Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

Από μόνη της η ανίσταση συνιστά επιτυχία.

Με «2-3» ηττήθηκε ο Παναθηναϊκός από τον Πανσερραϊκό και τον έθεσε εκτός Κυπέλλου Ελλάδος, με «1-2» απέδρασε χθες βράδυ από το ΟΑΚΑ η Βιγιαρεάλ και έθεσε τους πράσινους εκτός συνέχειας Τσάμπιονς Λιγκ. Και ερωτώ : Έχουν αυτές οι δύο ήττες-αποκλεισμοί κάποια σχέση μεταξύ τους; Την παραμικρή!!!
Και εξηγούμαι : Η 1η ήταν ταπεινωτική, προήλθε από μία (υποδεέστερη) ομάδα και έθεσε την ομάδα του Τεν Κάτε χωρίς τίτλο - ΚΑΙ - στην φετινή περίοδο. Η 2η προήλθε από μία ομάδα που πρωταγωνιστεί στην Primera Divizion και... περπατώντας θα έβγαινε 1η εις τη Σούπερ Λίγκα. Ναι οκ, θα το δεχθώ ότι ο Παναθηναϊκός είχε πάρει θετικό αποτέλεσμα στο «Μαδριγάλ» και οι ελπίδες για την υπέρβαση είχαν αυξηθεί. Εκεί αδικήθηκε μεν από τη διαιτησία, στάθηκε όμως και πολύ πολύ τυχερός. Έχαναν τα άχαστα οι παίκτες του Πελεγκρίνι, είχαν δείξει τη σαφέστατη ανωτερότητά τους και ας μην πήραν το ματς. Ό,τι έγινε χθες στον επαναληπτικό, αποτελεί τη δικαίωση του ποδοσφαίρου. Προκρίθηκε στα ημιτελικά η ποιοτικότερη ομάδα, η ομάδα που έχει να παρουσιάσει ασύλληπτους αυτοματισμούς και ζηλευτούς σε ατομική ποιότητα (Ρόσι, Καθόρλα, Γιορέντε, Ιμπαγκάσα κλπ) ποδοσφαιριστές.
Και ερωτώ : Ο Παναθηναϊκός τι είχε να αντιπαρατάξει; Έναν εκπληκτικό (και στα δύο ματς) Βαγγέλη Μάντζιο, τον Σιμάο που κατάπιε αμέτρητα χιλιόμετρα, τον φιλότιμο «fighter» «Κάρα» και τον... βετεράνο (περιπατητή χθες στα δεύτερα 45') Ζιλμπέρτο Σίλβα. Oμάδα δίχως ποιότητα στις πτέρυγες, που δε μπορεί να ανοίξει από τα πλάγια τις αντίπαλες άμυνες, δε μπορεί να φτάσει ψηλά στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Και μόνο το γεγονός ότι ο φετινός Παναθηναϊκός αντιστάθηκε στη Βιγιαρεάλ για 160', συνιστά επιτυχία
BETMIXER