Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

Οι Βασικές Αρχές κάθε «κρίσης»

1. Κάθε είδους «κρίση», οικονομική ή άλλη, μπορεί να γράφεται με ή χωρίς εισαγωγικά ανάλογα με το βαθμό διόγκωσης της από τα Μ.Μ.Ε.
2. Σε κάθε «κρίση» υπάρχουν τουλάχιστον τρεις κατηγορίες εμπλεκομένων:
Αυτοί που την προκαλούν με τους χειρισμούς τους (ηθελημένα ή βλακωδώς), αυτοί που τη διαχειρίζονται (με σωφροσύνη ή βλακωδώς) και τέλος αυτοί που σίγουρα δεν την προκάλεσαν, σίγουρα δεν τη διαχειρίζονται και σίγουρα «λούζονται» τις συνέπειες παρά τη θέλησή τους.
3. Αυτοί που προκαλούν την «κρίση» συνήθως εξαφανίζονται πριν γίνουν αντιληπτές οι συνέπειες των πράξεών τους και αρκετές φορές μάλιστα έχοντας αποκομίσει και σημαντικά κέρδη. Αυτοί που διαχειρίζονται την «κρίση» μπορεί να συνδέονται με ποικίλους τρόπους με την πρώτη κατηγορία και σίγουρα δεν ανήκουν στην κατηγορία των θυμάτων. Τα θύματα πάλι, αποτελούν το μοχλό για έξοδο από την «κρίση».
4. «Σανίδα Σωτηρίας», «ο από μηχανής Θεός», «Φως στο βάθος του Τούνελ» κι άλλα τέτοια ευχάριστα δεν παίζουν. Αντικαθίστανται από εκφράσεις του τύπου: «λύσεις ανάγκης», «μέτρα εξορθολογισμού», «τήρηση αυστηρού προγράμματος» ή λαϊκιστή «τον ήπιατε μάγκες».
5. Τα θύματα της κρίσης χωρίζονται στα «καλά» και στα «κακά παιδιά». Τα κακά παιδιά πριν ξεσπάσει η «κρίση» κάνουν άστατη και πολυδάπανη ζωή, ενώ τα καλά παιδιά είναι πιο συνετά και κρατούν και μια πισινή (βλ. Μύθος του Αισώπου «Τζίτζικας και Μέρμηγκας»). Δυστυχώς όταν ξεσπάει η κρίση το «μάρμαρο» το πληρώνουν ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΙΣΟΜΕΡΩΣ με τα καλά παιδιά απλώς να έχουν, λόγω πρότερου έντιμου βίου, το πλεονέκτημα της μεγαλύτερης ανθεκτικότητας στις «λύσεις ανάγκης».
6. Όσο περισσότερες οι επιτροπές διαχείρισης της κρίσης τόσο λιγότερες οι πιθανότητες να βρεθεί λύση. Αν τώρα στη θέση της κρίσης βάλεις τη λέξη σκάνδαλο και στη θέση των «επιτροπών διαχείρισης κρίσης», βάλεις «εξεταστικές επιτροπές» θα έχεις το ίδιο αποτέλεσμα.
7. Όσο λιγότερα μέτρα παίρνει η Κυβέρνηση τόσο λιγότερο κινδυνεύει να χαρακτηριστεί ότι απέτυχαν οι πρωτοβουλίες της. Γι’ αυτό αρκείται στην πεπατημένη της «φορομπηκτικής».
8. .........
9. .........
10. ..........
Θα μπορούσα να γράφω δυο μέρες αλλά ΝΙΩΘΩ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΣ και λεω να παίξω Playstation... Έχει τουρνουά στη Ραφήνα!
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
U FOUL