Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

Ο φίλτατος U FOUL έκανε μία πολύ εύστοχη και εμπεριστατωμένη ανάλυση περί «κρίσης». Πλην, όμως, σε ένα σημείο πέφτει έξω. Κατά τον U FOUL, «αυτοί που προκαλούν την «κρίση» συνήθως εξαφανίζονται πριν γίνουν αντιληπτές οι συνέπειες των πράξεών τους και αρκετές φορές μάλιστα έχοντας αποκομίσει και σημαντικά κέρδη».
Λάθος! Έτσι γινόταν κάποτε. Τα «λαμόγια» που προκαλούσαν την κρίση, με του που ξέσπαγε αυτή την έκαναν νύχτα με ελαφρά πηδηματάκια και το επόμενο πρωί ξυπνούσαν σε κάποια παραλία της COPACABANA του ACAPULCO ή σε κάποιον άλλο «παράδεισο», όπου δεν ισχύουν οι διεθνείς συνθήκες περί έκδοσης εγκληματιών, και απολάμβαναν τους καρπούς των «κόπων» τους, πίνοντας στην υγειά των «ηλιθίων».
Στην παρούσα κρίση, όμως, όλοι μας γινόμαστε μάρτυρες του απίστευτου σκηνικού, όπου οι προκαλέσαντες την κρίση, όχι μόνον δεν την έκαναν νύχτα, όχι μόνο δεν εξαφανίστηκαν από προσώπου γης, αλλά, τουναντίον, αφ’ ενός αναζητούν «μέτρα στήριξης» από τους μ….. που υποτίθεται ότι κυβερνούν τον κόσμο, αφ’ ετέρου δε παρέχουν στους εαυτούς του υπέρογκα bonus, προφανώς για αυτό-επιβράβευση που κατάφεραν να τα κάνουν όλα π…….!
Τώρα, αυτό τι να το ονομάσω…, κοινωνικό φαινόμενο; Δείγμα των καιρών; Απύθμενο θράσος; Απόδειξη ανυπαρξίας των κρατικών ελεγκτικών μηχανισμών; Δείγμα κατάρρευσης του δυτικού συστήματος εξουσίας;
Η ουσία είναι ότι το μάρμαρο το πληρώνουν, για άλλη μία φορά, οι «συνήθεις ύποπτοι», τα «θύματα», κατά τον U FOUL.
Υ.Γ.: Όσον αφορά την άποψη του Μυστήριου για την Εθνική Ελλάδος, ενώ εν μέρει έχει δίκιο, εν τέλει καταλήγει ολίγον εμπαθής και ακραία.
Από την άλλη βέβαια, τον κατανοώ… Πώς να καταδεχτεί να δει την Εθνική, όταν έχει «τυφλωθεί» τόσα χρόνια από τη «μπαλάρα» που παίζει η ομάδα του και έχει χορτάσει από επιτυχίες και πράσινους τίτλους!!!
Άντε γεια, βρε….. Πήρες και κύπελλο στο βόλεϋ γυναικών.
Σεμνός & Ταπεινός