Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009

Highlights

Κύριοι, μετά και τη λήξη του φετινού πρωταθλήματος (ήδη από την 26η αγωνιστική) παραθέτω τα κατά τη γνώμη μου Highlights του ΠΑΟ της φετινής σεζόν:
- Σε ερώτηση Ισπανού δημοσιογράφου στις 5.12.08 που έχει επί λέξει : «Μελέτησα την ιστορία του Παναθηναϊκού στα ευρωπαϊκά Κύπελλα και έμεινα έκπληκτος, καθώς έχει παρουσία σε έναν τελικό Πρωταθλητριών (1971 με τον Άγιαξ του Κρόιφ) και δύο ημιτελικούς (1985 και 1996)», ο Σαριέγκι δηλώνει τα εξής:
"Πρόκειται για ένα φημισμένο σύλλογο στην Ελλάδα. Είμαστε η δεύτερη σημαντικότερη ομάδα, μόνο πίσω από τον Ολυμπιακό που προπονεί ο Βαλβέρδε. Για να σας δώσω μια ιδέα, ο Ολυμπιακός θα ήταν η Ρεάλ Μαδρίτης και ο Παναθηναϊκός η Μπαρτσελόνα. Έχουμε 19 πρωταθλήματα και 16 Κύπελλα στο παλμαρέ μας".
Οι δηλώσεις αυτές εξηγούν σε μεγάλο βαθμό τη λάθος νοοτροπία που έχουν οι παίκτες του ΠΑΟ: για τους φιλάθλους του, ο ΠΑΟ είναι η σημαντικότερη ομάδα στην Ελλάδα. (Το ίδιο ισχύει άλλωστε και για τους οπαδούς της Μπαρτσελόνα, της Λίβερπουλ και της Ίντερ, ασχέτως πόσα πρωταθλήματα έχει η κάθε μία στη χώρα της γενικά ή τα τελευταία χρόνια).
- Ο Τεν Κάτε δηλώνει στις 30.10.08 (μετά την εντός έδρας ήττα από τον Εργοτέλη) «Δεν αντέχω άλλο, σκέφτομαι να παραιτηθώ. Δεν λειτουργείτε ως ομάδα, ο καθένας κάνει ότι θέλει. Δεν μπορώ να προπονώ άλλο αυτήν την ομάδα. Ψηφίστε επιτέλους αν με θέλετε ή όχι». Μεγάλη δήλωση από έναν προπονητή σε μία προβληματική ομάδα. Ουσιαστικά λέει: πάτε να με φάτε κανονικά ε;
- Αξιομνημόνευτο σίγουρα: στο ντέρμπυ ΑΕΚ-ΟΣΦΠ στις 1.2.09 οι αρχηγοί των δύο ομάδων (που τις «έβγαλαν» στο γήπεδο) ήταν ο Νικοπολίδης και ο Κυργιάκος!!! Λίγο αφηρημένος να ήσουν (ή σε κώμα από το 2004) θα νόμιζες ότι είσαι σε εσωτερικό δίτερμα στην Παιανία.
- Στο ντέρμπυ ΠΑΟ-ΠΑΟΚ στις 8.2.09 ο Λουκάς Βύντρα σημειώνει δύο (2) γκολ!!! Αυτό μου θύμισε αυτό που είχε πει ο Μότζι (της Γιουβέντους) ότι οι μεγάλες ομάδες αναγκαστικά ξοδεύουν πολλά χρήματα για να αγοράσουν παίκτες, η μαγκιά στις ομάδες αυτές είναι να έχεις έσοδα από τους παίκτες που πουλάς ή δανείζεις. Οπότε πουλήστε όσο-όσο το Λουκά τώρα που μπορείτε!!!
- Δεν θυμάμαι ποτέ να έχουν λήξει και τα δύο ντέρμπυ ΠΑΟ-ΟΣΦΠ στο πρωτάθλημα με 0-0!!! Άλλη μία περίπτωση που επιβεβαιώνει τον κανόνα ότι το πρωτάθλημα δεν κρίνεται στα ντέρμπυ.
- Ο Νίνης από το ματς με τον Ηρακλή 15.2.09 όποτε παίζει δεν βλέπεται : μαθαίνω ότι η αιτία είναι ότι το παλικάρι έχει ερωτευθεί και έχει γράψει όλους και όλα στα … του!!!
- Μαθαίνω ότι ο Γιούρκας θα επιστρέψει στην Παιανία. Την Ferrari και τη Lamborghini που θα τη βγάζει βόλτα; Ή που θα τις βάλει για να μην του τις σπάσουν;
- Μέχρι το 2004 ο ΠΑΟ είχε για κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Χένρικσεν – Κυργιάκο και τον Γκούμα για αλλαγή τους. Ποιος τους αντικατέστησε έκτοτε ; Πάλι ο Γκούμας αλλά 5 χρόνια μεγαλύτερος !!!
Υ.Γ.1 : Γιατί δεν πήραν τον Αλβάρο Ρεκόμπα στον ΠΑΟ ; Όποτε τον έχω δει καθαρίζει μόνος του. Και στο Ch. L. θα είχε αφηνιάσει.
Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ Χ