Τρίτη 10 Μαρτίου 2009

ΤΗΝ ΧΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΠΑΤΡΙΩΤΗ…

Κυρίες και Κύριοι, εντάξει το ξέραμε:
Οι οιωνοί δεν είναι καλοί για τους Νεοδημοκράτες. Από τη μία οι απανωτές γκάφες και τα σκάνδαλα υπαρκτά και μη, από την άλλη οι δημοσκοπήσεις οδηγούν εις το συμπέρασμα ότι το ΠΑΣΟΚ έρχεται ρίχνοντας έτι περισσότερο το ήδη πεσμένο ηθικό τους.
Όλα δείχνουν πράσινα (εις την πολιτική, γιατί η Πανάθα…).
Η τελευταία όμως είδηση φανερώνει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι προ των πυλών και οι Πασόκοι ετοιμάζονται για την ολική επαναφορά. Ο Γιώργος Παπανδρέου τηλεφώνησε εις τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και έδωσαν ραντεβού να μιλήσουν εφ’ όλης της ύλης την Πέμπτη το μεσημέρι, μετά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή.
Τόμπολα…
Οι φίλτατοι σύντροφοι του Κινήματος όλων των τάσεων, Προεδρικοί, εκσυγχρονιστές, βενιζελικοί, αριστεροπασόκοι, οσμίζονται εκ νέου εξουσία και συσπειρώνονται.
Ο φίλτατος George αντιλαμβάνεται ότι απαιτείται συστράτευση όλων ενόψει της επικείμενης εκλογικής αναμέτρησης και δεν επιθυμεί να αφήσει κανένα μέτωπο ανοικτό. Έσπευσε λοιπόν να ποιήσει την ανάγκη φιλοτιμία, επί της ουσίας δηλαδή να «ρίξει τα μούτρα του» και να ζητήσει από τον κ. Σημίτη που ο ίδιος είχε αποπέμψει σκαιότατα το προηγούμενο καλοκαίρι, να συνδράμει με το όποιο ειδικό βάρος του. Γνωρίζει καλά ότι το όνομα του πρώην πρωθυπουργού «περνάει» ακόμη σε ένα σημαντικό κομμάτι της κοινής γνώμης που θεωρεί ότι ο κ. Σημίτης παρήγαγε έργο…
Ο κ. Σημίτης από την άλλη, όντας εκτός παιχνιδιού για μεγάλο χρονικό διάστημα, επουδενί δεν επιθυμούσε να παραμείνει θεατής των εξελίξεων, όταν το ΠΑΣΟΚ θα διαγκωνίζεται για την εξουσία. Προσδοκεί να φανεί χρήσιμος για να ενισχύσει το μετεκλογικό του ρόλο. Για το λόγο αυτό δέχθηκε ασμένως την πρόταση, καίτοι οι λόγοι της αποπομπής του ακόμη υφίστανται και δεν έχουν αναιρεθεί.
Το ρόλο της Βασιλειάδου, ήτοι της προξενήτρας, ανέλαβε ο πληθωρικός κ Πάγκαλος…
Οι Πασόκοι έχουν ένα εκπληκτικό ένστικτο πολιτικής επιβίωσης. Η εξουσία αποτελεί το συνεκτικό δεσμό όλων τους, προ και μετά την ανάληψή της. Για το λόγο αυτό παρέμειναν εις την εξουσία 20 σχεδόν έτη, παρά την κατά καιρούς φαγωμάρα μεταξύ τους. Το Νοέμβριο του 2007 το ΠΑΣΟΚ ήταν εις τα πρόθυρα διάλυσης με τους Πασόκους να εκτοξεύουν απίστευτες καταγγελίες ο ένας εις τον άλλο και τώρα είναι εις τα πρόθυρα του Μαξίμου με την ευγενή χορηγία της Ν.Δ. βεβαίως, βεβαίως…
Αγαπημένοι μου Νεοδημοκράτες, μία βροχή μας σώζει…
Τα Σέβη μου.
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ