Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Η ιστορική στιγμή του Αλέξη Τσίπρα


Από τον ΣΣ
Φτάνει η κρίσιμη ώρα. Εκείνο που θα μείνει στην Ιστορία είναι αν ο Αλέξης Τσίπρας ως πρωθυπουργός κατάφερε ή όχι να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ, αν κατάφερε να πετύχει στον δύσκολο συμβιβασμό ως ηγέτης κράτους ή αν έπεσε ως καμικάζι αυτοκτονίας.

Γι' αυτά θα διαβάζουν οι άνθρωποι στο μέλλον. Ούτε αν άφησε ανεφάρμοστο το προεκλογικό του "πρόγραμμα", ούτε αν έβαλε στο ράφι όλα αυτά τα απίθανα που υποσχόταν και συνεχίζει να τάζει κάθε στέλεχος ή κάθε συνιστώσα του.
Αν πείσει τον εαυτό του ότι χρέος του είναι να σεβαστεί το μήνυμα που στέλνουν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο τουλάχιστον 7 στους 10 Έλληνες, θα είναι κέρδος για όλους. Για την χώρα πρώτα, αλλά και για τον ίδιο, όμως. Είναι πολύ νέος και διαθέτει, καλώς ή κακώς, απόθεμα στην κοινή γνώμη.
Αν, όμως, παραμείνει έρμαιο της εξαλλοσύνης αρκετών στοιχείων του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, για τον ίδιο δεν θα υφίσταται ιδιαίτερη θέση στο κακό σενάριο. Υπάρχουν καλύτεροι και συνεπέστεροι από αυτόν να διαχειριστούν την απομονωμένη, σοσιαλιστική Ελλάδα του δελτίου και της απόλυτης κατάρρευσης, που την πρεσβεύουν με θαυμαστή συνέπεια από όταν ο ίδιος ήταν ακόμα αγέννητος.
Λαφαζάνηδες, Φλαμπουράρηδες και Λαπαβίτσες υπάρχουν πολλοί.
Πρωθυπουργός, όμως, είναι ένας και αυτήν την εβδομάδα αυτός διαπραγματεύεται και κρίνεται.
ΣΣ