Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Παιδική χαρά !!!


Από το Σεμνό & Ταπεινό
Ήμουν σίγουρος και το περίμενα ότι η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου θα μας χαρίσει αλήστου μνήμης στιγμές γέλιου (ου μην αλλά και κλάματος), αλλά η πραγματικότητα τελικά ξεπερνά, για άλλη μια φορά, την φαντασία.
Τέτοια παιδική χαρά, ειλικρινά, δεν έχει ξαναματαδεί ο τόπος.
Δεν θα αναφερθώ σε εκείνη την απίστευτη περιοδεία εν είδει τσίρκου, όταν Τσίπρας και Βαρουφάκης έκαναν δήθεν βαρυσήμαντες επισκέψεις στις πρωτεύουσες ενίων εκ των χωρών που μετέχουν στο Eurogroup, από τις οποίες το μόνο που κατάφεραν να αποκομίσουν ήταν «τσάι και συμπάθεια»... Α, και μια γραβάτα δώρο από τον Ρέντσι.
Δεν θα αναφερθώ στα πάσης φύσεως μιντιακά καραγκιοζιλίκια του Βαρουφάκη ]... Εξάλλου, τον έχουν σκίσει, και δικαίως, άπαντες στα social media ...και όχι μόνον.
Τελευταίο, όμως, κρούσμα είναι η περίφημη διαταγή για τους λαθρομετανάστες. Αφού έγινε αυστηρότατη «υπόδειξη» στα ΜΜΕ για το «πως πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους», εν τέλει απεδείχθη ότι η περίφημη διαταγή εξεδόθη κατόπιν συνεννόησης – παρέμβασης – εντολής μιας κυρίας (της οποίας δεν συγκράτησα ασφαλώς το όνομα), η οποία δεν έχει κανέναν θεσμικό ρόλο ή κυβερνητική θέση, παρά μόνον είναι «συνεργάτιδα» της κυρίας Τασίας (της Χριστοδουλοπούλου, καλέ), η οποία έχει «οριστεί» ως αναπληρώτρια Υπουργός κάτι, πλην όμως, δεν έχει εισέτι ορκιστεί μηδέ της έχουν εκχωρηθεί αρμοδιότητες ....
Εδώ η επιστήμη πραγματικά σηκώνει χέρια και πόδια ψηλά! Δεν ξέρεις αν πρέπει να γελάσεις ή να κλάψεις.
Και όλο αυτό το μπάχαλο δεν αφορά μία λεπτομέρεια μιας διαδικαστικής ενέργειας ή μια εγκύκλιο «της σειράς», αλλά το μείζον και πολύπαθο θέμα της μεταναστευτικής πολιτικής της χώρας μας.
Αλλά έτσι είναι. Όταν αναθέτεις τις τύχες της χώρας σε συγκεκριμένα πρόσωπα, εκείνα θα πράξουν κατά πως τους αρμόζει, κατά που γέρνει η κούτρα τους και κατά πόσο μπορούν να αντέξουν το βάρος των ευθυνών τους.
Συνεπώς, άπαντες οι εδώ εμπλεκόμενοι εζυγίσθησαν, εμετρήθησαν και ευρέθησαν ελλιποβαρείς.
Δεν πρέπει, όμως, να διαλάθει της προσοχής μας ότι, προτού «ξεβρακωθούν», φρόντισαν να πετάξουν και μια «ανακοίνωση» περί μονταζιέρας (η οποία προφανώς μετοίκησε από του Μαξίμου στη Συγγρού)...
Το χειρότερο, όμως, δείγμα – το πλέον πρόσφατο, δηλαδή, από τα πολλά – της κυβέρνησης Τσιπροκαμμένου, έχει να κάνει με τον εκνευρισμό που έβγαλαν οι υπουργοί του στα πρώτα «ζόρια».
Ο μεν καθηγητής Πανούσης (αγαπητός μου κατά τα λοιπά) τα έβαλε με τον ΣΚΑΪ, γιατί πρώτα δεν ρωτήθηκε για την ύπαρξη ενός δημοσίου εγγράφου, το οποίο απεδείχθη υπαρκτό και επισημότατο, τόσον στο περιεχόμενο όσο και στον τύπο του, ο δε «επικοινωνιακός» Βαρουφάκης χαρακτήρισε δημοσιογράφο του Bloomberg «ανάγωγο», επειδή επέμενε να του απευθύνει ερώτηση σε συνέντευξη τύπου.
Αυτά συνιστούν, ευθέως, απτά δείγματα μιας υφέρπουσας φασίζουσας νοοτροπίας, η οποία, κατ’ εμέ, δεν είναι έκπληξη. Διότι φρονώ ότι είναι βαθιά χαραγμένη στο DNA μιας τάχα μου ριζοσπαστικής αριστεράς, η οποία έχει ρίζες ιδεολογικές στη σταλινικού τύπου θεώρηση των πραγμάτων και συνοψίζεται στο ότι: «όποιοι δεν είναι δικοί μας είναι εχθροί μας, και αν η πραγματικότητα δεν μας βολεύει, το πρόβλημα είναι της πραγματικότητας και όχι δικό μας».
Υ.Γ.: Αυτούς τους φουκαράδες που μεταφέρουν από την Αμυγδαλέζα, γιατί τους αφήνουν στην Ομόνοια και δεν τους πάνε έξω απ’ τα σπίτια της κυρά Τασίας, του κυρ Γιάννη και όλων αυτών των «ευαίσθητων» ψυχών;
Υ.Γ.2: Για τα της Ν.Δ., από Δευτέρα !!!!!
Σεμνός & Ταπεινός