Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν


Από το Μυστήριο
Από τη μια ο Υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, εξυπνακίστικα αναφέρει ότι το χρέος άνω των 10 τρισεκατομμυρίων της Ευρώπης είναι αέρας, γι' αυτό και εμείς θα τους πληρώσουμε με αέρα...
Από την άλλη, ο ένθερμος οπαδός της δραχμής, Κώστας Λαπαβίτσας, προτείνει δραχμή, δελτίο σε τρόφιμα και καύσιμα και να φύγουμε από το ευρώ χωρίς να στάξει αίμα στο χαλί...
Την ίδια στιγμή οι επιθέσεις εναντίον της Γερμανίας είναι σε καθημερινή βάση με κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης να πρωτοστατούν.
Οι επιθέσεις συνοδεύονται από άκρατο λαϊκισμό περί γερμανικών επανορθώσεων, με εκπομπές και ρεπορτάζ που στόχο μόνο έχουν να φανατίσουν την κοινή γνώμη για την αδικία - που πράγματι - υφίσταται η χώρα.
Το ερώτημα που ευλόγως τίθεται είναι όμως, αν στήνεται σκηνικό ρήξης με τους Ευρωπαίους και εξόδου από την Ευρωζώνη με εμφανή την προσπάθεια να μετακυλιθούν οι ευθύνες στο Βερολίνο για να ικανοποιηθεί το θυμικό της μάζας.
Ή η Κυβέρνηση είναι έτοιμη για το μεγάλο συμβιβασμό (greek kolotoumba, μια ακόμη συνεισφορά της Ελλάδος στον παγκόσμιο πολιτισμό...), αλλά πρέπει προηγουμένως να δείξει ότι μάχεται μέχρι εσχάτων για το θεαθήναι.
Αν δεν ισχύει το δεύτερο σενάριο, οι πιθανότητες να συμβεί το μοιραίο, επειδή όλοι έχουν κουραστεί και αγανακτήσει με την περίπτωσή μας, είναι πιο πολλές από ποτέ. Και δυστυχώς αυτό το σενάριο μου το επιβεβαίωσε πρόσφατα, σημαντικός παράγων του τόπου τούτου.
Ένα πάντως αποδεικνύεται σε καθημερινή βάση. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν απολύτως απροετοίμαστος να αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας, παρά το γεγονός ότι ζητούσε εκλογές την επαύριο των εκλογών του Ιουνίου 2012. Προχειρότητα, ανοργανωσιά, πρωτοφανής έλλειψη στελεχειακού δυναμικού που θα επανδρώσουν τον κρατικό μηχανισμό, και κυρίως έλλειψη συγκροτημένου και ρεαλιστικού σχεδίου.
Προφανώς ζούσαν στο δικό τους μοναδικό κόσμο και πίστευαν ότι θα έπειθαν τους Ευρωπαίους γιατί ήταν δίκαια τα αιτήματά μας. Εκτός και αν δεν το πίστευαν ποτέ, απλώς δεν ξέρουν τι άλλο να κάνουν...
Υ.Γ. Πάρα πολλοί σύμβουλοι του ΓΑΠ πήραν μεταγραφή στην κυβέρνηση, και όλοι θυμόμαστε πόσο επιτυχημένη ήταν η κυβέρνηση του Γιώργου...
Τα Σέβη μου
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ