Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Βίντεο ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ του PKK της μάχης με τους 11 νεκρούς Τούρκους στρατιώτες


Από το Μυστήριο
Η κατάσταση στο "τούρκικο" Κουρδιστάν είναι πια εκτός ελέγχου για τον Τούρκικο Στρατό. Οι Κούρδοι αντάρτες επιτίθενται σε καθημερινή βάση εναντίον στρατιωτικών στόχων προκαλώντας δεκάδες πια απώλειες. Η Τουρκία αδυνατεί να ελέγξει την περιοχή και χάνει τον πόλεμο.
Πολλάκις έχω αναφερθεί στις δυσκολίες της Τουρκίας να επικρατήσει του ενόπλου αγώνα των Κούρδων ανταρτών (βλ.  "Η Τουρκία εισέρχεται σε διαδικασία βέβαιης διάσπασης" http://ed-mysterious.blogspot.com/2010/07/blog-post_500.html, "Το Κουρδικό θρυαλλίδα εξελίξεων για την Τουρκία" http://ed-mysterious.blogspot.com/2011/04/blog-post_5560.html, "Είναι προ των πυλών η εξέργεση των Κούρδων;" http://ed-mysterious.blogspot.com/2011/04/blog-post_5560.html).
Εντός των επομένων ημερών θα καταπιαστώ με τις νέες εξελίξεις τον Κουρδικό αγώνα, δεδομένων των πρόσφατων εξελίξεων με το Ισραήλ να δηλώνει για πρώτη φορά δημόσια ότι θα βοηθήσει τον αγώνα του PKK. Ανεπισήμως βέβαια η ισραηλινή βοήθεια προς τους Κούρδους έχει αρχίσει μετά τον Πρώτο Πόλεμο του Κόλπου...
Το συγκλονιστικό βίντεο ανέβηκε από το PKK στο διαδίκτυο και έχει καταγραφεί με βιντεοκάμερα των Κούρδων και δείχνει λεπτό προς λεπτό την επίθεση που πραγματοποίησαν οι Κούρδοι αντάρτες στην περιοχή Τσουκούρτζα στην επαρχία Χακάρι της Νοτιοανατολικής Τουρκίας, όπου σκοτώθηκαν 11 Τούρκοι στρατιώτες ανάμεσα τους και ένας ταγματάρχης.
Στο βίντεο αρχικά εμφανίζονται τα τεθωρακισμένα οχήματα του τουρκικού στρατού να περνούν ένα φαράγγι. Τα δυο προπορευόμενα οχήματα πέφτουν σε νάρκες και ανατινάσσονται, οι Τούρκοι στρατιώτες βγαίνουν τρέχοντας για να καλυφθούν από τα οχήματα τους και αρχίζει η μάχη.
Όλα τα λεφτά είναι πάντως ο Κούρδος οπερατέρ, ο οποίος καίτοι η μάχη μαίνεται γύρω του του, αυτός ψύχραιμα καταγράφει τη μάχη. Ακόμη και όταν καταφθάνουν στην περιοχή τούρκικα ελικόπτερα προς υποστήριξη των στρατιωτών τους που θερίζονται από τα κουρδικά πυρά.
Μετά την επίθεση στην περιοχή φτάνουν ασθενοφόρα και ενισχύσεις του στρατού, την κίνηση των οποίων παρακολουθούν και καταγράφουν οι Κούρδοι, οι οποίοι όμως δεν δείχνουν διάθεση να συνεχίσουν την επίθεση.
Στο τέλος του βίντεο καταγράφεται η ανατίναξη και άλλου τεθωρακισμένου οχήματος του τουρκικού στρατού καθώς περνά πάνω από νάρκη που είχε τοποθετήσει το PKK.




Τα Σέβη μου
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ