλά των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.
Δεν φταίνε όμως αυτοί, ΕΜΕΙΣ φταίμε που τους αφήνουμε να μας κοροϊδεύουν ξεδιάντροπα.
ΕΜΕΙΣ έχουμε την πολιτική ευθύνη.
Τα Σέβη μου.
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ