Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Οι μελλοντικοί Άγιοι της Ορθοδοξίας από τον απολαυστικό Μ. Βουλαρίνο


Οι μελλοντικοί Άγιοι της Ορθοδοξίας
ΜΑΝΟΣ ΒΟΥΛΑΡΙΝΟΣ
Πριν από περίπου 1.800 χρόνια η Αγία η Βαρβάρα δεν ήταν Αγία, οι χριστιανοί δεν πατούσαν επί σωμάτων καρκινοπαθών για να την προσκυνήσουν και το πυροβολικό, τα ορυχεία, τα μαθηματικά, οι τέκτονες και οι λατόμοι δεν είχαν προστάτη.
Τον 3ο αιώνα μ.Χ. η Αγία η Βαρβάρα ήταν μόνο ένα κορίτσι που βασανίστηκε και εκτελέστηκε για την πίστη της. Η σκέψη αυτή με οδήγησε να συνειδητοποιήσω πως δεν αποκλείεται σε πολλά-πολλά χρόνια από τώρα κάποια άλλα κορίτσια και αγόρια, κάποιοι άνθρωποι οι οποίοι με τον βίο τους δίνουν το καλό παράδειγμα σε όλους εμάς, να ανακηρυχθούν Άγιοι και να κληθούν να προστατεύσουν επαγγέλματα και ιδέες.

image

Ο Άγιος Νικόλαος ο Λουγκροφάγος, προστάτης των στρέιτ
Ο άνθρωπος που πάλεψε να σώσει την ανθρωπότητα από το τέρας της ομοφυλοφιλίας. Ο ήρωας που αγωνίστηκε όσο λίγοι να γλιτώσει τους στρέιτ συμπολίτες μας από τις βασανιστικές ιδέες που βάζει στο μυαλό τους η ύπαρξη γκει συμπολιτών. Ο κυβερνητικός βουλευτής που πολεμάει για έναν κόσμο που θα κυριαρχούν η καταπίεση, ο σεξουαλικός ρατσισμός και τα ντουλάπια. Ο Άγιος που στην αμαρτωλή κοινωνία του μέλλοντος θα είναι ο προστάτης όσων ορθώνουν τα στιβαρά στήθη τους απέναντι στη σεξουαλική ελευθερία και την ακραία, αντιχριστιανική και ανθελληνική ιδέα πως οι άνθρωποι πρέπει να αποδέχονται τη σεξουαλική τους ταυτότητα χωρίς φόβο και κριτική. Συνήθως θα απεικονίζεται καβάλα στο στρέιτ άτι του να καρφώνει με το δόρυ του ένα δράκο με τη μορφή του Έλτον του Τζον. Θα γιορτάζει κάθε 15 Μαΐου, ημερομηνία κατά την οποία ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου παντρεύτηκε τον αγαπημένο του.

image

Ο Άγιος Κατρούγκαλος ο Κολωνακιώτης, προστάτης των δημοσίων υπαλλήλων
Η Εκκλησία του μέλλοντος δεν μπορεί παρά να τιμήσει τον άνθρωπο που, μέσα από τα καφέ και τα εστιατόρια του Κολωνακίου, πάλεψε για μία δίκαιη κοινωνία ισότητας και αδελφοσύνης για όλους τους δημόσιους υπαλλήλους. Μία πάλη για την οποία δεν ζήτησε παρά μόνο ένα ευτελές 12%. Σε κάποια μέρη της Ελλάδας θα αποκαλείται και Αϊ-Γιώργης ο Λιμοκοντόρος εξαιτίας της προσεγμένης αμφίεσής του την οποία πάντοτε συνοδεύει με μυξομάντηλο προσεκτικά τοποθετημένο στην πάνω τσέπη του σακακιού του. Θα γιορτάζει κάθε 27η Ιανουαρίου, ημερομηνία κατά την οποία ορκίστηκε υπουργός.

image

Ο Άγιος Άδωνις ο Τσιριχτής, προστάτης των μνημονίων
Η αγιοποίηση του Άδωνι θα είναι μία αγιοποίηση που τιμά την πίστη και την επιμονή σε ένα σκοπό ακόμα κι όταν αυτός μοιάζει με προσπάθεια να επιβάλεις στην ομάδα του Ηρακλή Ψαχνών το προπονητικό πρόγραμμα της Μπαρτσελόνα και μάλιστα χωρίς τις αντίστοιχες απολαβές. Εκτός από προστάτης των μνημονίων θα είναι και προστάτης της τηλεόρασης καθώς, σύμφωνα με την ορθόδοξη παράδοση, το μεγαλύτερο από τα πολλά θαύματα που έκανε ήταν όταν εμφανίστηκε ταυτόχρονα σε 17 εκπομπές της Ελληνικής Τηλεόρασης. Θα γιορτάζει την 23η Απριλίου, ημέρα ανακοίνωσης του πρώτου μνημονίου από τον Άγιο Γεώργιο τον Σοσιαλιστή, προστάτη των τζακιών, των ποδηλατών και των Ευρώπης πληφορική σχολείων.

image

Άγιος Χριστόφορος, προστάτης της μητρότητας
Θα γίνει γνωστός με πολλά ονόματα. Άγιος Χριστόφορος ο Μιλφοδίνης, Άγιος Χριστόφορος ο Μαμαπέρνης, Άγιος Χριστόφορος ο Μερακλής και Άγιος Χριστόφορος ο Μητεροπνίχτης θα είναι κάποια από αυτά. Θα θεωρείται από τους σημαντικότερους αγίους της Ορθοδοξίας καθώς λίγα πράγματα χρειάζονται περισσότερη προστασία από όση χρειάζεται η μητρότητα. Τώρα που το σκέφτομαι, το μόνο που έχει ανάγκη μεγαλύτερης προστασίας είναι τα παιδιά που κινδυνεύουν από τους φορείς της μητρότητας, δηλαδή τις μανάδες τους, αλλά αυτό είναι άλλου αγίου θέμα. Σύμφωνα με την ορθόδοξη παράδοση εδίδαξε τον λόγο του Κυρίου, κυρίως σε νεαρούς και νεαρές τους οποίους πλησίαζε με τη φράση «θα ήθελα να μου γνωρίσεις τη μητέρα σου». Θα γιορτάζει κάθε δεύτερη Κυριακή του Μαΐου μαζί με τη γιορτή της μητέρας.

image

Αγία Κωνσταντίνα η Πρωινή, προστάτιδα των ηλικιωμένων
Παρά τα περί του αντιθέτου λεγόμενα από ξενόφερτους αντιορθόδοξους κύκλους, το προσωνύμιο της Αγίας θα έχει να κάνει με την ώρα μετάδοσης της εκπομπής την οποία παρουσιάζει. Ίσως η πιο αυτονόητη αγιοποίηση του μέλλοντος καθώς ενώ, αν εξαιρέσουμε αυτούς που πρέπει να στηθούν σε ουρά ή να χρησιμοποιήσουν τα μέσα της μαζικής της μεταφοράς ή οδηγούν, όλοι έχουν να πουν έναν καλό λόγο για την Τρίτη την Ηλικία, λίγοι περνούν από τα λόγια στην πράξη. Ίσως γιατί η πραγματική φροντίδα των ηλικιωμένων δεν είναι για τους λιπόψυχους. Θέλει πίστη και αφοσίωση που μόνο μια Αγία μπορεί να επιδείξει. Θα γιορτάζει κάθε 3 Ιουνίου, ημερομηνία γέννησης του Αγίου Δημητρίου, προστάτη των τηλεοπτικών καναλιών και του λάκηδων.

image

Αγίος Ιωάνης ο Νάρκισσος, προστάτης του εαυτού του
Ο πιο παράξενος Άγιος της Ορθοδοξίας θα είναι μία υπενθύμιση πως δεν μπορείς να αγαπήσεις τους άλλους αν δεν μπορείς να αγαπήσεις τον εαυτό σου. Σύμφωνα με την ορθόδοξη παράδοση, όταν ο Ιωάνης στην τρυφερή ηλικία των 6 ετών κατάλαβε πως το σώμα του είναι ένας ναός του Θεού αποφάσισε να αφιερώσει την υπόλοιπη ζωή του στην λατρεία του. Η λατρεία του για το ναό του Θεού έφτασε σε τέτοια ύψη που θα λέγεται –και θα είναι δύσκολο να διαψευσθεί– πως στην κρεβατοκάμαρα του ο καθρέφτης δεν ήταν στους τοίχους ή το ταβάνι αλλά πάνω στο ίδιο το κρεβάτι. Κάποιοι αιρετικοί θα ισχυρίζονται πως ο Άγιος Ιωάνης είχε υποπέσει στο αμάρτημα της ματαιοδοξίας αλλά η Εκκλησία θα τους διαψεύσει με ένα τουίτ. Θα γιορτάζει κάθε 24η Μαρτίου που είναι η ημερομηνία της γέννησής του.