Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2008

Ή ΤΩΡΑ, Ή ΠΟΤΕ...

Κυρίες και Κύριοι, τα ψέματα τελείωσαν για τον κ. Καραμανλή. Ο Πρωθυπουργός κατόρθωσε – γιατί περί κατορθώματος πρόκειται – να βλέπει την πλάτη του George έχοντας χάσει τα αυγά και τα καλάθια από την επομένη σχεδόν της επανεκλογής του πέρσι.
Χρειάστηκε να περάσουν 3 ½ μήνες για να αντιληφθεί την σπουδαιότητα του σκανδάλου του Βατοπεδίου αδυνατώντας να αφουγκραστεί τις αλγεινές εντυπώσεις που προκάλεσε εις την κοινή γνώμη αυτό το αλισβερίσι, αυτός ο συναγελασμός πολιτικών – μοναχών – δημοσίων λειτουργών – επιχειρηματιών με μόνο σκοπό τα ιερά deal.
Μόνο όταν είδε τα δημοσκοπικά ποσοστά της Ν.Δ. και του ιδίου να γκρεμοτσακίζονται, αποφάσισε να παραδεχθεί το αυτονόητο, ήτοι ότι υπάρχουν πολιτικές ευθύνες του ιδίου και των υπουργών του.
Έφθασε όμως η στιγμή που ο κ. Καραμανλής οφείλει να παίξει «τα ρέστα» του. Αν φυσικά επιθυμεί να παραμείνει Πρωθυπουργός και να μη μείνει εις την ιστορία ότι «πέτυχε» να παραδώσει την σκυτάλη εις τον George, είναι υποχρεωμένος να κινηθεί άμεσα μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού.
Θα πρέπει να προβεί σε ανασχηματισμό δομικό και ουχί σε εναλλαγή των ίδιων προσώπων σε άλλα κυβερνητικά πόστα. Οφείλει να αποπέμψει όλους όσους έχουν εμπλακεί με τον έναν ή τον άλλο τρόπο σε σκάνδαλα και κυρίως εις την υπόθεση του Βατοπεδίου – τώρα ποιος θα μείνει, Κύριος είδε – και να αξιοποιήσει νέους και άφθαρτους βουλευτές – κυρίως της επαρχίας – σε υπουργικές θέσεις.
Το να πάρει τον δείνα Βαρόνο ή βαρονίσκο από το ένα υπουργείο και να τον βάλει σε άλλο θα είναι ό,τι πιο ανόητο έχει να κάνει.
Το να διαπραγματευτεί με τον κάθε επίδοξο/-η δελφίνο θα αποτελέσει το πολιτικό τέλος του.
Να δείξει δηλαδή εις την κοινωνία ότι έλαβε το μήνυμα της και έχει την όρεξη – αυτό θα είναι και το πιο δύσκολο – να προχωρήσει μπροστά
Μόνο έτσι θα έχει ελπίδες να ανακάμψει, δεδομένου μάλιστα ότι αποτελεί κοινή πεποίθηση ότι σε σύγκριση με τον George υπερέχει άνετα.
Αν δεν αντιδράσει και τώρα δεν θα του φταίει κανείς…
Υ.Γ. 1ο Με την «οξύτατη» αντίληψη – ρανταπλάν που τους διακατέχει, βλέπω κατά το Μάρτη να αναλαμβάνονται και οι πολιτικές ευθύνες για τη δολοφονία του πιτσιρικά και το μπάχαλο που ακολούθησε. Υπό την απαραίτητη
προϋπόθεση ότι η ΝΔ θα είναι ακόμη κυβέρνηση, βεβαίως, βεβαίως…
Υ.Γ. 2ο. Έχουν περάσει δεκαπέντε σχεδόν ημέρες και ακόμη τα γνωστά τσογλάνια κάνουν ακόμη ό,τι γουστάρουν εις το κέντρο της Αθήνας.
Τα Σέβη μου.
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ